Nane - De Ale Mele (2008)
- Chewbacca2
- hanzo
asta nu e terminatu` ala de`si baga pula in La Familia?
Decat sa muncesti degeaba/ Mai bine stai degeaba!
www.cia.myforum.ro
www.la-familia.ro
www.craiova-maxima.ro
www.cia.myforum.ro
www.la-familia.ro
www.craiova-maxima.ro
Mie mi se pare un album (ma rog, mixtape, desi nu stiu de ce s-ar numi mixtape ca e un singur autor pe toate melodiile, da' in fine) bun.
Are ceva din spiritul hip-hop-ului de altadata, fara spargeri in figuri stilistice, atat de comune rapperilor de azi.
Vocea mie imi place si atitudinea degajata in care da. Recunosc ca pentru unii s-ar putea sa para obositor, caci stilul lui de rappin' variaza prea putin; mie insa imi place.
Imi place si ca baga multe cuvinte fara pauze (ceva in genul Young MC), fara ca acestea sa fie de umplutura.
Subiectele sunt decente majoritatea, exceptionale altele ("Nume pe pereti" mi s-a parut cea mai tare, urmata de "Mi-e dor" si "Poveste de seara", fara a neglija nici "Aceeasi Jungla", "Nu te-ai prins"). Pe alocuri doar apar aberatii (din punctul meu de vedere) gen atacuri nefondate la bucuresteni, descrieri de acte de bravada si batai pe care sincer nu cred ca MC-ul le-a facut personal, etc.
In ceea ce priveste atacurile la bucuresteni sunt soldate cu maxim esec de la orice rapper de provincie ar veni. E greu sa te dai mai de ghetoo decat bucurestenii cand tu n-ai vazut metroul decat in poze. Sfatul meu pentru toti provincialii este sa se limiteze la a-si promova orasul lor, si sa nu atace Bucurestiul, care pana una alta a dat nastere hip-hop-ului de Romania si e singurul oras care are cat de cat caracteristici ce il apropie de renumitele ghettouri americane, acolo unde rap-ul e la el acasa. Prin urmare toate trupele de provincie care ataca rap-ul bucurestean asa in general risca sa pice in penibilitate.
Negativele sustin bine MC-ul, nu tin mortis sa iasa in evidenta stricand echilibrul pieselor, insa nu sunt nici sterse sau lipsite de personalitate. Exemplul cel mai elocvent in acest sens este negativul de la "Milion"
Per ansamblu insa e un material care merita ascultat si re-ascultat, iar unele dintre piese chiar merita sa ramana in playlist.
Are ceva din spiritul hip-hop-ului de altadata, fara spargeri in figuri stilistice, atat de comune rapperilor de azi.
Vocea mie imi place si atitudinea degajata in care da. Recunosc ca pentru unii s-ar putea sa para obositor, caci stilul lui de rappin' variaza prea putin; mie insa imi place.
Imi place si ca baga multe cuvinte fara pauze (ceva in genul Young MC), fara ca acestea sa fie de umplutura.
Subiectele sunt decente majoritatea, exceptionale altele ("Nume pe pereti" mi s-a parut cea mai tare, urmata de "Mi-e dor" si "Poveste de seara", fara a neglija nici "Aceeasi Jungla", "Nu te-ai prins"). Pe alocuri doar apar aberatii (din punctul meu de vedere) gen atacuri nefondate la bucuresteni, descrieri de acte de bravada si batai pe care sincer nu cred ca MC-ul le-a facut personal, etc.
In ceea ce priveste atacurile la bucuresteni sunt soldate cu maxim esec de la orice rapper de provincie ar veni. E greu sa te dai mai de ghetoo decat bucurestenii cand tu n-ai vazut metroul decat in poze. Sfatul meu pentru toti provincialii este sa se limiteze la a-si promova orasul lor, si sa nu atace Bucurestiul, care pana una alta a dat nastere hip-hop-ului de Romania si e singurul oras care are cat de cat caracteristici ce il apropie de renumitele ghettouri americane, acolo unde rap-ul e la el acasa. Prin urmare toate trupele de provincie care ataca rap-ul bucurestean asa in general risca sa pice in penibilitate.
