Cheloo - Cel care urăște

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

Kashim
spre 5000 de posturi, e ok

Re: Cheloo - Cel care urăște

Post by Kashim »

Incercati sa nu luati in serios felul in care spune ceea ce crede. Eu am impresia ca el isi expune parerile si convingerile intr-un mod oarecum comic.
sunt omul care a demonstrat ca connect-r e mason. tu ce-ai realizat in viata?
Ionuţ
#pacifist#

Post by Ionuţ »

Împărtăşesc anumite idei de-ale lui Cheloo.

Globalizarea este un căcat forţat, incompatibil cu nivelul evolutiv actual al umanităţii.

Nu poţi implementa aşa ceva fără uz de forţă, atâta timp cât toleranţa în zilele noastre tinde către zero.

Şi eu cred că o să fie slab albumul, dar tot o să-l cumpăr, având un respect deosebit pentru acest membru al unei trupe care este pe scena hip-hop românească de vreo 17 ani.
degeaba mananci spanac de un briceag ai nevoie
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

nu trebuie sa vedeti globalizarea ca pe un lucru rau.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Coptură

Post by Coptură »

Riddle.X wrote:Împărtăşesc anumite idei de-ale lui Cheloo.

Globalizarea este un căcat forţat, incompatibil cu nivelul evolutiv actual al umanităţii.

Nu poţi implementa aşa ceva fără uz de forţă, atâta timp cât toleranţa în zilele noastre tinde către zero.

Şi eu cred că o să fie slab albumul, dar tot o să-l cumpăr, având un respect deosebit pentru acest membru al unei trupe care este pe scena hip-hop românească de vreo 17 ani.

bravo ba, esti super destept, ne-ai deschis ochii asa e, globalizarea e un cacat. ca nu trebuie sa evoluam ca specie, uniti, tre sa fie 10 milioane de state in lume si eventual sa fie si razboi tot timpu.
Suzy

Post by Suzy »

pai fara globalizarea n-ar fi cantat cheloo rep. :lol: ar fi cantat populara plm. si cum poti blama globalizarea cand toate hainele tale sunt facut probabil in alta tara? de fapt, cam tot ce detii e facut in alta tara. :lol: cum zice si coptura, de ce plm sa ne batem intre noi la nesfarsit? no borders, no nations. asa e cel mai bine. are si partile ele rele normal, dar nu o consider in nici un caz satana care a distrus lumea, a venit ca un lucru destul de benefic pentru evolutia noastra.

Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Eladio wutanghiddenmember

Post by Eladio wutanghiddenmember »

Globalizarea este un sistem sau un fenomen complex, uneori ambivalent, chiar contradictoriu, care a fost privit şi analizat în mod diferit de către cei ce şi-au asumat acest risc sau această răspundere. Dincolo de aceste analize, globalizarea rămâne un fapt real, viu, cu care trebuie să ne confruntăm, independent de voinţa sau opţiunea noastră. Se consideră că cel mai mare pericol (semnalat şi de către unii teoreticieni ai globalizării) pe care-l poate implica globalizarea este dezumanizarea unora dintre cei pe care valul ei îi înghite pur şi simplu.

Cucerită de piaţă, dopată de televiziune, sport sau internet, lumea globalizată trăieşte în acelaşi timp pe fondul unei crize generale a sensurilor vieţii, un dezastru cultural şi educaţional global, simptom îngrijorător, dar sigur, al barbarizării societăţii viitorului.

Cultura tradiţională a societăţilor dispare sau se preface în spectacol şi marfă (McDonaldizarea), cultura umanistă e eliminată tot mai mult de tehno-ştiinţa invadatoare şi transformată într-o pseudo-ştiinţă. Omul mondial sau globalizat, omul centrat doar economic, riscă să devină omul atomizat care trăieşte numai pentru producţie şi consum, golit de cultură, politică, sens, conştiinţă, religie şi orice transcendenţă. Probabil acesta este ultimul stadiu în evoluţia umanităţii sau "ultimul om". În ciuda tuturor acestor avertismente nu putem evita sau elimina globalizarea.
Coptură

Post by Coptură »

Omu oricum e tripat doar pe bani si pe consum, si cu globalizare si fara. Si degeaba ziceti voi ca se pierd traditii,cultura,etc. De exemplu in Constanta sunt o gramada de oameni de diferite etnii,care probabil nici n-au iesit in viata lor din Romania, dar isi pastreaza traditiile si o ard ca la ei acasa cand au ei chef.
Charger

Post by Charger »

Globalizarea are partile ei pozitive si partile ei negative. Nu sunt de acord cu ce spune Cheloo despre ea, oricum.

