www.ahhg.ro

Linkuri catre melodiile voastre, albume free, productii, etc. Site-uri cu profil hip-hop

Moderators: dan, DiNO, NskY

d2ok
dimineata verific forumu

Post by d2ok »

site-ul asta mai merge??
tzele
spre 5000 de posturi, e ok

Post by tzele »

in doua-trei saptamani ii dam iar drumul...probleme cu hostingul.
tzele

Post by tzele »

http://ahhg.ro/archive/200901

Ceea ce urmeaza nu este un interviu cu un artist.Simbad este doar un vechi ascultator al acestui curent muzical ce a acceptat invitatia mea de a raspunde la cateva intrebari cu privire la perioada de inceput a hiphopului in Romania .Articolul de fata e un crampei de memorie sociala, o aducere-aminte pentru cei care erau in fenomen in perioada aceea si un flux de informatie pentru cei mai tineri dintre hiphoperi.Pentru detalii citeste-l tot.Spor!

*Partea a doua o voi posta vinerea viitoare.

P.S-E cam harababura pe acolo, s-a intamplat ceva cu baza de date cat a fost inactiva, asa ca e posibil, daca incerci, sa nu gasesti interviul x la sectiunea interviuri.Cel mai sigur e sa dai search pe sait daca te intereseaza ceva. :wink:
tzele

Post by tzele »

Perioada 95-2000, corelarea acestuia cu diverse evenimente sociale si influenta acestora asupra lui, putin despre case de discuri si politicile acestora, conflictul est-vest, hip hop fashion si graffitti.Toate astea le gasiti mai jos, in partea a doua a interviului cu Simbad.

http://ahhg.ro/interviuri/interviu-cu-s ... lpartea-ii
dan
Pop

Post by dan »

interesant interviul... poate mai urci si prima parte, ca nu am apucat sa o citesc :)
tzele

Post by tzele »

d2ok
dimineata verific forumu

Post by d2ok »

trebe sa fie si partea a treia ca e... trebe neaparat!!
tzele

Post by tzele »

am uploadat acum si poza cu afisul rapatack pe care mi l-a trimis Simbad, uitasem de el...

http://ahhg.ro/interviuri/interviu-cu-s ... olpartea-i
tzele

Post by tzele »

"Am gasit la facultate o lucrare care trateaza fenomenul hip-hop dintr-o perspectiva antropologica.Ea este scrisa de Ruxandra Ceresereanu &Co si se numeste "Made in Romania,Subculturi urbane la sfarsit de secol XX si inceput de secol XXI"(Editura LIMES, Cluj-Napoca 2005). Mi s-a parut interesanta abordarea si cred ca e important sa va impartasesc si voua din informatiile gasite in aceasta lucrare."

Mai multe aici:

http://ahhg.ro/articole/hip-hop-romanes ... iintificei
Mallone
Niciodata un nimeni

Post by Mallone »

Are dreptate in privinta multor aspecte,dar in prinvinta altor aspecte pe care n-am chef sa le enumar,o da in ciunga rau de tot.
Tot ce pot spune e ca atunci cand te apuci sa scrii despre un anumit gen de muzica,trebuie sa cunosti genul de muzica respectiv si sa te informezi asupra tuturor aspectelor.

Exemplu :
Ruxandra Ceresereanu & Co wrote:"pune rnana pe pistol, hai: ornoara-i pe toti / pa şmecheri, pa fraieri, pa oricine poti!" (B.U.G. Mafia, ,,9mm")
B.U.G. Mafia - Delincvent la 15 ani si nu "9mm".

sau cand a spus ca hip-hopul romanesc a aparut acum 10 ani. am zis ca nu enumar nimic,dar chestiile astea mi s-au parut absolut absurde si penibile pentru cineva care vrea sa judece niste genuri intr-un mod obiectiv,si vrandu-se informat.

EDIT : Vad ca aceasta carte e din 2005. Da,imi cer scuze ca nu m-am uitat la an.
Ruxandra Ceresereanu & Co wrote:Daca hip-hop-ul romanesc nu ar fi aparut in urma cu zece ani, sunt convins ca nu ar mai fi astazi tipic pentru tineri, ci pentru saracii de toate varstele.
Eu nu ma pot apuca sa scriu esee despre drum'n'bass si psychedelic,fiind un diletant. Asa si cu Ruxandra noastra in legatura cu rapul ...
Viața e complexă și are multe aspecte.
tzele

Post by tzele »

Mallone wrote:Are dreptate in privinta multor aspecte,dar in prinvinta altor aspecte pe care n-am chef sa le enumar,o da in ciunga rau de tot.
Tot ce pot spune e ca atunci cand te apuci sa scrii despre un anumit gen de muzica,trebuie sa cunosti genul de muzica respectiv si sa te informezi asupra tuturor aspectelor.

Exemplu :
Ruxandra Ceresereanu & Co wrote:"pune rnana pe pistol, hai: ornoara-i pe toti / pa şmecheri, pa fraieri, pa oricine poti!" (B.U.G. Mafia, ,,9mm")
B.U.G. Mafia - Delincvent la 15 ani si nu "9mm".

sau cand a spus ca hip-hopul romanesc a aparut acum 10 ani. am zis ca nu enumar nimic,dar chestiile astea mi s-au parut absolut absurde si penibile pentru cineva care vrea sa judece niste genuri intr-un mod obiectiv,si vrandu-se informat.

EDIT : Vad ca aceasta carte e din 2005. Da,imi cer scuze ca nu m-am uitat la an.
Ruxandra Ceresereanu & Co wrote:Daca hip-hop-ul romanesc nu ar fi aparut in urma cu zece ani, sunt convins ca nu ar mai fi astazi tipic pentru tineri, ci pentru saracii de toate varstele.
Eu nu ma pot apuca sa scriu esee despre drum'n'bass si psychedelic,fiind un diletant. Asa si cu Ruxandra noastra in legatura cu rapul ...
greseala ortografica a versului am reparat-o, la piesa ai avut dreptate.
Poate e neatentie, n-ai de unde sa stii.Cu toate astea ideea enuntata nu este mai putin adevarata.Nu poti sa nu admiti o maturizare a textelor in hiphop, bineinteles totul rezumandu-se la trupele analizate.Daca ramai fidel schemei propusa de autor, ai sa vezi ca majoritatea ideilor enuntate raman in picioare.

p.s
semnalati eventuale greseli de ortografie, sa corectez.
orice forma de dezbatere civilizata este binevenita.
Post Reply