Bassline Baseline is a video essay that investigates the invention, failure and subsequent resurrection of the mythic Roland TB-303 Bass Line music machine in the last two decades of the 20th century.
Interesanta faza cu mai multe copyright-uri pe acelasi material, ca si ideea de a vinde munca altuia cu titlu de "compozitie proprie". Ca sa nu zic ca-l am si eu si chiar am fost tentat sa-l folosesc (la un bpm ceva mai redus). Intr-adevar: oare de ce e asa special break-ul Amen?
Prima data cred ca l-am auzit la Public Enemy, daca nu ma insel - pe albumul Apocalypse '91... The Enemy Strike's Black. Nu mai tin minte cum se numea piesa.. si nici nu am timp acum sa stau sa o caut.
In loc de incheiere, un mult prea cunoscut sample "it's a new day", pe care l-am auzit prima data pe albumul Ice-T - Home Invasion (Priority Records, 1993), piesa "That's How I'm Livin". http://www.qfile.de/dl/188102/ice_t_smp.asf.html
Beatul asta ma termina. Cred ca e unul din cele mai tari concepute vreodata. Gasisem odata un site unde scria si de unde a fost luat initial, pacat ca nu mai stiu adresa si nici cum se numea trupa...