Negativele sustin bine MC-ul, nu tin mortis sa iasa in evidenta stricand echilibrul pieselor, insa nu sunt nici sterse sau lipsite de personalitate. Exemplul cel mai elocvent in acest sens este negativul de la "Milion"
Per ansamblu insa e un material care merita ascultat si re-ascultat, iar unele dintre piese chiar merita sa ramana in playlist.
Hipocrisy is the greatest luxury!
-
- tanar
te prostesti sau prost esti ?Simbad wrote: In ceea ce priveste atacurile la bucuresteni sunt soldate cu maxim esec de la orice rapper de provincie ar veni. E greu sa te dai mai de ghetoo decat bucurestenii cand tu n-ai vazut metroul decat in poze. Sfatul meu pentru toti provincialii este sa se limiteze la a-si promova orasul lor, si sa nu atace Bucurestiul, care pana una alta a dat nastere hip-hop-ului de Romania si e singurul oras care are cat de cat caracteristici ce il apropie de renumitele ghettouri americane, acolo unde rap-ul e la el acasa. Prin urmare toate trupele de provincie care ataca rap-ul bucurestean asa in general risca sa pice in penibilitate.
-
- tanar
sa-nteleg ca daca esti din capitala ai 3 coaie ... huh,deja mi-e frica de voi ...meggadon wrote:ce tzarane n-o fi asa?
apropo,consulta-ti arborele genealogic si vorbim dupa ... 'tzarane'
(deja mi-e scarba de voi - si nu ma refer la toata lumea,fiindca stiu persoane din Bucuresti foarte ok ... ma refer la cei ca tine,ca Simbad,care credeti ca daca sunteti de la 'Bucale" vi se cuvine totul...FIX PULA - asta vi se cuvine)
asta-i diss ?Simbad wrote:Pentru "celebritati": la argumente, raspund cu argumente, celor care ma sug de p*** le dau m***!

(apropo,trebuia sa mai pui si-un 'gyeeeeee' , si erai 'nambãr uan',sa moara cristinel)
bai ... fii mai atent la ce scriu oamenii aici...
simbad a zis clar "daca nu traiesti in bucuresti vezi`ti in plm de treaba si nu vorbi despre bucuresti, oras pe care il cunosti din poze ca esti penibil"
cu alte cuvinte, nu esti mai cu coae daca esti din capitala, dar cat timp tu nu stii ce se intampla acolo iti vezi de treaba.
simbad a zis clar "daca nu traiesti in bucuresti vezi`ti in plm de treaba si nu vorbi despre bucuresti, oras pe care il cunosti din poze ca esti penibil"
cu alte cuvinte, nu esti mai cu coae daca esti din capitala, dar cat timp tu nu stii ce se intampla acolo iti vezi de treaba.
imi cer scuze de la Nane ca esti prost si tre' sa stric topicul lui cu aceasta afirmatie.Un Nimeni Celebru wrote:ma refer la cei ca tine,ca Simbad,care credeti ca daca sunteti de la 'Bucale" vi se cuvine totul...FIX p*** - asta vi se cuvine)meggadon wrote:ce tzarane n-o fi asa?
citeste-n pula mea tot ce am scris eu cu DEX-ul langa tine daca nu te duce capul sa intelegi cuvintele din limba romana si mai uita-te si pe restul topicuri de la promovare download sa vezi daca exista un sustinator mai acerb al trupelor din provincie pe forumul asta in afara de mine.
Uite-te-n pula mea cum i-am combatut pe toti colegii de forum care se luau de accentul celor la la Ceilalti sau a lu' McIBU si dup-aia vino tu sa ma faci pe mine pro-bucurestean.
