dumb monday afternoon questions :))
Moderators: .etalosed, greuceanu
- dumbinos
- rapperu vostru preferat
dumb monday afternoon questions :))
atunci cand va place vreo piesa/artist/trupa... va place pt principal pt :
1.mesajul piesei/ceea ce aduce sau spune nou
2.felul cum "suna" instrumentalul
3.impachetarea piesei,delivery/flow
4.ca o asculta si cutarica care zice ca e beton...deci e beton
5.
6.7.8
.....daca ar fi sa le puneti intr-o ordine,care ar fi ea?
anyway...sunt foarte curios, cat % intelegeti fiecare din versurile muzicii pe care o ascultati ? 0..50%..90%?
5.
6.7.8
anyway...sunt foarte curios, cat % intelegeti fiecare din versurile muzicii pe care o ascultati ? 0..50%..90%?
hehe.. mi-era dor de tine galambino.. drept introducere, as spune ca una fara cealalta e apa de ploaie, dar apa de ploaie aduce bucurii pe masura ce cresc mugurii.. simtiti flow'ul, nu..
1. Instrumental; 2. Mesaj; 3. Flow; 4. Restul.
Sa-mi argumentez raspunsul: De ascult o piesa care are un instrumental mat, care nu-mi inspira nimic, imi impune acea detasare fata artist, implicit mesajul acestuia, fata de restul elementelor care tin de-o piesa, orice ar spune acel artist, nu-mi place. In acest caz, este prea posibil sa iau acapella si s-o pun pe un alt instrumental care mi se pare mie mai potrivit.
[O intrebare: de ce credeti ca lumea este atat de atasata de old-school.. ? Instrumentalele!!! Acel spirit si feeling pe care-l ai cand asculti un Main Source intrece tot!!! Feeling'ul e altul, asta difera la old-school si new-school.]
In schimb, daca mesajul este comun, chiar si slab, iar negativul imi pica bine, o consider o piesa ascultabila, placuta.. la care pot intinde urechea oricand, fara a fi neaparat atenta la versuri. Oricum, sunt genul care spune "e foarte tare" doar la ceea ce mi se pare complet, ceea ce chiar suna a "intreg", asta insemnand ca totul trebuie sa fie perfect, bineinteles, perfect in viziunea mea, pentru cel de langa poate suna chiar si "wack", cum va suna voua, majoritatii, Madlib.
Exceptia de la regula asta ar fi Sage, a carui instrumentale mi se par relativ slabe, dar.. dar.. dar.. lirica ma omoara, interpretarea ma distruge.. ce mai!!! Mi-ar placea o colaborare (album daca se poate) Sage produced by MF DOOM (sau/si de ce nu.. DangerMouse), fiindca din partea unor genii nu poate iesi decat ceva FOARTE TARE.. This cup should be bottomless!...

Sa-mi argumentez raspunsul: De ascult o piesa care are un instrumental mat, care nu-mi inspira nimic, imi impune acea detasare fata artist, implicit mesajul acestuia, fata de restul elementelor care tin de-o piesa, orice ar spune acel artist, nu-mi place. In acest caz, este prea posibil sa iau acapella si s-o pun pe un alt instrumental care mi se pare mie mai potrivit.

[O intrebare: de ce credeti ca lumea este atat de atasata de old-school.. ? Instrumentalele!!! Acel spirit si feeling pe care-l ai cand asculti un Main Source intrece tot!!! Feeling'ul e altul, asta difera la old-school si new-school.]
In schimb, daca mesajul este comun, chiar si slab, iar negativul imi pica bine, o consider o piesa ascultabila, placuta.. la care pot intinde urechea oricand, fara a fi neaparat atenta la versuri. Oricum, sunt genul care spune "e foarte tare" doar la ceea ce mi se pare complet, ceea ce chiar suna a "intreg", asta insemnand ca totul trebuie sa fie perfect, bineinteles, perfect in viziunea mea, pentru cel de langa poate suna chiar si "wack", cum va suna voua, majoritatii, Madlib.

