Vlad Dobrescu - In Sfarsit (Album 2013)

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

Care este melodia preferată de pe album?

01. Insomnii (feat. Deliric)
8
7%
02. Scumpă Doamnă
1
1%
03. Orașu’ E-n Flăcări
5
4%
04. Turnul Babel (feat. Rakaa Iriscience & Sir Samuel)
4
3%
05. În Jurul Meu (feat. Doc & Carbon)
1
1%
06. Ăștia Mici
19
17%
07. Cum Se Fabrică
2
2%
08. Sateliți (feat. Aforic, raku, Nwanda, Flou Rege, Pietonu)
4
3%
09. Globul De Cristal (feat. Doc & Deliric)
23
20%
10. Lungul Drum Spre Casă (feat. Norzeatic)
18
16%
11. Trei Cadavre
13
11%
12. E Pe Cale Să Se-ntâmple (feat. Flou Rege)
8
7%
13. Oameni Ca Mine
3
3%
14. Noaptea Minții
6
5%

Total votes: 115

dan
Pop

Re: Vlad Dobrescu - In Sfarsit (Album 2013)

Post by dan »

imi place album, imi place si cum arata fizic albumul, la mai multe materiale de gen

am sters cateva posturi, continuati despre VD si activitatea lui
Megiddo
The Meggido

Post by Megiddo »

daca asta a ramas dupa ce ai sters, ma ingrozesc cand ma gandesc la ce ai sters.

kanye west e cel putin un artist bun, oricat ar fi de retardat (sunt sigur ca 90% din MCii vostri preferati au (avut) cate o doaga jumate lipsa, cel putin).

VD nu are nici flow prost, nici versuri simpliste, nici mesaje simpliste prea des, nici lipsa de "emotie" transmisa.
poate sa nu-ti placa, nu trebuie sa iti placa tot si nici sa te convigi sa (nu) iti placa un artist. dar sa admiti ca e lipsit de ceva ca MC tre sa fii ori surd, ori tampit, ori n-ai treaba cu repu' (in sensul ca il asculti ca vrei nu ca iti place sau il intelegi).

muie la hateri.

nu pot sa spun ca e offtopic. kanye is love. kanye is life. http://www.youtube.com/watch?v=HAfFfqiYLp0
Image
http://www.facebook.com/MegiddoProductions
breakyoself wrote:hi-fi e perversa
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

Vrei sa comparam liricile lui vd cu ale lui kanye? Ar fi un experiment interesant :lol:

Daca si asta e considerat offtopic, mea pulpa
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
Megiddo
The Meggido

Post by Megiddo »

Nici vorba, sunt cu totul pe alt film. N-ai cum sa compari Scarface cu The Color Purple. Par example.

VD >> most of romanian hip-hop. Fact.

Cu accent pe most.
Image
http://www.facebook.com/MegiddoProductions
breakyoself wrote:hi-fi e perversa
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

most?=))) hai sa nu comparam...exaaact....sa nu comparam filmele...
dar...kanye...=)))) stii ca vorbim de hip hop,nu?
in fine...fiecare cu treaba lui...globul de cristal-most sf...sau semi...dar pe mine,fiind de ambele parti ale baricadei,m-a atins grav astia mici si aia cu cadavrele a mers bine de tot...creepy rau de tot.
G-MONEY
botezatoru'

Post by G-MONEY »

ce inseamna megiddo pentru tine most? De curiozitate. E curios totusi ca omul are un SINGUR album solo si deja i se ridica statuie. Album pe care si eu il vad de nota 10, fara discutie si il ascult over and over again. Iar comparatiile si vorbele cu si despre Kanye nu isi au rostul aici. Kaney este un artist international, hip hop, pop hop, top top, nu conteaza ce muzica face, ala vinde milioane de albume si produce de inca atatea milioane. :wink: Nu imi place kanye in mod special, nici nu-l detest, dar hai in plm sa fim seriosi. E ca si cand compari sau na, aduci in discutie un logan de raliu cu un bugatti. Oricat e de bun loganu ala, tot nu e bugatti :wink:
http://www.tzakpac.blogspot.com

Image
CreativeEgo wrote: argumentu tău e irelevant pentru că hipster.
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

Nu, bro, n-are treaba impactul, media, expunerea etc cu strict lirica. Citesti doua seturi de versuri, fara sa stii sau sa iti pese ale cui sunt, si decizi care sunt mai tari. Despre asta e vorba, sau cel putin era inainte ca marketingu si social media si toti balaurii sa te/ne faca sa uitam esentialul. Ma rog, poate e aiurea derailul cu Kanye. Vreau doar sa zic ca albumul asta e mult peste multe altele de afara ca lirica, feeling, coerenta, etc.
G-MONEY
botezatoru'

Post by G-MONEY »

Stai sa nu facem o confuzie: cine e cu mult peste multe altele de afara ca lirica? Cel al lui kanye? Sper ca de asta vorbesti ca nu are rost sa vorbim de lirica la Vd comparativ cu ce e in afara din simplul motiv ca e alta limba.

