Underman - Muzica Ascunsa [2014]

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

nea Caisa
campion pe sate

Re: Underman - Muzica Ascunsa [2014]

Post by nea Caisa »

citeste comentariile pe care le ai pe youtube la piesa si probabil o sa ai o perspectiva diferita asupra lucrurilor... sau nu :wink:
si eu sunt satul de melodiile de genul asta care impanzesc rapul romanesc, putin imi pasa daca ai cantat despre asta inainte sa fie la moda, as vrea sa nu fie in 80 la suta din melodiile din romania din ultimii ani vorba despre crestinism si patrie, vreau sa vad creativitate pe bune si albume care sa aduca ceva proaspat...
tot vad o chestie care a tot fost bagata in fata atatia ani, tema asta falsa a forumistilor frustrati. voi nu intelegeti ca niste oameni care posteaza pe un forum nu au absolut nicio responsabilitate fata de asa numita miscare. suntem doar un grup de oameni care discuta intr-un mediu virtual, nu suntem formatori de opinie in rap (cel putin din punctul meu de vedere, dar unii de pe aici mai cred contrariul) . dracu', in majoritatea timpului nici macar nu se discuta despre hip-hop pe aici. singurul lucru pe care putem sa il facem e sa cumparam albume si sa mergem la concerte, ceea ce probabil si face majoritatea celor care posteaza pe aici. asadar, nu trebuie sa "lasam ceva in urma", cel putin nu in domeniul asta.
Shade.
Shaman

Post by Shade. »

@ Underman
Aberezi. Fragmentul respectiv este dintr-un cantec vechi "de oaste" preluat printre altele si de Miscarea Legionara, rezulta ca atat rap-ul romanesc cat si "fascistii" tai au avut o sursa de inspiratie comuna, respectiv aceleasi versuri.
Aici cred ca gresesti acel cantec Soim Roman a fost unul dintre imnurile Legiunii si atat. Notiunea de soim roman a fost folosita de legionari si mai mult in versurile complete face referire la capitanul zelea codreanu. Tu fara sa vrei confuzi acel refren cu cel din HAIDETI CU TOTI ROMANI care este similar dar mult diferit. Nimic nu e mai sfant, /Nimic pe-acest pamant /Ca tara de eroi /Unde traim si noi /Victoria-i cu noi. Fragmentul si melodia este puternic asociata si folosita ca imn atat de neolegonarii romani cat si de vechii legionari. Sper sa ai tu dreptate si sa imi produci niste dovezii concludente ca acest Cantec de Oaste (Al ostii legeionare) exista inainte de propaganda acestei miscari. Oricum daca este asociat cu legionarismul asa de puternic si l-ati folosit e o problema serioasa, deja pe toate siteurile de neolegionari, youtube si facebook si tu si aforic sunteti venerati la modul:
Domane aveam nevoie de asa ceva, Afo legionar! Sublim! Avem nevoie de aceasta muzica, de acest mesaj, mai devreme am vazut un film, am intrat pe fb sa vad ce mai face natiunea si am primit melodia asta, e ora 1 aproape si parca nu am somn, parca mi-a redirectionat sangele in vene. Plina deviata melodia asta!
In plus afo se asociaza pe piesele lui cu toti simpatizantii miscarii legionare din rap.

Nu vreau sa consideri mesajul meu ca fiind peiorativ si nu ar trebui sa percepi mesajele celorlalti ca fiind, lumea are o dezamagire puternica vazand ca artistii de rap au un singur subiect si ca tu care ai o capacitate mare de a aborda si alte subiecte rontrai acelasi cliseu si vor mai mult de la tine, si eu mi-as dori sa aud piese ca cele de pe Fractal in comparatie cu piesa asta care nu e la fel de grozava. Pe mine ca ascultator al rap-ului pe care il faci alte piese similare cu acestea din partea ta m-ar face sa nu te mai ascult, si stiu ca nu conteaza asta pentru tine dar intelege ca si eu si ceilalti iti dam feedback, pentru asta pui piesa si ar trebui sa fii ok cu faptul ca mai multi utilizatori au o pasare pentru piesele tale si isi peird timpul scriind mai mult decat imi place sau nu imi place. Ce faci tu cu feedback-ul e treaba ta, din perspectiva mea ai putea construi cu el. Te salut cu respect.
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