Mie mi se pare ca este mai mult o utopie, ca si comunismul.
De ce? Deoarece majoritatea oamenilor sunt ignoranti si nu stiu ce e aia toleranta. Punct.

In alta ordine de idei, sa luam exemplul Europei de Vest. Din ce in ce mai multi imigranti din lumea a treia vin in tarile vestile.
Infractionalitatea creste, multi dintre ei vin doar pentru ajutorul social. In curand lucrurile se vor schimba. In rau.
Coptura wrote:Omu oricum e tripat doar pe bani si pe consum, si cu globalizare si fara. Si degeaba ziceti voi ca se pierd traditii,cultura,etc. De exemplu in Constanta sunt o gramada de oameni de diferite etnii,care probabil nici n-au iesit in viata lor din Romania, dar isi pastreaza traditiile si o ard ca la ei acasa cand au ei chef.
Asta e altceva, man. Da, tatarii din Dobrogea isi pastreaza foarte bine traditiile. La fel si alte etnii.
Cu timpul se vor pierde, nu neaparat datorita globalizarii.
Nu zic ca e un lucru rau sau un lucru bun. Sunt foarte multe obiceiuri imbecile. Daca ati fost la o inmormantare romaneasca pe la tara sau in orasele mici inseamna ca ati vazut cateva.
Kashim wrote:Incercati sa nu luati in serios felul in care spune ceea ce crede. Eu am impresia ca el isi expune parerile si convingerile intr-un mod oarecum comic.
Le expune el comic, dar asta nu inseamna ca nu crede in ceea ce spune.
E greu sa rezonezi cu un artist (mai ales in zona hip-hop) din absolut toate punctele de vedere. Pana la urma, tot se va gasi ceva care sa nu iti convina la el.
Charger

Post by Charger »

Oricum, faza cu nationalismul cade din start, cel putin in cazul meu.

Inainte chiar ma interesau chestiile astea, imi placea sa citesc despre romani, istoria lor, etc.
Asta pana cand mi-am dat seama ca istoria pe care o invata plozii romani in scoli e cacat in ploaie, plina de minciuni si de subiectivism.
Prima data iti baga pe gat porcaria aia cu dacii si romanii. Dacii erau un popor de oameni harnici, muncitori, pasnici, care se ocupau cu agricultura. Romanii reprezentau un imperiu care cucerise multe popoare. In final, romanii cei organizati si puternici se lupta cu dacii care isi aparau pamanturile si bla bla bla. Si asa se nascu poporul roman din soldatii romani cei puternici si femeile dace frumoase si bune de pula.

Adevarul nu e chiar asa.
Dacii nu erau un popor de oameni pasnici, erau razboinici. Scopul lor principal era razboiul. Agricultura era realizata de cei mai de jos. Principala activitate a dacilor (getilor) era sa jefuiasca coloniile romane de la sud de Dunare. Erau renumiti pentru chestia asta. Luptatori viteji, nu credeau in moarte. Asta a fost unul din motivele pentru care romanii i-au atacat pe daci (asta plus bogatiile Daciei).
Dupa aia ti se spune ca dacii sunt colonizati de romani, vin colonisti din toate colturile lumii. Alta prostie. Colonistii adusi erau tot daci/traci romanizati din peninsula Balcanica. Nu veneau aia din Africa si Asia in Dacia.

Alta e prostia cu poporul roman care se trage din daci si romani, prieteni.
In primul rand, Imperiul roman nu era un popor, era format din zeci de popoare.
In al doilea rand, romanii nu au stat prea mult in Dacia. Prin manuale, se spune ca s-au retras prin 273 in timpul lui Aurelian.
Romanii au plecat mai devreme, prin timpul lui Gallienus, si s-au retras de frica dacilor liberi aliati cu gotii.
Romanii nu se trag din dacii harnici si romanii curajosi, se trag dintr-o multitudine de popoare: alea ingroblate in imperiul Roman, traci, slavi, goti, cumani, cam toti care au trecut pe aici.

Mai tarziu, iti baga pe gat prostia cu domnitorii cei viteji: Stefan, Vlad, Iancu, Mircea, Mihai, etc.
Cum se luptau ei cu turcii de 10 ori mai multi si cum ii biruiau de fiecare data.

