Istoria Rap-ului Romanesc
- christian k.
- vatraș local
- Chill Will
- the funky man
ok deci imi poate spune cineva pe ce compilatie a aparut GRASU XXL & PACO 10 GREI - RESPECT !?!?eventual daca aveti piesa.
http://listen.radionomy.com/classic-rap.m3u Classic Rap radio 24/7 - 101% dopeness
Ce ma??? Vezi ca iti prinzi degetelele in tastatura (daca ai chef de polemica si injurii fa-le cu pustanii)krayzee funksta wrote:bbeeehhhshhi maValy wrote:Cam asa ceva, imi amintesc de 92, mai toti astia am fost cu Hammer si Vanilla, acum e penibil, dar pe vremea aia cand nu aveai acces la informatie si nici nu existau posturi muzicale, prindem si noi asa cate o piesa - doua pe la tv si ne numeam rapp-eri, eram putini...
Prima trupa = Vorbire Directa
Primul album hip-hop = "Rapsodia Efectului Defectului"-R.A.C.L.A.
Primul concert rapp = octombrie 1994 in Club A - organizat de D.J. Sleek (pionierul dj-ing-ului de pe la noi), urmat de "Rap Attak"
Romania, Basarabia si Bucovina - un singur neam, o singura limba, o singura tara - Romania Mare
- Bazooka Joe
- trendy guy
-
- Niciodata un nimeni
Exact. Nimeni nu poate sti cu exactitate data cand s-au infiintat primele trupe ( si zic primele,nu prima ). Daca s-ar face un sondaj probabil s-ar afla. Dar probabil nici ei nu cred c-ar mai sti exact. Nici in state nu se stie care a fost prima trupa. Sa nu credeti ca Sugar Hill a fost prima trupa de hip-hop din lume. Au fost multi altii inaintea lor gen Lovebug Starski si multi altii..
Cert e ca la noi prima caramida care s-a pus la baza hip-hopului a fost la Radio Nova 22 in anii '90 ( 1993 daca nu ma insel ),cand facea DJ Sleek emisiuni hip-hop.
Un citat din interviul cu Dj Sleek de pe 4 elemente ca sa stiti care a fost treaba cu Radio Nova 22 :
Cert e ca la noi prima caramida care s-a pus la baza hip-hopului a fost la Radio Nova 22 in anii '90 ( 1993 daca nu ma insel ),cand facea DJ Sleek emisiuni hip-hop.
Un citat din interviul cu Dj Sleek de pe 4 elemente ca sa stiti care a fost treaba cu Radio Nova 22 :
4elemente wrote:Sa-ntoarcem putin roata timpului. Cum ai început? Când anume te-a lovit drogul muzicii si dragostea pentru hip-hop?
Casete de la stewardese prin '85-'86, dupa care au tot fost diverse scurgeri, pâna când am ajuns un grup de vreo 5-10 prieteni. Cu Abdul am început emisiunea la Radio Nova în '90, unde l-am combinat pe Fratele Soiba, the almost original "Daddy Love". Colentina–Ozana connection cu influenta de Transilvania.
Radio Nova 22 a fost un început pentru multi muzicieni si DJ talentati din tara, cum ar fi Matze sau DJ Vasile...
Pai asta a fost familia care a ramas de atunci. Fiecare îsi face treaba pe partea lui, dar suntem cu totii în aceeasi Pensiune.
Cine a înfintat Radio Nova 22?
Radio Nova era la vremea aia (si pentru multi ani dupa) cel mai tare post de radio din Europa. Foarte multa muzica si educatie, cultura, progres. Au venit si au donat echipamentul necesar unui post de radio + o mini-colectie de discuri, dupa care s-a format un Comitet, ca asa era moda. Nova a fost un post incredibil la ora aia si a aparut exact unde trebuia si când trebuia, dar cu managementul îngrozitor s-a pierdut licenta de emisie si fiecare a mers pe calea lui. Noi am ramas uniti, într-un fel.
Cum a luat nastere "Hip-Hop Radio Show"?
Soiba/Sebastian avea niste emisiuni si mai punea hip-hop. Eu cu Abdul ne-am dus la el: "Mosule, ne combinam?". Si ne-am combinat. Si am facut scandal mare, si a placut la o gramada de lume. Era în timpul când se dadea Twin Peaks la televizor: sâmbata seara.
Câta vreme ati tinut emisiunea?
În jur de un an, pâna s-a pierdut licenta. Dar de la emisiunea asta multi oameni au aflat ca nu-s singurii care asculta asa ceva si s-au creat canale de comunicare.
Ce radiouri mai promovau muzica hip-hop în primii ani dupa '90?
Nimeni în mod special si mult a mai durat pâna au început. Nova a fost un exemplar unic. Din pacate, pentru multa vreme.
Viața e complexă și are multe aspecte.
Kombat are dreptate, totusi daca e sa ne luam dupa istoria nescrisa a hip-hop-ului autohton, se zice ce prima atestare "documentara" a unei trupe de rapp s-ar inscrie pe undeva prin 92 si ar fi vorba de Vorbire Directa, dar sa nu uitam ca inca de prin 93 s-au format nuclee de trupe, deja se stiu care sunt promotorii sau pionierii de pe la noi, numesc aici doar cateva nume M&G, R.A.C.L.A., Klansmen, B.U.G., Demonii, Puterea Cuvantului, Parazitii, Cimitiru' Bellu, K.G.B. Team si lista poate continua. Dar cred ca ar fi cel mai bine sa ii lasam pe cei care erau cu adevarat implicati in miscare sa ne spuna (daca vor)
Romania, Basarabia si Bucovina - un singur neam, o singura limba, o singura tara - Romania Mare
Mariansky are dreptate, asa se zicea pe vremuri. Mallone a zis-o bine referitor la primele trupe, de asemenea a pus la fix citatul din interviul realizat cu D.J. Sleek. Asa e prima data hip-hop-ul s-a promovat pe radio, dar mai mult il promovau radiourile pirat.
-
- rapperu vostru preferat
- Samurai Jack Masta
- un domn / doamna