Guru la Bucuresti | Club Gossip | 25 mai

Discutii despre hip hop-ul de-afara

Moderators: .etalosed, greuceanu

Alin-San
imun

Post by Alin-San »

reparii care stiu sa dea sfaturi unde ar trebui tinut un concert, cum e treaba cu sunetu, chestii legate de marketing, sunt rugati sa faca concerte ca la carte :bow:
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

tzele wrote:
bLuEsHiFt wrote:
tzele wrote:concluzie: romanii s-au obisnuit cu multe concerte si se pierde esenta
romanii s-au obisnuit cu multe concerte organizate prost. mai bine faci unu la 4-5 luni, da' sa iasa bine din toate punctele de vedere. degeaba il chemi pe X-ulescu daca se fut celelalte detalii ce tin de organizare (locatie, sonorizare, etc).
si unde vedeai tu organizat concertul asta?la....arenele romane?
da, am gasit solutie, la opera. acum ca am trecut peste problema locatiei sa ne gandim la sonorizare.nu mai e nevoie, avem un buget de 1 milion de dolari care ne permite cam orice, inclusiv 24567 de prosoape pentru krs-one.
e "o muzica de nisa", limita ajunge pe la 1000 de persoane, de unde c**** atatia bani?
s-a auzit ca la un concert underground, astea sunt puterile.
decat sa se faca un concert de la care sa plece lumea dezamagita mai bine sa nu se faca si gata..poate voi v-ati obisnuit cu aceste conditii, dar eu nu mai am chef sa ma chinui si sloboz..nu merita..mai bine ma duc la dnb plm, ca vad ca hh-ul e mort.
Last edited by Suzy on Tue May 27, 2008 11:14 pm, edited 1 time in total.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
creTzu
aka Cascarino sau Nelu

Post by creTzu »

ma .. sonorizarea la hiphop e cel mai usor de facut . asta`i ironia . nu compari sonorizare de concert rock cu 100 de instrumente + voci si nebunii cu 2-4 microfoane care trebuie sa se auda bine . chiar nu pot sa inteleg de ce se intampla o faza din asta .. probabil nu da nimeni importanta sonorizarii . la emc a fost combinatia ca s-a mutat inafara cortului .. sunt altele distantzele , de exemplu din spatele arenelor se auzea mult mai bine decat inauntru . probabil la noi sunetu e plus pe planu 2 , cand de fapt aia ar trebui sa fie principala preocupare . totusi la concertu asta am auzit ceva spre deosebire de emc , care a fost si primu concert pe care nu l`am vazut in intregime si`am taiat`o afara la un moment dat.
adapter
moderator astea

Post by adapter »

e topic cu evenimente de muzica electronica si alte genuri.
aici e guru/concertu' din gossip.
Koma
Sinistro™

Post by Koma »

Alin-San wrote:reparii care stiu sa dea sfaturi unde ar trebui tinut un concert, cum e treaba cu sunetu, chestii legate de marketing, sunt rugati sa faca concerte ca la carte :bow:
sa dezvolti ideea te rog :)
Image
Alin-San
imun

Post by Alin-San »

ma refeream la toti cei care se plang de anumite conditii, CARE NU AU ORGANIZAT UN CONCERT IN VIATA LOR, CARE HABAR NU AU CE IMPLICA ORGANIZAREA UNUI CONCERT, dar dupa tot timpul pot sa dea diferite indicatii etc. daca sunt ei atat de buni si stiu atatea de ce nu fac un imprumut de 10.000-15.000$ si fac concert in aer liber cu sonorizare si toate alea si fiind va fi un mega concert nu vor iesi in pierdere, pentru ca ei sunt profesionisti de altfel. inteleg ca fiecare are dreptul la o parere, dar de multe ori se exagereaza cu anumite lucruri.

e simplu sa iei la organu genital promoterii (si nu ma refer doar la cenzura) nefiind implicat si nestiind ce sacrificii face acel om ca sa aduca artistul "pe scena". cati oameni dupa un concert se gandesc daca promoterul mai are vre-un ban in buzunar? daca a iesit in pierdere ... doar pentru ca a vrut sa le aduca reparilor din romania un artist adevarat.

eu unul nu cred ca as putea critica ceva, chit ca am facut clabuci de la caldura, ca am iesit afara sa beau un suc, ca am facut drumu bucuresti-pitesti de 2 intr-o saptamana. am fost, am vazut, m-am simtit bine, am ascultat muzica buna si atat. multumiri tuturor celor care organizeaza concertele rep!