1. Daca va uitati prin manualele turcesti, mai toate victoriile romanilor sunt trecute ca victorii turcesti.
Adevarul... e undeva pe la mijloc.
Tarile Romane erau supuse turcilor, din cand in cand vreun domnitor isi dadea seama ca nu prea mai sunt bani de tribut. Asa ca turcii trimiteau armata peste ei. Sa zicem ca turcii aveam o armata de 70 000. Romanii aveau de 2 ori mai putin, 35 de mii.
Ce faceau ai nostri, nalti ca brazii si cu mucii-n piept? Dadeau foc la culturi, otraveau fantanile si se refugiau in munti. Ramaneau barbatii buni de lupta. Dupa o perioada, dupa ce turcii mergeau sute de kilometri, ramaneau fara mancare, plus ca nu aveau apa (fantanile otravite si restul), se dadea lupta. De obicei nu era directa, din cauza superioritatii numerice.
Ii mai prindeau prin munti, pe la vreo trecatoare (vezi Posada), printr-o infundatura, o ambuscada (avantaj romanii ca isi cunoasteau relieful). De obicei, se lasa cu pierderi mari de ambele parti. Turcii pierdeau mai multi, tocmai datorita avantajului de care am zis mai sus.
Turcii se intorceau inapoi, aia 15-20000 care mai ramasesera in timp ce romanii erau cam la fel.
Dupa aia turcii trimiteau din nou armata, 100 000 sa zicem, iar voda era nevoit sa se puna din nou in genunchi in fata sultanului.
Un fel de victorie a la Pirus - inca o victorie ca asta si ne-am dat dracu'.

Vorba lui Teo de la Deko Cafe, razesul roman nu lupta pentru patrie, Stefan si libertate lupta pentru bordeiul lui si pizda muierii.
Domnitorii aia buni, drepti si viteji nu erau altceva decat conducatori tirani nevoiti sa isi apere tronul in fata invadatorilor.
Turcii, daca vroiau, puteau sa ne extermine ca natie. Dar era mai convenabil pentru ei sa sa aiba muncitori supusi, care se le dea tribut, grane, copii de luat in armata si ocazional cate vreo romanca pentru haremul sultanului.
La fel si mai tarziu, cand ne-am tradat aliatii in cele 2 razboaie mondiale, cand am ucis si putinii aia conducatori care vroiau ceva de bine pentru tara asta (Antonescu si compania). Antonescu si Codreanu sunt considerati criminali iar regele Mihai, tarfa comunistilor, e considerat un erou. Bravo, natiune!

De prezent, nici nu mai vorbesc. Romania a ajuns o tara demna de mila, unde majoritatea e inculta, ignoranta si resemnata (mai putin la 4-5 ani, de alegeri, cand apare speranta in inimile lor). Un popor care da vina constant pe politicieni dar uita ca el i-a pus acolo.
Un popor crestin care nu are idee ce e aia toleranta si care da mereu vina pe altii pentru situatia creata.
Un popor prostit de televiziune.

Prin urmare, patriotismul la mine nu mai exista.
De ce sa fiu mandru pentru ceva la care nu am participat? Doar m-am nascut aici. Ar trebui sa fiu mandru si din cauza ca sunt inalt, si din cauza ca m-am nascut in familia x, si din cauza ca am ochi verzi? Nu.
Fii mandru pentru ceva ce ai realizat tu, ca persoana.

Plm, am scris prea mult. Si repede, asa ca nu imi scoateti ochii daca sunt greseli. :P
Nu cititi daca va plicitisiti repede.
Kashim

Post by Kashim »

Da, crede ce spune, dar felul in care o spune ii face pe multi sa zica "asa ceva nu pot sa accept". La asta ma refeream eu.
sunt omul care a demonstrat ca connect-r e mason. tu ce-ai realizat in viata?
Ionuţ
#pacifist#

Post by Ionuţ »

Coptura wrote: bravo ba, esti super destept, ne-ai deschis ochii asa e, globalizarea e un c***t. ca nu trebuie sa evoluam ca specie, uniti, tre sa fie 10 milioane de state in lume si eventual sa fie si razboi tot timpu.
Nu încerc să deschid ochii nimănui şi chiar nu înţeleg obfuscarea ta.
Aia este pur şi simplu concluzia mea.
Văd că accepţi foarte bine această idee de trecere la un nou nivel al evolutiei, dar eşti ignorant la spusele mele şi chiar ai o atitudine ireverenţioasă în privinţa postului meu.
Aş vrea să văd, spre ex. dacă tu ai accepta/respecta tradiţiile şi ideologiile islamice în aşa zisă "lume roz".
Haideţi să fim serioşi, nu avem liderii necesari şi nici mentalitatea pentru o eventuală unificare globală.
A mai zis cineva, asta rămâne la nivel de utopie.

