Hip-Hop Monden (de prin media)

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

Boka
"TaTy"

Re: Hip-Hop Monden (de prin media)

Post by Boka »

iemsy wrote:bag pula-n underground.
:D
hanno
spre 5000 de posturi, e ok

Post by hanno »

e pomenit sisu
http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iu ... puscariasi
(stiu ca e a 3-a oara cand postez un articol de-al lui plesu, nu sunt vreun fanboy, imi place echilibrul opinilor si condeiul usor si bogat in acelasi timp, lucruri rar intalnite in prezent)
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Am citit și io editorialul. Adevărat că în comparație cu Năstase Sișu pare lux, dar... numai opinii de bun simț a văzut Pleșu în interviul ăla?

Deși, dacă mă gândesc mai bine, ”eu nu cred în educație, cred în revelație” pare fix genul de deepity care l-ar încânta pe conu Pleșu.
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
hanno

Post by hanno »

parca iti placea plesu.folosesti un "ton" peiorativ la adresa lui sau mi se pare?

si eu cred ca revelatia poate da roade doar pe fondul educatiei, dar in acelasi timp, fara existenta revelatiei, cu educatia nu faci decat sa preiei cunostintele celor de dinaintea ta si eventual sa le transmiti mai departe. in cazul asta, care e evolutia? e adevarat ca s-au facut descoperiri si prin empirism pur, dar de cele mai multe ori a existat acea scanteie care i-a dus pe unii din punctul A in punctul B intr-un mod inexplicabil.chiar voiam sa continui discutia asta la momentul respectiv si sa aflu mai clar de ce ti se pare hilara recunoasterea rolului revelatiei.probabil pentru ca toate descoperirile presupun o munca de cercetare asidua si nu niste viziuni? sper ca n-a sustinut nimeni asa o prostie, dar munca aia e indreptata spre un scop a carui intuitie unii au avut-o iar altii n-au avut-o.nu e vorba numai de munca si inteligenta aici, ca altfel toti cercetatorii cu iq 160 ar face descoperiri care sa schimbe lumea
ti se pare ridicol doar sa crezi ca revelatia poate suplini educatia sau contesti total rolul revelatiei?
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

hanno wrote:parca iti placea plesu.folosesti un "ton" peiorativ la adresa lui sau mi se pare?

si eu cred ca revelatia poate da roade doar pe fondul educatiei, dar in acelasi timp, fara existenta revelatiei, cu educatia nu faci decat sa preiei cunostintele celor de dinaintea ta si eventual sa le transmiti mai departe. in cazul asta, care e evolutia? e adevarat ca s-au facut descoperiri si prin empirism pur, dar de cele mai multe ori a existat acea scanteie care i-a dus pe unii din punctul A in punctul B intr-un mod inexplicabil.chiar voiam sa continui discutia asta la momentul respectiv si sa aflu mai clar de ce ti se pare hilara recunoasterea rolului revelatiei.probabil pentru ca toate descoperirile presupun o munca de cercetare asidua si nu niste viziuni? sper ca n-a sustinut nimeni asa o prostie, dar munca aia e indreptata spre un scop a carui intuitie unii au avut-o iar altii n-au avut-o.nu e vorba numai de munca si inteligenta aici, ca altfel toti cercetatorii cu iq 160 ar face descoperiri care sa schimbe lumea
ti se pare ridicol doar sa crezi ca revelatia poate suplini educatia sau contesti total rolul revelatiei?
În niciun caz descoperirile nu presupun viziuni. Poate viziune. :)

Mi se pare evident că Sișu nu a folosit ”revelație” în sensul în care folosești tu termenul. Iar revelația pe care o prezinți tu survine doar după un luuuung proces de educație. Evident, când ești destul de educat într-un domeniu, fie că vorbim de mate-fizică, fie de literatură (unde inspirația e echivalentul revelației), scânteia nu apare din senin, în lipsa educației. De multe ori marile descoperiri științifice sunt caricaturizate prin povestioare care prezintă ”momentul de revelație”, ca Arhimede și Evrica!, Newton și mărul etc., dar nimeni nu se gândește la câte cunoștințe acumulate în urma unei educații solide au trebuit concasate în creiele geniilor ca să ajungă la momentul ăla de ”revelație”. De aia mi se pare stupidă afirmația lui Sișu. Revelația, în modul în care înțeleg eu termenul, este doar declicul final în urma unui lung proces de ordonare a raționamentelor. Nu e nimic miraculos și nu intervine nicio influență divină. E doar creierul uman făcând ceea ce știe să facă.