'nsky a sintetizat mai bine decat as fi putut eu sa o fac: daca esti din provincie nu ataca Bucurestiul (asa in mare, la gramada toate trupele din Bucuresti) ci axeaza-te mai bine pe promovarea propriului oras. Sau daca chiar te mananca in fund sa te dai la bucuresteni, fa-o pe cazuri concrete (gen mafia sunt analfabeti, ctc canta prea complicat etc), nu la gramada.
Pentru ca in hip-hop treaba e cu viata de strada, nu cu viata de ulita, si in Bucuresti se aduna o mare parte din conditiile de mediu propice dezvoltarii hip-hop-ului:
- aglomerare urbana mare
- strazi inghesuite
- multe ghettouri
- criminalitate ridicata
- metrou, grafittiuri
Fara Bucuresti nu aveam nici macar bruma de curent hip-hop pe care o avem acum.
Ideea asta cu atacatul Bucurestiului a inceput de la nea' Ciuraru, care uita ca toate albumele lui sunt traducerea fidela din engleza in romana a melodiilor celebre ale unor Dre, Eazy sau Eminem. Ori astia din Bucuresti, asa figuranti cum or fi unii din ei, copie mai rar si se besica imediat daca vreun coleg de curent face acest lucru.
Hipocrisy is the greatest luxury!
meggadon wrote:doar in puya...ce zloboz mai faci tzarane?:))
haha,te`n gura de taran de bucale,uitasem de tine!
Am ascultat putin albumu` si e destul de slabut!
ps. simbad,esti mai prost decat pari la prima vedere!
Decat sa muncesti degeaba/ Mai bine stai degeaba!
www.cia.myforum.ro
www.la-familia.ro
www.craiova-maxima.ro
www.cia.myforum.ro
www.la-familia.ro
www.craiova-maxima.ro
-
- dimineata verific forumu
Incepi sa limitezi prea mult la american basics genul. Insisti recurent deja ca hiphopul gravitaza in jurul ghettourilor; prin urban se-ntelege (si) altceva, nu neaparat dealeri, tarfe si metrouri.Simbad wrote:Pentru ca in hip-hop treaba e cu viata de strada, nu cu viata de ulita, si in Bucuresti se aduna o mare parte din conditiile de mediu propice dezvoltarii hip-hop-ului:
- aglomerare urbana mare
- strazi inghesuite
- multe ghettouri
- criminalitate ridicata
- metrou, grafittiuri
Si atata timp cat suna bine, are cuts pe quotable rhymes, are rime ok si cel mai important daca are feelingul ala specific, poti sa-l faci in orice loc, tot hip-hop se cheama, cu riscul sa sune chiar mai bine.
Trebuie gandit putin mai alb, fara urma de anti-black shit aici.
- Twenty
- spre 5000 de posturi, e ok
Word.. Cel putin refrenul ma rupeB0ka wrote:Cea mai tare mi se pare baietii de acasa!

Vreo 3 melodii pot spune ca-mi plac destul de mult "Nane - Aceeasi Jungla, Nane - Putin Timp".. chiar daca vocea ma mai racaie asa.. lirica imi place cat de cat.. si intrumentalul.. chiar daca am auzit ca nu e "propriu".. Le-a ales binisor..
Parerea e aceeasi.. Album ok.
"Save your drama for your mama, cuz I don't give a fuck.. You don't now me, I don't know you and this is where is gonna stop!!"
- Chewbacca2
- hanzo
'Urban'ul e deja ceva diferit fata de ce era. Nu mai e doar hip hop'ul muzica urbana practic. Sau poate Bucurestiul e o urbe mai aparte. Tind sa cred mai degraba asta.Lecart wrote:prin urban se-ntelege (si) altceva, nu neaparat dealeri, tarfe si metrouri.
Bine ca am invatat ce e ala mixtape, multumesc.