astept ziua in care cineva de pe forum va organiza un concert!

l.e. de ce majoritatea celor care critica sunt din bucuresti, si cei din provincie: constanta, cluj, craiova etc. nu prea zic nimic?
Last edited by Alin-San on Wed May 28, 2008 1:21 pm, edited 1 time in total.
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

defileul dracilor? :lol:
n-am ajuns la guru ca asta e situatia, si din cate am citit pe aici nici nu-mi pare rau. Oricat as fi bagat mass appeal ad infinitum cand eram kid si inregistram pe cas de la yo!, decat sa fac 800+ de km si sa nu inteleg nimic din concert, cum am inteles ca a fost in linii mari, mai bine stau acasa si beau apa plata cu lamaie. CUm zicea si creTzu, e oarecum normal cand vine vorba de instrumente, frecvente kkturi sa fie dificila o sonorizare, dar cand ai un negativ si 2 voci deja tre' sa ai doar un pic de bun simt si sa nu fii chiar afon. Mi-a placut spre ex de VD ca si-a cerut scuze p net pt cum a fost la eMC (nici la ala n-am fost, aceeasi poveste, nu-mi prea pare rau, nici nu-i stiam si oricum decat sa ma enervez mai bine stau chill acasa), probabil la fel ar trebui sa o faca si organizatorul concertului astuia.. Si treaba cu sunetistii care trebuie sa vina cu trupa e asa si-asa. Nu te poti baza ca si organizator pe asta, nu toata lumea si-i permite si in general e chestie de minima decenta sa te asiguri, cand vin legende vii gen Guru, ca la butoane nu e Ionel de la cazane. Din nou, toate astea asa la modu' general, ca n-am fost la concert. Chestia asta cu organizarea, cu soundcheck-ul care ori e grabit ori se sare de multe ori, e o boala de care sper sa scapam cat mai curand, indiferent de gen de muzica sau locatie. Concluzia: nu-mi pare rau ca n-am venit, m-as fi enervat aiurea.
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
Blacksun
spre 5000 de posturi, e ok

Post by Blacksun »

Mi-a placut postul lu Alin-San , a zis bine ce a zis :wink:

Kenshin n-a fost frate asa de rau , pe bune chiar s-a inteles destul de bine , eu unu am inteles destul de bine ce cantau oameni.

A fost un eveniment SUPER TARE
sunrah
.

Post by sunrah »

Alin-San wrote:ma refeream la toti cei care se plang de anumite conditii, CARE NU AU ORGANIZAT UN CONCERT IN VIATA LOR, CARE HABAR NU AU CE IMPLICA ORGANIZAREA UNUI CONCERT, dar dupa tot timpul pot sa dea diferite indicatii etc. daca sunt ei atat de buni si stiu atatea de ce nu fac un imprumut de 10.000-15.000$ si fac concert in aer liber cu sonorizare si toate alea si fiind va fi un mega concert nu vor iesi in pierdere, pentru ca ei sunt profesionisti de altfel. inteleg ca fiecare are dreptul la o parere, dar de multe ori se exagereaza cu anumite lucruri.
LOL. asta suna ca aia, pana nu faci rap (mai bun decat mine), taci si nu ma critica! come on, nu e musai sa-l organizezi tu din bani proprii ca sa stii care e treaba exacta. cretzu a punctat bine paradoxul, in hip hop nu e atat de grav ca pe celalalte scene, dar s-a observat ca daca aduci niste instrumente in +, ramai fara ele. si simt nevoia sa ma repet, cand pregatiti riderul tehnic pentru concert, includeti si-un inginer de sunet acolo pe care sa-l platiti cu cel putin cu 250EUR (daca ai instrumente), altfel nu-ti face nimic si sta ca orice sunetist de la radiodifuziunea romana intins pe scaun ca-ti vine sa-i spargi fata. comunistii sulii, care nu vor demisiona pana dau ortul.

si apropo de sunetisti, am avut marea placere sa-l cunosc pe sunetistul ce-a tinut majoritatea turneelor lui frank zappa, david bowie, in europa, nu va pot explica cum lucreaza omul. jesus, macar unul ca el de am avea in romania, pe care sa-l si platim cum trebuie, doar indicatii sa dea stanga/dreapta si-am avea un sunet de 10 ori mai bun. avem scoala aici de "sunetisti" in bucuresti, unde sunt toti? cred ca ma duc la SAE si ma fac sunetista :lol:
l.e. de ce majoritatea celor care critica sunt din bucuresti, si cei din provincie: constanta, cluj, craiova etc. nu prea zic nimic?
bai, critica asta se vrea cu un sens, cu atat mai mult cand vii si-mi spui ca tu ti-ai vazut idolul si.. detaliile nu te intereseaza. p.s. vezi reprezentatii din iasi.
you just never know when you're living in a golden age.
tzele
spre 5000 de posturi, e ok