you just never know when you're living in a golden age.
- Bazooka Joe
- trendy guy
Re: dumb monday afternoon questions :))
1. 2.felul cum "suna" instrumentalul ... si nu neaparat ca are un sample tare ... trebuie sa existe o coagulare ... sa sune intr-un fel PHAT asa cum sunt isntrumentalele lui preemo de exempludumbinos wrote:atunci cand va place vreo piesa/artist/trupa... va place pt principal pt :
5.
6.7.8
2. impachetarea piesei,delivery/flow .... spre deosebire de unii si altii pentur mine flowul reprezinta cum reuseste mc-ul sa curga sa se muleze pe negativ .. nuc at de tehnic e si nici cat de repede canta

3. rar stau sa ascult versurile pieselor pentur ca e foarte greu, in principal datorita slangului si vitezei cu care pronunta si pentru ca mai fac si alte activitati conexe cand asuclt muzica ceea ce nu-mi permite sa fiu atent la atatea lucruri deodata
.... de obice3i cand asuclta toata lumea o chestie ma enervez si sunt gica contra ...nu mai ascult

muie copos
mai multe completari decat au adus ricca si kombat nu stiu ce as putea si eu sa aduc...
cert este ca si pentru mine baza o reprezinta negativul pentru ca el practic imi mangaie auzul. de inteles versurile, ca si kombat...daca ma concentrez, se inteleg..dar avand in vedere faptul ca tot timpul fac cate ceva la calculator ce necesita atentie, sunt distras de la versuri, implicit mesaj (aici vorbim pana la urma de "prima auditie" nu? - a doua, a treia oara se intelege si ce vrea omu sa-mi transmita, poate ma prinde intr-un moment mai linistit
- dar daca negativul nu e pe gustul meu, nu prea mai are sanse
).
negativul...(daca prefer un preemo, pete rock, dre, rza, erick sermon, etccc.din garda veche si 9th wonder, dangermouse, kanye, appolo, stoupe, madlib etccc...sunt multi ) se intelege cam ce accept...pentru mine ar trebui sa ma faca sa dau din cap cand il aud.
emceii cu voce de "poponar"
cum zice kombat, la mine au trecere..nu ma opreste sa-i ascult si sa-mi placa..de ex: quasimoto...
impachetarea de asemenea, f importanta dar nu repet ce a zis kombat..I feel the same, cat despre "a zis cutare ca e tare, zic si eu"...iau, ascult, imi place, bine, nu imi place, iarasi bine.
cert este ca si pentru mine baza o reprezinta negativul pentru ca el practic imi mangaie auzul. de inteles versurile, ca si kombat...daca ma concentrez, se inteleg..dar avand in vedere faptul ca tot timpul fac cate ceva la calculator ce necesita atentie, sunt distras de la versuri, implicit mesaj (aici vorbim pana la urma de "prima auditie" nu? - a doua, a treia oara se intelege si ce vrea omu sa-mi transmita, poate ma prinde intr-un moment mai linistit

negativul...(daca prefer un preemo, pete rock, dre, rza, erick sermon, etccc.din garda veche si 9th wonder, dangermouse, kanye, appolo, stoupe, madlib etccc...sunt multi ) se intelege cam ce accept...pentru mine ar trebui sa ma faca sa dau din cap cand il aud.
emceii cu voce de "poponar"