Ca să rămân on-topic, aştept mai mult solo-ul lui Ombladon decât pe al lui Cheloo, :D
degeaba mananci spanac de un briceag ai nevoie
creTzu
aka Cascarino sau Nelu

Post by creTzu »

Riddle.X wrote: Aş vrea să văd, spre ex. dacă tu ai accepta/respecta tradiţiile şi ideologiile islamice în aşa zisă "lume roz".
Pe langa ca e religia cu cei mai multi adepti in curand probabil vor da takeover la Europa.
Charger

Post by Charger »

creTzu wrote:
Riddle.X wrote: Aş vrea să văd, spre ex. dacă tu ai accepta/respecta tradiţiile şi ideologiile islamice în aşa zisă "lume roz".
Pe langa ca e religia cu cei mai multi adepti in curand probabil vor da takeover la Europa.
creTzu wrote:Pe langa ca e religia cu cei mai multi adepti in curand probabil vor da takeover la Europa.
De unde e asta cu cei mai multi?
Am mai auzit-o undeva dar nu am gasit vreo statistica in sensul asta.
Mi se pare mai normal sa fie crestinismul pe primul loc.

Legat de migratia in Europa, cat timp Europa le va permite, asa va fi.
Dar uite ca elvetienii s-au trezit si au interzis minaretele, parca.
La fel si in Grecia, au avut loc cateva conflicte cu musulmanii.

Eu, personal, nu vad rolul religiei in societatea prezenta.
Religia mergea atunci cand oamenii nu aveau informatii despre fenomenele naturale si le atribuiau zeilor.
Acum, cand ar trebui sa fim o lume rationala, chiar nu ii vad rolul.

Riddle.X wrote: Nu încerc să deschid ochii nimănui şi chiar nu înţeleg obfuscarea ta.
Aia este pur şi simplu concluzia mea.
Văd că accepţi foarte bine această idee de trecere la un nou nivel al evolutiei, dar eşti ignorant la spusele mele şi chiar ai o atitudine ireverenţioasă în privinţa postului meu.
Aş vrea să văd, spre ex. dacă tu ai accepta/respecta tradiţiile şi ideologiile islamice în aşa zisă "lume roz".
Haideţi să fim serioşi, nu avem liderii necesari şi nici mentalitatea pentru o eventuală unificare globală.
A mai zis cineva, asta rămâne la nivel de utopie.
Man, globalizarea ar fi buna daca s-ar respecta anumite reguli.
In primul rand, globalizarea mi se pare o utopie din cauza ca nu exista toleranta intre oameni. Punct!
Mereu vor fi unii care vor avea ceva de comentat la aia de alta religie, ca ala se ateu, ca ala se inchina pietre, mereu vor fi unii care vor avea de comentat la orientare sexuala (cum e Cheloo :lol: ) si tot asa.
Hai sa luam exemplul cu musulmanii. Nu as avea probleme cu ei daca nu ar incerca sa impuna religia lor altora. La fel o fac si crestinii. Am si boala pe biserica ortodoxa, de asemenea. Astia traiesc ca parazitii pe banii statului si nu produc nimic. Biserica ortodoxa detine in Romania terenuri, hoteluri, are afaceri mari. Ma indoiesc ca la asta se referea Gizas cand vorbea de crestinism. :lol:
As proceda ca in Germania, acolo daca te declari membru al unei biserici/culte platesti impozit. Mi se pare ca 8% din ceva, nu sunt sigur.
Sunt curios cati s-ar mai declara ortodocsi in Romania daca ar stii ca trebuie sa plateasca lunar/anual un impozit/taxa. :twisted:
Suzy

Post by Suzy »

crestinismul are cei mai multi adepti.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_re ... _estimates

nu zic ca e super sursa wikipedia, dar nu cred ca e departe de adevar.

Eladio wutanghiddenmember

Post by Eladio wutanghiddenmember »

Eu, personal, nu vad rolul religiei in societatea prezenta.
manca, bea si fute, ca doar o viata ai, nu?

ON: Inca 4 zile :D si pe net nu a scapat. :bow:
Post Reply