Post by tzele »

comparatia cu promovare/download nu are sens.eu nu inteleg de ce vii cu indicatiile astea dupa ce s-a consumat concertul.ar fi trebuit sa iei legatura cu footrecords si sa iti pui la dispozitie cunostintele in domeniu inainte sa se produca "catastrofa".mentionez faptul ca in centru se intelegea destul de bine, oarece probleme fiind doar prin ultimele randuri(am stat in ambele zone tocmai ca sa fac aceasta comparatie, avem in plan o recenzie a evenimentului dar mi-a fost lene).cam 90 la suta dintre pretentiile ridicate pana acum sunt absolut fictive, chiar nu isi au rostul.
sunrah
.

Post by sunrah »

tzele wrote:comparatia cu promovare/download nu are sens.eu nu inteleg de ce vii cu indicatiile astea dupa ce s-a consumat concertul.ar fi trebuit sa iei legatura cu footrecords si sa iti pui la dispozitie cunostintele in domeniu inainte sa se produca "catastrofa".mentionez faptul ca in centru se intelegea destul de bine, oarece probleme fiind doar prin ultimele randuri(am stat in ambele zone tocmai ca sa fac aceasta comparatie, avem in plan o recenzie a evenimentului dar mi-a fost lene).
poftim? cum adica sa iau legatura cu footrecords :lol: am semnalat niste chestii ca simplu fan/om care a fost in public/care a asistat la cam toata organizarea festivalul de jazz, atunci cand nu stateam ca prostu la aeroport 4 ore dupa un low budjet, singura - cunoscand anumite detalii care ar trebui sa fie pe lista de prioritati, nu trecute la "neinteresant".
cam 90 la suta dintre pretentiile ridicate pana acum sunt absolut fictive, chiar nu isi au rostul.
LOL. atunci cand nu iei in seama aceste "pretentii", devin fictive, intr-adevar. :wink:
cafteala
official QB murderer

Post by cafteala »

Sun|Rah wrote:am semnalat niste chestii ca simplu fan/om
tu nu stii ca nu ai voie sa-ti dai cu parerea si sa spui ce nu ti-a placut? chiar nu ai voie. serios. organizatorii nu-si asuma nici o raspundere cand fut concertu, ei trebuiesc idolatrizati. oh doamne..

de ce sa zicem ca nu am auzit nimic? de ce sa zic ca am murit de cald si nici nu ma agitasem macar (pogo, ceva.. ca sa nu zic ca transpiram degeaba)? de ce sa zicem ca clubu a fost ales prost datorita barului care era situat cam aiurea (din punctul meu de vedere)? de ce sa dau 17 ron pe o vodka cu suc de portocale? de ce sa vina o legenda si sa cante tot concertul piese de pe nu stiu care s.loboz mixtape care-l lanseaza in curand? haideti sa uitam toate astea, nu au importanta - si sa ne impacam cu gandu' ca l-am vazut pe Guru pe o scena in super clubul tru' undaground hipap rep Gossip.

stiu stiu, reparii sunt niste printese. :lol:
abe
tanar

Post by abe »

astia ce tot vorbiti aiurea pe forumuri, criticati si plm sunteti niste cocalari.
sa zici ca nu ai fost la concert si ca de pe forum din ce zic cocalarii ti-ai dat seama ca a fost nereusit tre sa fii tampit.
a fost GURU in Romania si asta vom tine minte.
sunet, caldura si alte chestii.. astea is detalii de dezbatut pe forumuri de cocalari. pseudococalari defapt. cocalar simplu va da valoare si voi nu aveti.

mersi de concert celor implicati, a fost extraordinar din toate punctele de vedere.
cafteala
official QB murderer

Post by cafteala »

si tu nu esti un cocalar ca ai venit si vorbesti aiurea si ne critici pe noi astia care criticam?
sunrah
.

Post by sunrah »

abe wrote:a fost GURU in Romania si asta vom tine minte.
haha. de asta chiar ma indoiesc.
Post Reply