m-am gandit si eu la subiectu' asta, despre trap, si vin cu 2 explicatii personale de ce n-am ascultat trap niciodata si nu voi putea asculta. da acu' nu pretind nimic fiecare sa asculte ce vrea mi imi place gabi lunca.
deci asa, mie mi-a placut mereu muzica cantata, blues-ul mai ales, si chestia cu rapu' a fost ca dintr-o data interpretarea, permitea mult mai mult discurs, mult mai multe lirici, si era oarecum si disponibil pentru oricine (habar n-am sa cant dar cu ceva munca in studio si repetii as putea sa 8 masuri decente pe un beat, si multe la bautura). mi-a placut aspectu' asta in care lirica era pusa inainte, chiar daca in spate era un beat repetitiv cu niste sample-uri ciordite (putini in rap au recompus ceva, chit ca cu sample-uri, da sa compuna cat sa aiba instrumentalul o identitate proprie, dar nu c-ar fi o problema). da in fine, ce ma screm sa spun, e ca la rap m-am indragostit mai mult de partea liricala si dupa, de atitudine. nu neaparat ca astept vreun mesaj de la rap, conscious rap (care pentru cine are finete politica, 99% din timp e un cacat, repetand aceleas stereotipuri pseudo profunde), dar parca atitudinea aia de "eu mi-a scris textu' eu injur pe melodie eu sunt pro maidanezi eu-s pro mescalina" nu conteaza, da tipu se baga pe el in discutie. si place lucru asta, te simti in comuniune cu artistu' cand il simti liber la gura si n-are 5 ghostwriter si e doar un interpret. si din pacate, pentru mine, trapu' nu ma satisface muzical (nici rapu' nu prea ma satisface da ma satisfacea altceva, dupaia eu ascult g-funk ca poate e curent cel mai muzical care e. maximum nemuzicalitatii care il ador e mobb deep, ca e ambientu' asa de grimmy ca se compenseaza). si nu pot sa trec de la rap, care m-a sedus prin lirica, la trap care e derivatu' rapului unde lirica nu prea mai conteaza. pai atunci ce pula mea ramane ca doar lirica conta pentru mine la baza in rap? si atitudinea, eventual acolo or mai fi baieti adevarati, da nu stiu, de la o varsta nu-ti mai pasa cine e cel mai true pe strada si chestii iti place mai mult artistu' in intimitatea sa, si astia din trap sunt prea tineri si prea drogati sa fie introspectivi. si ca ultim aspect, eu-s un om repetitiv ce-mi place pot sa ascult de mi de ori, n-am nici nevoia aia sa gasesc artisti preferati in 2019, acu' nu stiu dar daca lu unu ii place perioda 94-2000 sa zicem, pai la cati artisti locali au rupt si asa mai departe, chiar daca nu e nimic nou, se poate in permanenta gasi ceva nou si redescoperi deci n-am simti nici nevoia sa-mi pun problema la ce sa face in 2019. si de la o varsta muzica devine activitate secundara nu mai e setea de descoperire o asculti in masina o bagi pe fundal, si de obicei ce e pe fundal e frumos cand e ceva cu care esti familiar, mi-se rupe acum sa stau sa descopar ce vrea sa zica mc pula mea mort peste 6 luni de 18 ani din chicago. am descoperit nipsey hussle ca a murit tipu' si m-a facut curios. cand mai moarte cineva o sa mai ascult
Noul val de rapperi/trapperi [2019]
Re: Noul val de rapperi/trapperi [2019]
lol te ai gandit cam mult dar totusi n ai ascultat in viata ta three 6 mafia, master p, ugk? young jeezy, gucci mane, t.i.? rick ross? etc.
master p si tanku' eram fan la greu, da ce raport are cu trapu'? cel putin in perioda care o ascultam eu de dirty south, era ceva gen rap westcoast facut in sud intr-o maniera mai grosolana si mai autentica, era un rap tipic westcoast reinterpretat. acelas lucru' pentru ugk (rip pimp c), southu' in perioada aia e ca o saorma facuta in casa, unele chestii sunt mai bune ca le pui tu cum iti plac, da pe alta parte paine si altele nu-s la fel (de obicei productia pe stilu' ciordeala prost facuta, dar care avea sarmul sau). si cu exceptia lu' zigg zagg, mia x e cea mai tare muiere care a dat la mic. si c-murder, preferatu' meu din echipa, cel mai tru. young jeezy t.i restul n-am ascultat niciodata. si three six mafia rupea, da ce faceau el, ceva pre-crunk elaborat, nu are mult deaface cu ce a evoluat dupa.