Ba, daca omul e fascist, despre asta o sa cante pana la urma. Nu avem cum sa-l obligam sa cante altceva, din moment ce el in asta crede. Problema mea era ca m-am saturat de toate subiectele astea nationaliste si nu inteleg de ce sunt toti obsedati de asta. Nationalismul nu face decat rau, e un cancer. Desparte oamenii si ii imparte in NOI si Ei. Ne face sa uram popoare intregi, doar pentru ca niste conducatori idioti au decis sa faca mizerii si evident ca noi confundam toata populatia unei tari cu un grup restrans care a avut puterea, pentru ca plm, daci nobili. E un mesaj foarte periculos asta si voi credeti ca faceti bine, dar de fapt cresteti rasisti si xenofobi, poate fara sa va dati seama.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
DiNO
Moderatorul Celebru

Post by DiNO »

Ca sa concluzionez un pic...
Cred ca frustrarea noastra vine din faptul ca mc'ii buni, smecheri, cu coaie, (cum e cazul tau sau y2k, afo, N.A.) de la care avem asteptari se invart in ceea ce noua ni se par clisee.
Sunt ferm convins ca asta este filmul tau si sunt convins ca nu de ieri de azi. (Scrisoare de pe front mi'a placut la nebunie... dar au trecut cat? 7ani?)
Toate reactiile astea vin pe fondul unor discutii pe teme de istorie la care te invit sa participi.
Teme care cam duc la concluzia ca se incearca o fortare a unei pseudo istorii. In fine.
Refrenul e legionar 100%, nu poti nega asta.

Inca ceva, pe forumul asta rar se vor gasi lucruri la care sa se cante psalmi la unison si sa fim cu totii incantati.
Pentru asa ceva exista comentariile pe youtube. In general spunem ce nu ne place chit ca multi au inteles ca asta e hatereala.
Nu. E exprimare libera. Nu avea impresia ca nu te respecta lumea sau ca nu ti'e respectata munca pe aici. Ba din contra, ia in considerare faptul ca "niste unii", nu tocmai neavizati, necititi, nescosi din casa, iti semnaleaza anumite aspecte care tie poate iti scapa.

Daca e cum spui tu si piesa nu are un substrat legionar, ok, fie. Dar poate prea absorbit de latura istorica a textului ai omis anumite aspecte. Nu am nimic cu legionarii si nici nu vreau sa am ceva in comun cu ei dar eu de exemplu nu pot da share acestei piese din respect pentru prietenii mei tigani, evrei sau gay (intelectuali pe fb nu am).
Image
G-MONEY
botezatoru'

Post by G-MONEY »

underman desi oamenii de mai sus au punctat bine, desi tu crezi ca lumea are ceva cu tine, nu este asa. Ai zis ca ai citit forumul asta si ti s-a luat? Foarte bine, de aia exista youtube si facebook, e plin de aplaudaci de 17-18 ani acolo care o sa-ti ridice statuie. :) Eu cred ca am umplut 3 pagini pe topicul lui VD legat de clipul ala animat care nu imi place. M-am contrazis cu toti de aici, mai lipsea sa intre si VD sa zica domne sunt dezamagit si tu esti un hater. Din contra, cand cineva "iti ia muzica la pula" cum crezi tu, ar trebui sa te bucure !!! De ce? Pentru ca a disecat muzica aia, a intors-o pe toate partile, a comparat-o cu alta muzica sau chiar cu propria ta muzica de mai demult. Pe scurt, A ASCULTAT-O, nu doar odata. :wink:

Nu exista artist pe planeta asta sa nu fie contestat de unu sau de altu, hateri sau nu, avizat sau nu. Asa e legea naturii, asa e normal sa fie ! Noi pe forum NU FACEM rap, NU PROMOVAM rap. In rest il disecam mai ceva ca un doctor de top. Hateri?? Pff, din fericire toti sau aproape toti o ducem destul de bine in viata reala, nu murim de foame sau de invidie, avem bani si de concerte si de albumele care ne plac. Am mai zis-o si in alta parte, fara falsa modestie, forumul asta are oameni mult mai avizati decat 90% din ce vezi tu pe youtube sau facebook. Asta daca vrei sa vezi adevarul si nu pui la suflet caterinca dusa la extrem care se duce pe majoritatea topicurilor. Nu o sa vezi in alta parte useri care se iau la misto si se "jignesc" mai rau ca aici, dar poti sa fi sigur ca la o bere toti, absolut toti o sa fie "baieti de baieti".

