Inainte sa dai play, trebuie sa stii ca albumul nu e despre teritorialism si nici despre protocronism, cu toate ca sunt folosite elemente folclorice traditionale romanesti. Albumul este despre un tanar roman care a gasit un izvor de energie pozitiva in aceasta muzica, un izvor de energie ce ne poate da un tel comun, respectiv o constiinta comuna. Si suntem in momentul si in tara in care este nevoie disperata de un punct comun intre oameni. Si niciun politician, niciun erou national (fals sau adevarat), niciun om de istorie nu o sa poata sa spuna mai bine decat muzica asta ce e Romania.
Albumul a fost lansat gratuit in data de 9 iulie 2010 si poate fi downloadat de pe http://subcarpati.com/media/subcarpati.rar. Desi Bean (Suie Paparude) este in rolul principal, iar Brio, Gnom si Mara apar pe album ca invitati, Subcarpati e o grupare cu foarte multi membri precum Bean,Brio,Gnom si Mara, plus Limun, Tibi Bleoanca, Rufi, Daniel Dobrin, Anca Croitoru, Andrei Tripsa, Alina Alexe, Chimie, Kazi Ploae, Dragonu aka 47, Florin Campeanu, Mihai Gheorghe, Mihai Calota, Bogdan Moraru, Dan Marcov, Vlad Bojan, Alexe Alexandru, Mircea Zanian, Mihai Campeanu, Adrian Cox Albu, Mihai Dobre, Andrei Gheorghe….
De muzica pentru acest album s-au ocupat Bean, Rufi (Zarile), Mihai Michi Campeanu (aveti nevoie de un cercetas/dub free Romania on SP-808 session), iar de coperta Tiberiu Bleoanca (ilustratie), Igu (photo) si Mihai Gheorghe (Design).
TRACKLIST:
01 – Subcarpati – Transhumanta\Zarile (2:04)
02 – Subcarpati – Lautar de Bucuresti (3:07)
03 – Subcarpati – Pai nu-i Doamne vina mea (4:01)
04 – Subcarpati – Am crescut pe la Romana (3:33)
05 – Subcarpati – Aveti nevoie de un ceteras (4:02)
06 – Subcarpati – Salvez lumea (3:29)
07 – Subcarpati – Original sampla` (2:36)
08 – Subcarpati – Doina spiritului (2:34)
09 – Subcarpati – Cand a fost la `89 (2:54)
10 – Subcarpati – Visul lui (cu Brio) (4:04)
11 – Subcarpati – Hora fericirii (3:20)
12 – Subcarpati – La cutari (cu Mara) (5:00)
13 – Subcarpati – Viitorul (cu Gnom) (3:38)
14 – Subcarpati – Atat de personal (5:22)
15 – Subcarpati – Avion cu motor (1:50)
Subcarpati - Cand a fost la `89 (videoclip):
Echipa de Filmare: BeanMc, Florin Campeanu, Mircea Zanian
Subcarpati - Am crescut pe la Romana (Videoclip):
Productie: Ionut Negrila, Mihai Calota
Dupa cum am promis, astazi lansam clipul piesei "Am crescut pe la Romana".
Speram sa motivam putin tineretul creativ cu acest clip No Budget. Vizionare placuta!
01. Interviu Tataia
02. We a bun
03. Mircea Alimos
04. Abia la inceput
05. Instrumental Interviu Tataia
06. Instrumental Mircea Alimos
07. Instrumental Abia la inceput
Nu stiu ma.Tie ti-ar fi recomandat sa citesti basme la cultura ta generala.Eu citesc Leviathan acum.Poti sa incepi cu Eminescu sau Creanga sa nu te plictiesti mkay?