eu una nu stiam, ceva detalii, nume, piese . . .

Moderator: .etalosed
Adevarul - Vineri, 14 Octombrie 2005 wrote:
AG WEINBERGER, in deschiderea "Bucharest Jazz festival 2005"
AG WEINBERGER este singurul blues-man roman despre care B.B. KING - adevarata legenda vie a genului - a declarat: ,Un chitarist foarte bun, dinamic". Dupa 3 ani si jumatate de ,exil cultural", cum ii place lui sa spuna, AG s-a intors in Romania invingator, avand semnat un contract cu o casa de discuri din strainatate. Tot in aceasta perioada a inregistrat un album in Nashville, produs de unul dintre cei mai prestigiosi producatori muzicali de gen - Tom Hambridge. Acesta din urma a colaborat cu artisti de renume mondial cum ar fi Lynird Skynird, Johnny Winter, Bonnie Raitt, Buddy Guy, Susan Tedeschi si Delbert McClinton si are in palmares 2 nominalizari la GRAMMY, cea mai recenta in 2005. AG WEINBERGER, considerat principalul promotor al blues-ului in Romania, va sustine maine, 15 octombrie, incepand cu ora 19, un concert extraordinar in deschiderea ,Bucharest Jazz Festival 2005". Concertul va avea loc la sala ARCUB din strada Batistei nr. 14.
vin eu la anul acolo, nu-mi mai scapa astea genAdevarul - Marti, 18 Octombrie 2005 wrote:
Johnny Raducanu si Harry Tavitian se dueleaza in piane
Johnny Raducanu si Harry Tavitian se vor "duela" pianistic, in seara aceasta, la Sala Radio, ora 19.00, in cadrul Festivalului de jazz Bucuresti. Cei doi jazzmani vor canta la doua piane si pregatesc pentru acest concert un program inedit. Harry Tavitian, invitatul personal al lui Johnny Raducanu in recitalul de la Sala Radio, spune despre prietenul sau: "Johnny Raducanu este un simbol si un spirit al jazzului romanesc. El m-a invatat sa traiesc jazzul". Maestrul Raducanu afirma: "Harry Tavitian este un muzicant foarte bun, extrem de talentat. E un artist adevarat, care apartine elitei muzicienilor de jazz. Harry e fiul meu adoptiv". Cei doi mari pianisti au concertat in ultimii ani sub denumirea "Romanian Jazz Piano Summit": Johnny Raducanu si Harry Tavitian. Festivalul de la Garana, din Muntii Semenicului, concertul aniversar "Harry Tavitian - 30 de ani de jazz" de la Constanta, recitalul de la Budapesta, concertul de la Satu Mare de acum o luna, in fata a peste 1.000 de spectatori, sunt cateva evenimente care i-au reunit pe aceeasi scena pe maestrii pianului Johnny Raducanu si Harry Tavitian.