Image
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

G-MONEY wrote:Stai sa nu facem o confuzie: cine e cu mult peste multe altele de afara ca lirica? Cel al lui kanye? Sper ca de asta vorbesti ca nu are rost sa vorbim de lirica la Vd comparativ cu ce e in afara din simplul motiv ca e alta limba.
Deci nu putem sa-i comparam pe Sadoveanu si pe Twain fiindca unu' scrie in romana si-alalalt nu? Nu vad logica, mestere :D Din moment ce asculti rep in engleza si il intelegi, poti sa le compari, cum sa nu. Nu-s genul sa se iluzioneze ca Romania face legea in hip-hop dar chiar avem cativa mc care-s mult peste multi de afara. Derail over din partea mea
G-MONEY
botezatoru'

Post by G-MONEY »

Poti sa-l compari pe Sadoveanu cu Twain dar pe VD cu Kanye nu, pentru ca e diferenta uriasa intre un roman si lirica din hip hop. Tradus, Sadoveanu are acelasi farmeci ca Twain. Dar daca traduci VD in engleza si ii spui unuia sa citeasca, o sa i se para un cacat. Nu rimeaza, nu se fac rimele la fel, stiluri total diferite. Muzica nu are nici in clin nici in maneca cu literatura. Cel putin asta e parerea mea. Cand o sa-l aud pe Dobrescu in engleza atunci o sa fac comparatia.

Image
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

Io nu prea inteleg ce zici tu aici, nu prea are logica. Stii, in momentul in care asculti rap in engleza, percepi rimele, intelegi ce zice mc-ul, te prinzi de si-ti plac jocurile de cuvinte, pricepi unde bate, intelegi subtilitatile, etc. Ei, la romana e fix la fel, minus traducerea, care, daca stapanesti bine limba respectiva, se face instant si nu-ti mananca din trafic. Concluzia e ca poti zice linistit ca Rimaru e rapper mai bun decat Kanye, asa cum poti zice linistit ca Eminem se pisa pe Shobby, oriunde ar fi el. Si ca sa nu fiu complet off topic, ii raspund nu mai stiu cui de pe paginile anterioare ca e logic sa nu aiba niciun vot in poll Oameni Ca Mine, care a aparut cu cat, un an inainte? Evident ca lumea se bucura mai tare dupa lansare de piesele fresh si nu de aia la care au dat repeat de nspe ori.
Vallejo
baby scarecrow

Post by Vallejo »

da ma ala poate e rapper mai bun decat kanye dar kanye face muzica de 10 ori mai buna. asta e important pana la urma. poate vinnie paz sau stiu eu cine sa scrie versuri cu jocuri de cuvinte si toate astea ca tot nu o sa faca niciodata un clasic ca hate it or love it de exemplu
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

lol. :lol: sunteti nebuni, frate. ce sens are sa compari artistii intre ei? o faci ca sa ce? ca sa arati ca ala e mai bun? ok, poate e mai bun? so what? :lol: e dick measuring contest aici sau ce plm? e arta plm si oricum criteriile sunt subiective. fiecare apreciaza alte tipuri de sunete pana la urma.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Bă, când se bagă Vallahu ăsta într-o discuție, automat scade IQ-ul tuturor celor implicați, lua-i-aș efectul Dunning-Kruger în vârful bocancului. :evil:

Revenind, și mie mi se pare puțin ilogic ce zici, G-M, că atâta timp cât știi limba respectivă, poți compara lejer repării, indiferent de naționalitate... Dar tre să zic și că Suzy are dreptate, totul e subiectiv. :)
(Repet: îmi pare rău că l-am trollat pe Suzy cu Kanye, că văd c-ați luat-o toți razna acum. :( )
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

pai poti compara ce vrea pula ta. si un frigider cu o rosie, dar nu inseamna ca are si sens si ca ar trebui sa faci asta. :lol:
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Post Reply