DOC - Lucrare de control (2011)

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

Megiddo
The Meggido

Re: DOC - Lucrare de control (2011)

Post by Megiddo »

Cu cenzura comentariilor: I-am dat comentariu la un interviu in care zicea ca 30 de lei cat era nu stiu care album al lui nu e 2 beri (cum sustinea el). A disparut comentariul si apoi nici n-am mai vazut loc in care sa poti da comentariu :lol:

Cu cealalta... mi-a zis omul sa nu va detaliez. Pe scurt, aia-i povestea.
Image
http://www.facebook.com/MegiddoProductions
breakyoself wrote:hi-fi e perversa
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

"Want to pay us something? Cool. Ain't got no money? Fuck it -- download it anyway!" - Kno

atitudinea asta ar trebui sa o adopte cat mai multi artisti.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
NskY
#

Post by NskY »

Suzy wrote:"Want to pay us something? Cool. Ain't got no money? Fuck it -- download it anyway!" - Kno

atitudinea asta ar trebui sa o adopte cat mai multi artisti.
de acord si eu... prin urmare kno nu doar ca a spus aia, a trecut si la fapte http://cunninlynguists.bandcamp.com/ .. putem lua de aici orice album la calitate maxima. :)
Megiddo
The Meggido

Post by Megiddo »

Mai era si ceva rocker de care n-am auzit care a zis ceva asemanator. Asta e atitudine de muzician, parerea mea. Daca tu vrei doar sa iti vinzi produsul, nu stiu cum sa iti spun, dar tu nu esti muzician. Esti afacerist/ producator (nu in sensul rep) care vrei sa iti vinzi produsul.
Image
Mallone
Niciodata un nimeni

Post by Mallone »

tin sa marturisesc cu maxima franchete ca e absolut regretabil ce citesc aici ... pai dupa ce ca la noi concertele de rap si-asa sunt organizate in niste ghene de cluburi,cu o ghena de atmosfera ( deloc calda si adresata publicului,daca ma intrebi pe mine ) si nu in ultimul rand cu o ghena pestilentiala de sonorizare in cele mai multe cazuri,sa adopti asemenea atitudine ostila fata de o parte din mana aia de oameni care vine la tine la concerte ( aia prosti / destepti,nesimtiti / cu bun simt ),mi se pare sinucidere curata.
voi n-ati observat ca oamenii din rap care au renuntat la frustrari si s-au comportat natural,au facut si niste bani din muzica asta ?
pe de alta parte,raku are si el dreptate in felul lui,numai ca modul cum actioneaza este total impropriu pentru situatia - zic eu,delicata in care se afla rapul romanesc.
da,ii dau mare dreptate si lui raku asupra filmarilor facute la calitate indoielnica,fiindca filmarile de acest fel reusesc negresit sa dezavantajeze artistul si sa-l puna intr-o lumina proasta,atunci cand omul de rand intra pe youtube si da search la cuvantul raku. si cum bine stim cu totii ca youtube-ul este navigat de toti imbecilii pripiti la vorba si judecata si mai ales ca majoritatea rapperilor sunt niste oameni foarte simpli din toate punctele de vedere,se pot lansa comentarii asupra artistului,care pe langa faptul ca sunt de-o imbecilitate crancena,denatureaza complet realitatea. da,din punctul asta de vedere,sa se stearga toate filmarile facute la calitate indoielnica,unde basul se aude cu mult peste medii si inalte si dupa ce ca se aude asa,se aude si gajait si infundat,DAR acelasi artist trebuie sa ofere o alternativa reala ascultatorilor de rap din romania. pai ma tata,daca ascultatorul ala amarat de rap,prost / destept cum e el,isi doreste o filmare de la concert,ofera-i-o ma tata ma,ca sa nu se apuce sa te filmeze cu telefonul mobil ( care stim cu totii ca esti extrem de limitat din punct de vedere al reproducerii sunetului vis-a-vis de o filmare ),ca apoi sa faci reclamatii peste reclamatii,tocindu-ti metacarpienele pe tastatura reclamand conturi pe youtube. nu e normal sa fie asa ? accepta odata secolul si era in care traim,accepta ca daca nu dai nimic de la tine,ascultatorul de rap pasionat de muzica asta,va cauta alternative in alta parte ... asa a fost de cand lumea si pamantul. cand cd-urile si casetele originale costau mult,pirateria se muta in strada ... de pe strada,s-a mutat pe internet. aia e tot,sintetizat ...
pirateria e un lucru pe care daca cineva nu-l accepta,are mari sanse sa dispara de pe fata pamantului ca artist.