PS. Pleșu îmi place, dar cade adeseori în ridicol pe motiv de misticism filosofal jubilatoriu (ca atunci când a negat evoluția, de exemplu).
hanno

Post by hanno »

Cred ca in arta si literatura putem acorda cea mai mare indulgenta ideii de "revelatie".E ceea ce exprima, printr-o conventie triviala, hazardul care ofera anumitor oameni o predispozitie spre a percepe lucrurile in mod diferit de ceilalti.E ceea ce l-a facut pe Cartarescu sa vada in panoul cu becuri
care anunta drumul liftului o adevarata fascinatie si nu o simpla masura a timpului in care va putea iesi afara in fata blocului.
De asemenea, sunt convins ca in afirmatia respectiva lui sisu nu i-a trecut prin cap nici macar o clipa sa cantareasca rolul educatiei in progresul stiintei pentru ca e ultima tema care l-ar putea interesa, inclin sa cred ca prin mijloacele lui limitate de exprimare a incercat sa faca o dihotomie de genul arta-stiinta, studiu-fascinatie fata de fenomenele inconjuratoare de zi cu zi si sa isi arate atasamentul fata de prima din cele doua abordari
Mallone
Niciodata un nimeni

Post by Mallone »

Viața e complexă și are multe aspecte.
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

nu trebuia, da-l in plm.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Mallone
Niciodata un nimeni

Post by Mallone »

Coaie, ce-i comentariul asta de om de rand, simplu la minte si spargator de seminte? A primit 5 ani cu executare pentru ucidere din culpa, conducere sub influenta bauturilor alcoolice si fuga de la locul accidentului, si-a ispasit pedeapsa, a acordat familiilor daunele morale si materiale stabilite in instanta, si in 2014 a iesit, conform duratei pedepsei pe care a ispasit-o. Ce-i comentariul asta?
Viața e complexă și are multe aspecte.
Suzy

Post by Suzy »

omori un om si primesti doar 5 ani, din care faci 3. misto, ce pot sa zic.

Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
psihopat

Post by psihopat »

Bă te credeam altfel. Care e diferența dintre 3 și 5 ani? E mai mic doliul după 5? Dădea mortul din deget? E reabilitat mai eficient? Funcția penitenciară e îndeplinită mai bine? Se reintegrează în societate mai cu succes după o perioadă mai mare de detenție?

Și ca idee, cam toată lumea iese din pușcărie după 2/3 din pedeapsă dacă nu face scandal pe acolo.

Chestiile astea se fac în funcție de pericolul social al infractorului, statistici cu recidiva + comportamentul deținutului (penitența). Atâta timp cât șansele ca el să comită o infracțiune asemănătoare sunt mici, statul și-a terminat rolul din p meu dv.

Vorbești ca bunică-mea. Vreți toți capul lui Moțoc ca să dormiți bine noaptea.
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

psihopat wrote:Vreți toți capul lui Moțoc ca să dormiți bine noaptea.
Romania Facebook status. :lol:
Suzy

Post by Suzy »

daca e reabilitat sa iasa, plm. oricum compensatiile alea sunt o gluma. 200 de ron pensie alimentara. :lol: :lol: ma rog, whatever, ma pis pe el.

iemsy
Decanul

Post by iemsy »

are dreptate suzy, daca mai statea acolo nu se apuca iar de muzica ...era mai ok.
http://soundcloud.com/arinix
DiNO
Moderatorul Celebru

Post by DiNO »

La chestii de genul asta sunt de partea soferului vinovat.
Si in cazul huidu nu am dat cu piatra.
E suficienta povara sufleteasca de a fi omorat un om. Nu cred ca huidu sau shobby dorm linistiti sau nu au remuscari.
E o situatie groaznica in special pentru familia victimei, da!
Dar nu e ca si cum cineva ar vrea sa omoare alt participant la trafic. De aia se numeste ACCIDENT, d'aia se numeste ucidere din culpa si de aia huidu nu a facut puscarie pentru ca a incalcat o regula de circulatie iar shobby a facut puscarie pentru ca era beat si drogat.
Si'a ispasit pedeapsa.

Da, in cazuri de genul asta nu le'as mai da carnet niciodata.
Dar atat.
Image
Post Reply