Tu poti sa faci ce muzica iti place, bafta cu asta, dar cum a zis si DiNO, de la unii artisti e normal sa ai asteptari mai mari. Ia-o ca pe un compliment
http://www.tzakpac.blogspot.com

Image
CreativeEgo wrote: argumentu tău e irelevant pentru că hipster.
underman
tanar

Post by underman »

NeaCaisa, faptul ca unii dintre useri au lasat comentarii acolo asta nu inseamna ca piesa le apartine sau ca le este dedicata, ei sunt o minoritate acolo. Au fost atrasi de acelasi refren cu care s-au identificat bunicii lor, au o gandire mai nationalista si asta ii atrage catre piese cu un puternic mesaj nationalist, in care se regasesc. Asta ma face unul de-al lor?? Aceiasi oameni care au folosit in ultimii ani sloganul "Romania trezeste-te" al Morometzilor, asta inseamna ca Morometzii au fost o trupa xenofoba, rasista si nazista? Dezvolta-ti orizontul si invata sa vezi lucrurile din mai multe perspective.

80 la suta din melodiile din romania din ultimii ani nu vorbesc despre crestinism si patrie, hai serios, departe de realitate. Personal, cu fiecare album incerc sa aduc schimbari si totusi sa las si o mica parte din ceea ce m-a identificat de la bun inceput, asta inseamna sa crezi in ceva anume, sa iti formezi o personalitate si totusi sa te dezvolti din acel punct de vedere, nu sunt un MC care isi rastoarna viziunea de la un proiect la altul. Nu pot sa fiu de acord ca niste oameni care posteaza pe un forum nu au absolut nici o responsabilitate fata de asa numita miscare, in opinia mea contrazice conceptul de forum in sine, multi intra aici pentru informatii, opinii, impresii si o pasiune comuna, un forum de calitate poate atrage fani "noi" in fenomenul respectiv, ii si poate educa. Vremurile se schimba, ne maturizam, esenta ramane dar ne schimbam si noi odata cu ele?

Shade. Din informatiile mele originea cantecului este necunoscuta iar geneza duce catre perioada primului razboi mondial cand armatele romane erau decimate si in plina retragere catre capitala, deci categoric inaintea fenomenului Miscarii Legionare care si l-a insusit. Ceausescu l-a pus pe Balcescu pe bancnote, si chiar si pe Vladimirescu, asta inseamna ca respectivii erau niste nenorociti de comunisti? Si memoria lor trebuie hartuita pentru crimele din inchisorile politice facute in anii 50-60??

Daca un user crede ca AFO este legionar sau extraterestru, chiar trebuie sa ii dam dreptate? Pai sunt mai multi care spune ca e genial, aia se inseala? Cei ce posteaza sunt formatori de opinii? Albumul Muzica Ascunsa are 14 track-uri, daca vei asculta tot proiectul o sa vezi ca sunt si multe alte subiecte acolo, refuz sa fiu alocat unui fenomen care se identifica cu mine, si nu invers. Te salut si eu cu respect.

Dino, am precizat clar ca nu trebuiesc generalizati userii, am scris si cu majuscule, degeaba..
Refrenul a fost folosit si de legionari, nu am negat nicaieri asta dar cum sa accept ca este o piesa legionara, xenofoba si rasista? Pe mine ma intereseaza strict mesajul refrenului luat ca atare "cuvant-cu-cuvant".
In scoala mea primara era o poza cu Ceasescu, istoria a zburat-o de acolo, asta inseamna ca totii copiii educati in scoala aceia sunt comunisti? De ce? Doar pentru ca odinioara atarna o poza acolo??
Exprimare libera, corect, dar cu nick-uri in loc de nume, si cu jigniri si insulte in loc de dialog constructiv.