Din pacate,majoritatea artistilor din rapul romanesc n-au pus niciodata accent pe calitatea melodiilor. spre exemplu,am facut rost zilele astea de foarte multe albume reprezentative pentru rapul romanesc,ripuite direct de pe cd,la calitate de 320kbps ( o calitate la care nu se gasesc nicaieri pe internet ),si pot spune ca iti da un alt feeling sa asculti dupa blocuri,de cartier sau nicaieri nu-i ca acasa la maxima calitate,decat daca-l asculti ripuit de pe caseta la 128kbps ...
nu inteleg de ce artistii de rap nu pun la download albumele vechi la calitate maxima ( mp3 320kbps + WAV ),fiindca pe internet ORICUM circula niste mizerii de variante,care dezavantajeaza artistii ...
eu nu vreau sa schimb nimic in rapul asta romanesc,doar ca semnalez niste reale probleme,care dauneaza enorm artistilor. problema e ca multi oameni nu inteleg ca trebuie sa te adaptezi si updatezi vremurilor pe care le traim ( nici mie nu prea-mi place schimbarea,dar n-ai ce sa faci ),fiindca altfel,risti sa cazi sub propria greutate ...

din fericire,publicul romanesc ( fie el si de cacat,asa cum se spune ),a cam ajuns ca publicul din afara,drept pentru care trebuie tratat altfel.

titlul acestei piese sintetizeaza bine concluzia unei parti din acest post al meu ...

Viața e complexă și are multe aspecte.
Megiddo
The Meggido

Post by Megiddo »

Mallone wrote:tin sa marturisesc cu maxima franchete ca e absolut regretabil ce citesc aici ... pai dupa ce ca la noi concertele de rap si-asa sunt organizate in niste ghene de cluburi,cu o ghena de atmosfera ( deloc calda si adresata publicului,daca ma intrebi pe mine ) si nu in ultimul rand cu o ghena pestilentiala de sonorizare in cele mai multe cazuri,sa adopti asemenea atitudine ostila fata de o parte din mana aia de oameni care vine la tine la concerte ( aia prosti / destepti,nesimtiti / cu bun simt ),mi se pare sinucidere curata.

...
Din pacate,majoritatea artistilor din rapul romanesc n-au pus niciodata accent pe calitatea melodiilor. spre exemplu,am facut rost zilele astea de foarte multe albume reprezentative pentru rapul romanesc,ripuite direct de pe cd,la calitate de 320kbps ( o calitate la care nu se gasesc nicaieri pe internet ),si pot spune ca iti da un alt feeling sa asculti dupa blocuri,de cartier sau nicaieri nu-i ca acasa la maxima calitate,decat daca-l asculti ripuit de pe caseta la 128kbps ...
nu inteleg de ce artistii de rap nu pun la download albumele vechi la calitate maxima ( mp3 320kbps + WAV ),fiindca pe internet ORICUM circula niste mizerii de variante,care dezavantajeaza artistii ...
foarte, foarte adevarat. Chiar asta discutam recent si 'gandeam' recent. multi 'artisti' nu acorda deloc atentie calitatii sunetului in general. atat la concerte, cat si la mixurile finale. e 2012, fratilor. nu e doar accesibil sa ai un sound bun (nu decent, decent doesn't cut it for me anymore), e NECESAR.

