Apropo de astia cu azur si generic

:
Dacă existaţi acum 20-30 de ani şi făceaţi parte din familia tradiţională românească de oraş, cu mileu pe bibliotecă, Răpire din Serai deasupra patului, peşte pe televizor şi telecomanda în pungă, să nu se şteargă cifrele, sigur aveaţi ceva discuri de vinil sau casete cu formaţiile Azur sau Generic. Şi dacă v-ar fi tăiat nostalgia la lingurică şi nu v-ar fi deranjat prea tare reumatismul de la ploaia cruntă, sigur aţi fi venit miercuri, 1 iulie, la amfiteatrul „Mihai Eminescu“ din Capitală, la concertul comun al celor două formaţii.
Cînd am ajuns acolo, m-am uitat la ceas şi, spre mirarea mea, nu era 1987.
Cu toate acestea, Dan Ciotoi, solistul de la Generic, îşi freca mustaţa de microfon pe marele hit de amploare populară Banii n-aduc fericirea. Cei peste 1.000 de oameni aflaţi acolo păreau complet imuni la ploaie şi se zbînţuiau de zor, fredonînd. Era o atmosferă de botez de succes din satul Nămoloasa, profund impresionantă. După alte cîteva melodii, trupele s-au schimbat între ele, intrînd în scenă cei de la Azur, îmbrăcaţi toţi cu costume bleu, în afară de solistul lor, faimosul Nelu Vlad, într-un fabulos costum alb de mafiot comunal. Încep să curgă clasicele Mai întoarce, Doamne, roata, Se mărită Mona mea, Fratele meu şi legendara S-a rupt lanţul de iubire. Profit de moment s-o iau la fugă-n spatele scenei, ca să dau ochii cu veteranul Dan Ciotoi.
Reporter: Ce-aţi făcut în ultimii 20 de ani?
Dan Ciotoi (Generic): Am cîntat la petreceri, evenimente, nu am mai apărut pe media, dar am cîntat în continuare. Chiar de două zile am lansat un album nou.
Rep.: Ciudat, au venit mulţi puşti la concert. Cum vă explicaţi?
D.C.: Albumele noastre au luat amploare pe Internet. Tinerii, dacă lucrează cu Internetul, au ocazia să descopere piese.
Rep.: Sînteţi un fel de dinozauri ai manelelor, dacă nu mă-nşel.
D.C.: A fost un început atunci… Noi iniţial am prelucrat piese greceşti. Şi formaţia Azur a participat, şi formaţia Odeon. Cu toţii am pus cîte ceva. Muzica de acum are alt stil. Mai dinamic, mai electronic. E altceva.
După alte cîteva melodii, cei de la Generic s-au suit iar pe scenă, iar noi am fugit din nou în spate, să vorbim şi cu cei de la Azur. L-am prins pe Nelu Vlad fix cînd se schimba într-un superb costum albastru făcut din ceva lînă de oaie sintetică spaţială, că lucea ca ambalajul de la ciocolată, de i-ar fi pocnit ficatul lui Elvis de invidie. După ce mi-a inspectat adînc legitimaţia de presă, cam agasat de faptul că am ajuns atît de uşor la superstărimea sa şi de faptul că freza din legitimaţie nu coincidea cu cea de pe cap, am reuşit să-i smulgem şi lui cîteva păreri. Pentru atmosferă, dans şi nostalgie, avem un material video care vorbeşte şi cîntă de la sine.
Reporter: Cum vă simţiţi după 30 de ani de carieră?
Nelu Vlad (Azur): Mai bine ca la început. Între timp, am mai evoluat, ne-am mai îmbogăţit cunoştinţele…
Rep.: Cu ce v-aţi ocupat în ultimii ani?
N.V.: Am cîntat încontinuu.
Rep.: Păi, unde? Că nu v-am mai văzut nicăieri la concerte.
N.V.: Poate nu la ce concerte ai fost tu, dar noi am avut o grămadă!
Rep.: Dar albume? Cînd mai scoateţi şi voi un album nou?
N.V.: Păi, în fiecare an scoatem cîte un album nou! Am ajuns la 42 acum!
Rep.: He, he, he! E clar că nu mă pricep. Atunci, la mai multe! Cum este publicul acum, comparativ cu cel de acum 30 de ani?
N.V.: Înainte de ’89, oamenii erau mai respectuoşi decît cei de acum. Stăteau jos la concerte, nu se agitau. Şi, dacă reuşeau să ajungă în spatele scenei, să ne vadă, erau în al nouălea cer!
Sursa + un video :
http://www.catavencu.ro/azur_si_generic ... -8806.html