impachetarea de asemenea, f importanta dar nu repet ce a zis kombat..I feel the same, cat despre "a zis cutare ca e tare, zic si eu"...iau, ascult, imi place, bine, nu imi place, iarasi bine.
2,3,5,1.
la capitolul delivery/flow as sublinia si capacitatea mc-ului de a simti ritmul. adica nu doar bpm-ul. pe langa incadrarea cu versul in lungimea masurii, ar mai trebui si silabele alea sa cada cumva. sa faca omul cu gura ce face tobosarul ala smecher de funk cu betele, aia e interesant. desi exista si exceptii la fel de interesante.
la 5, adica inaintea mesajului, as pune credibilitatea. despre care n-am auzit pe mai nimeni vorbind. niste versuri "taioase" isi pierd toata valoarea daca "coaiele" si siguranta de sine nu se simt puternic din interpretare. la fel si lectiile de viata sau anumite atitudini venind din partea unor copii, care abia incep sa se maturizeze...
la capitolul delivery/flow as sublinia si capacitatea mc-ului de a simti ritmul. adica nu doar bpm-ul. pe langa incadrarea cu versul in lungimea masurii, ar mai trebui si silabele alea sa cada cumva. sa faca omul cu gura ce face tobosarul ala smecher de funk cu betele, aia e interesant. desi exista si exceptii la fel de interesante.
la 5, adica inaintea mesajului, as pune credibilitatea. despre care n-am auzit pe mai nimeni vorbind. niste versuri "taioase" isi pierd toata valoarea daca "coaiele" si siguranta de sine nu se simt puternic din interpretare. la fel si lectiile de viata sau anumite atitudini venind din partea unor copii, care abia incep sa se maturizeze...
- doru649
- dimineata verific forumu
"charisma" ar fi cuvantul, mai degraba.. cred..ky3a wrote:la 5, adica inaintea mesajului, as pune credibilitatea. despre care n-am auzit pe mai nimeni vorbind. niste versuri "taioase" isi pierd toata valoarea daca "coaiele" si siguranta de sine nu se simt puternic din interpretare. la fel si lectiile de viata sau anumite atitudini venind din partea unor copii, care abia incep sa se maturizeze...
credibilitatea poate fi influentata de mai multe chestii..
-
- un domn / doamna
nu le pot baga p o ordine. de obicei cel mai important la o melodie mi se pare mesajul shi felul in care este transmis, dar nu pot analiza versurile dak nu imi place cum suna (stilul) - prefer hardcore. sunt shi multe melodii care imi plac mult deshi mesajul mi se pare cam praf
(exemplu: Onyx - Atak Of Da Bal-Hedz)
incercand sa fac o ordine (au ieshit 2 ...) :
pentru a spune dak o melodie este reushita urmaresc:
1. mesajul
2. felul in care este transmis
3. sound (voce, flow, instrumental - in ordinea asta)
pentru a spune daca o melodie imi place urmaresc:
1. soundul
2. mesajul
--> aici de multe ori ma plictisesc rpd de track dak nu are mesaj
sper k atzi intzeles ce vreau sa zic ...

incercand sa fac o ordine (au ieshit 2 ...) :
pentru a spune dak o melodie este reushita urmaresc:
1. mesajul
2. felul in care este transmis
3. sound (voce, flow, instrumental - in ordinea asta)
pentru a spune daca o melodie imi place urmaresc:
1. soundul
2. mesajul
--> aici de multe ori ma plictisesc rpd de track dak nu are mesaj
sper k atzi intzeles ce vreau sa zic ...
2-instrumental -gold
3-flow -silver
1-mesaj -bronze
....restu....nu prea imi dau seama ce ar putea fi....
oricum...de intzeles.....cam 75% intzeleg....daca sunt atent
3-flow -silver
1-mesaj -bronze
....restu....nu prea imi dau seama ce ar putea fi....
oricum...de intzeles.....cam 75% intzeleg....daca sunt atent
I`ve got a true romance with my people who breakdance,can`t stop clapin` my hands when i see y`all jams and mah` fans hooked on 4 elements of hip-hop,my heart`s pounding crazy when bboys rock...steady crew and eternal to creations
in primul rand ar fi instrumentalul, insa valoarea lui (daca este) poate fi efectiv anulata de catre un emcee sub orice critica, deci pe prima pozitie as pune doua chestii: negativul si emcee-ul; sunt doua tipuri de emcee care imi plac, aia care folosesc wordplay la maxim si transmit idei care reusesc sa nu fie penibile, undeva la lina de plutire sau chiar peste ea si aia care folosesc mai putine jocuri de cuvinte, dar introduc procedee de stil cum ar fi metafore, comparatii complexe... bineinteles la ambele categorii includ si versatilitatea.. nu suport emcee care baga la fel pe un album intreg (sau chiar pe mai multe), nu-mi plac nici aia care canta off-beat, agramatzi, care n-au coerentza in texte sau cu dictia la pamant .. aici vorbesc in special de romani ca fiind roman imediat imi sare la ureche cand un cuvant e articulat aiurea si sincer nu mi se pare admisibil asa ceva la fel cum la televizor se face mare haz cand un prezentator se balbaie sau stalceste un cuvant, nu-mi plac nici aia care suna de parca au studio in lanul de porumbi sau cu accent.. si sigur mai sunt exemple de d-astia care nu-i inghit dar deja ma-ntind prea mult:P