master p/no limit sunt principala influenta. asculta albumele alea mr ice cream man, ghetto d si ala tru 2 da game. nu stiu cand ai ascultat tu albumele astea dad daca asculti acum albumele astea o sa ti dai seama despre ce vorbesc. nu exista atunci denumirea asta dar practic albumele alea sunt trap classics. three 6 mafia sunt pricipala influenta ca sound. practic three 6 mafia au schimbat sound ul in rap pentru totdeauna. iar ugk vin dupa astea ca influenta in sud. pimp c e principalu motiv pentru ca toti canta refrene acum. nu am pus niste nume aiurea. astea 3 trupe sunt baza. denumirea a inceput cu albumu asta
dar nu t.i. a inventat trap ul. asta e din anii 90
cioroii din atlanta tot timpu au cantat despre trap. t.i. doar a venit cu denumirea
nu are legatura cu sound ul neaparat . e vorba de content. sound ul tot timpu a fost diferit. producatoru lu gucci mane e din bay area de exemplu. muzica lu gucci produsa de zaytoven nu prea era dirty south ca sound. a fost un sound nou. intre timp au aparut tot mai multi producatori care s au inspirat de la el. acum sunt o gramada de piese care suna ca si cum sunt produse de zaytoven dar nu sunt. deci nu e vorba de sound neaparat. toti astia sunt considerati trap pentru ca vorbesc despre trap. logic. gandeste te sa crezi ca cioroii astia care spun trap sau trappin pe piese se refera la un gen de rap. lol cine separa trap de rap e un tolomac. iar ala care a pus trapperi in titlu la topic e un tolomac si mai mare
cat despre trap ul asta din romania. nu e trap. astia cred ca e vorba de un flow sau sound sau ce plm cred ei ca inseamna trap. iti zic eu exact ce e. de cand au explodat migos in 2013 toti au vrut sa fie ca ei. de ce nu a vrut nimeni sa fie trap in 03 - 08 ca atunci a fost la apogeu in state. e simplu pentru ca nu vor sa fie trap. incearca sa i imite pe migos sa i asculte si pe ei copiii. si chiar daca vorbim de sound muzica lu astia din ro nu suna ca aia din atlanta deci plm. nu a adus nimeni trap ul in romania. muzical vorbind sunt niste scammeri pentru ca se folosesc denumirea asta
cat despre migos da sunt trap dar au fost originali in felul lor deci suna putin diferit fata de gucci t.i sau jeezy. iar flow ul ala migos ce incearca toti sa l imite toti e un upgrade la flow ul lu lord infamous. deci plm nimic nu e nou.
si ca sa inchei odata pentru totdeauna discutia asta despre trap. nu lil uzi vert nu e trap. nu. travis scott nu e trap. nu. asap rocky lil pump etc nu sunt trap. nu. lino golden nu e trap. lucy si mai stiu eu ce rapperi din romania. nu. nu sunt trap. nu orice muzica noua e trap sunteti razna
dar nu t.i. a inventat trap ul. asta e din anii 90
cioroii din atlanta tot timpu au cantat despre trap. t.i. doar a venit cu denumirea
nu are legatura cu sound ul neaparat . e vorba de content. sound ul tot timpu a fost diferit. producatoru lu gucci mane e din bay area de exemplu. muzica lu gucci produsa de zaytoven nu prea era dirty south ca sound. a fost un sound nou. intre timp au aparut tot mai multi producatori care s au inspirat de la el. acum sunt o gramada de piese care suna ca si cum sunt produse de zaytoven dar nu sunt. deci nu e vorba de sound neaparat. toti astia sunt considerati trap pentru ca vorbesc despre trap. logic. gandeste te sa crezi ca cioroii astia care spun trap sau trappin pe piese se refera la un gen de rap. lol cine separa trap de rap e un tolomac. iar ala care a pus trapperi in titlu la topic e un tolomac si mai mare
cat despre trap ul asta din romania. nu e trap. astia cred ca e vorba de un flow sau sound sau ce plm cred ei ca inseamna trap. iti zic eu exact ce e. de cand au explodat migos in 2013 toti au vrut sa fie ca ei. de ce nu a vrut nimeni sa fie trap in 03 - 08 ca atunci a fost la apogeu in state. e simplu pentru ca nu vor sa fie trap. incearca sa i imite pe migos sa i asculte si pe ei copiii. si chiar daca vorbim de sound muzica lu astia din ro nu suna ca aia din atlanta deci plm. nu a adus nimeni trap ul in romania. muzical vorbind sunt niste scammeri pentru ca se folosesc denumirea asta
cat despre migos da sunt trap dar au fost originali in felul lor deci suna putin diferit fata de gucci t.i sau jeezy. iar flow ul ala migos ce incearca toti sa l imite toti e un upgrade la flow ul lu lord infamous. deci plm nimic nu e nou.
si ca sa inchei odata pentru totdeauna discutia asta despre trap. nu lil uzi vert nu e trap. nu. travis scott nu e trap. nu. asap rocky lil pump etc nu sunt trap. nu. lino golden nu e trap. lucy si mai stiu eu ce rapperi din romania. nu. nu sunt trap. nu orice muzica noua e trap sunteti razna
uite asta de ex. nu e un rapper prea bun dar nu asta conteaza. ce vreau sa zic e ca asta e trap. nu asap rocky sau bruja aia
bankroll fresh r.i.p era trap
etc.
bankroll fresh r.i.p era trap
etc.
https://www.youtube.com/watch?v=U49J5UfWKIQ
Baiatul asta are voce, flow, versuri, atitudine,expresie peste multi care s-au grabit sa scoata album desi nu au intrebat pe nimeni daca e cazul . Chiar sper sa se tina de treaba
Baiatul asta are voce, flow, versuri, atitudine,expresie peste multi care s-au grabit sa scoata album desi nu au intrebat pe nimeni daca e cazul . Chiar sper sa se tina de treaba
acum am vazut ca asta este acel Cojo de la urban sessions, dar acolo nu mi-a atras atentia, prea se forta..