Eu sincer anumitor useri le-as da avertisment, si la cateva abateri ban, ma refer LA CEI CE JIGNESC, vad ca tu ii iei in brate, daca asa crezi tu, e parerea ta si faci cum crezi, dar intelege ca faci aceiasi greseala ca unii dintre ei cand de-a dreptul stupefiant spui ca nu poti "da share acestei piese din respect pentru prietenii mei tigani, evrei sau gay" dupa ce ai ascultat piesa CUM POTI TU SA SPUI ASA CEVA? Unde in piesa aia se poate intelege ca tiganii trebuie sa moara, evreii impuscati si ca e aiurea sa o arzi gay?? Doar pentru ca unu-doi useri au strigat ca le place si au simboluri legionare la profil?? Cu tot respectul.. sunt dezamagit! Daca aud evreii de Mihai Viteazul fug mancand pamantul? Tovarasii tai gay cand aud ca nu de putine ori ne-am ucis conducatorii, se simt jigniti, amenintati si ofensati? Tiganii sunt alergici la istoria romanilor? Aici probabil ca ai dreptate. Nu stiu ce sa mai zic/cred.. sincer.

G-Money, lumea nu are ceva cu mine, lumea are ceva cu toata lumea! Cu tot respectul dar stiu foarte bine cum sta treaba cu miscarea.
Tu nu intelegi ca nu ma deranjeaza ca cineva nu este multumit de muzica mea, sau a altora, DE CATE ORI SA MAI EXPLIC ???
Mi se pare urat modul in care o unii aleg sa o faca, sub privirile moderatorilor, aducand acuzatii false dar mai ales jigniri si injurii. Tu spui ca aici este crema, ei spun ca pe youtube si facebook, cine are dreptate? Din punctul meu de vedere cel care ma intelege personal, are, de asta s-au format si mai multe tabere, logic nu? Poti sa spui ca nu iti place piesa, subiectul, etc dar sa imi spui ca este o piesa nazista, xenofoba, rasista, care nu poate fi ascultata de evrei si gay, cand este un subiect ce tine de spiritul ce a zacut in fiecare roman ce ne-a marcat istoria, in special in momente de cumpara, mi se pare o ABERATIE. Imi imaginez ca ies la plimbare cu o masina rosie, si sunt atacat de un grup de mecanici auto pe motiv ca promovez China.

Pace, la toti. Vine albumul. Paste Fericit!
DiNO
Moderatorul Celebru

Post by DiNO »

pai, sa vina albumul, sa vedem si restul.
Paste fericit!
Image
nea Caisa
campion pe sate

Post by nea Caisa »

cred ca faptul ca esti mai deranjat de asa-zisele jigniri de pe aici decat de mesajele pe care le promoveaza ascultatorii tai pe la comentarii spune multe... oricum ai da-o la intors e cel putin vorba de asociere nefericita de imagine, care ar trebui sa te preocupe mai mult decat ce comenteaza 4,5 insi pe un forum.
Suzy

Post by Suzy »

E destul de trist daca tu nu faci muzica fascista, dar majoritatea ascultatorilor tai sunt nationalisti/rasisti/xenofobi/homofobi. Ori nu inteleg ei mesajul tau ori mesajul tau e foarte interpretabil. Si tot n-am auzit un repar care sa militeze pentru drepturile personelor LGBT. (asta nu are legatura cu topicul de fata, e asa ca fapt divers).

Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
schumy
spre 5000 de posturi, e ok

Post by schumy »

si de ce ar trebui sa militeze un repar pt lgbt? si ce legatura are asta cu ce face underman?

Daca asculti Underman crezi ca omori tigani pe strada?
Daca ai ascultat Specii, te-ai dat pe heroina?
Image
Suzy

Post by Suzy »

Pai nu ar trebui, dar zic ca nu prea sunt repari care sa militeze si pentru chestii de "stanga" cum ar fi. Si tocmai am zis ca nu are legatura, era ca fapt divers.

schumy
spre 5000 de posturi, e ok

Post by schumy »

lgbt nu au destula expunere in restul genurilor muzicale cu expiunere? :D

macar repu sa ramana rep
Image
Suzy

Post by Suzy »

Da, macar repul sa ramana sexist si homofob. Din cate stiu, rep-ul e muzica de protest, nu? Si cererea unor drepturi, e protest, nu?

DiNO
Moderatorul Celebru

Post by DiNO »

hai sa nu ii poluam omului topicul.
am inteles ideea. El face ce simte si se identifica cine vrea cu muzica lui, chestie care nu il deranjeaza.
Image
calugaru
fratele meu tu esti baiat

Post by calugaru »

Am ascultat albumul si m-a atins precum sanul lui Emma Watson. Deloc.
Post Reply