Concluzia mea e o intrebare retorica: Daca artistii nu isi iau in serios munca, NOI DE CE AM FACE-O?
Image
rage
spre 5000 de posturi, e ok

Post by rage »

amenintarea cu bataia tind sa o cred, pentru ca asta a spus si in faza aia de care spuneam eu ca mi-a lasat un gust foarte amar.

un concert, nu mai stiu pe unde (club era) - urca raku pe scena, nu era doar el, mai cantau si altii parca (vazuse ca se fac filme si astea) si dintr-o data spune ca el nu mai canta daca se continua cu asta si brusc se intoarce catre unii care erau in fata mea si faceau poze, ii arata cu degetul si cica "nu o sa ezit sa ii dau afara si ma iau la bataie cu cei care nu imi respecta cerintele".
Dani
Mitică

Post by Dani »

Uite, ba! Ce bine le zice Mallone! Da, asa e! Si ca tot ai adus vorba de Mafia, am si un exemplu. Nu stiu la ce raportez sau nu, dar eu vad BUG Mafia una dintre trupele care au dus treaba asta cu rapul la un alt nivel, un fel de pivot al culturii asta de la noi, sa ma contrazica cine vrea, eu asa ii vad. Ceva necesar si inca mi se par una dintre cele mai grele trupe din industria romaneasca de hip-hop. Ba, astia au trecut prin perioadele astea, au avut si casete(unde au vandut calumea, fata de ce era atunci), au avut si perioada CD-urilor si a ajuns si la perioada in care au dat drumul la album de studio, nou-nout, nu best-of, astea. I-au dat drumul la download GRATUIT. Pai, daca aia, care au o influenta mare asupra ascultatorilor si au canalizat multi spre segmentul de hip-hop, trupa care se respecta si e cam cea mai PROFI si cea mai MARE din ROMANIA, au dat drumul la album GRATUIT la calitate maxima, aia stiu ceva, frate! Mereu au stiut, degeaba ti-o arzi cu tehnicile de acum ceva ani. Asta e, evolueaza totul. Deal with it!
Suzy

Post by Suzy »

nu se mai vinde nici afara plm si astia care oricum vindeau fix p.ula :lol: :lol: vor sa reinventeze industria. yeah right.

Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Megiddo
The Meggido

Post by Megiddo »

Da, BUG Mafia sunt un exemplu de trupa care se ia in serios. Ba chiar, spre deosebire de altii, prea mari pentru a raspunde unor mesaje, Tataee mi-a raspuns, scurt si la obiect, unui mesaj trimis pe facebook. :D
Image
Suzy

Post by Suzy »

mi se pare mega normal sa raspunzi la meesaje. daca sunt intrebari pertinente, nu aberatii, bineinteles.

Megiddo
The Meggido

Post by Megiddo »

Pai asta zic si eu. Si oricat de incredibil ar parea, eu cand trimit mesaje sunt intrebari pertinente, nu aberatii :lol:
Image
Shade.
Shaman

Post by Shade. »

Cred ca raku facea bani multi oricum mai multi ca acum cand aparea peste tot cu Zale.A ales pe cont propriu sa ma invete de patriotism,nationalism,si ca societatea este controlata din umbra de cineva care ne face sa ne inchinam la dumnezeu banilor apoi vine si face faze ca cele descrise mai sus.Exista in state artisti cu o zona similara de interese gen Immortal Technique care odata la 2 ani lanseaza albume gratis tocmai ca lumea sa inteleaga mesaju,ba chiar incurajeaza bootleg.Un scriitor la fel de cresin ca Raku,Coelho incurajeaza public thepiratebay si downloadul cartilor sale.Amandoi au declarat si ITech si P Coelho ca vand mai bine de cand fac asta.
.trip
ce n'est pas possible

Post by .trip »

tot nu inteleg de ce nu face poze cu fanii...
la puscarie ma duc mama sunt dependent de heroina
Ghiumurluc
dimineata verific forumu

Post by Ghiumurluc »

e urat.
...un ștrudel și o armă
Post Reply