Il mai stii pe Cortes? In 2003 facea furori in rapul underground cu albumul "Microfon in flacari", album lucrat cu Connect-R si Zeze. Desi albumul a fost bine promovat si a primit un feedback pozitiv, la inceputul lui 2005 Cortes ne-a anuntat ca se retrage din miscare, parca din senin. Nu a vrut sa ne spuna de ce, motiv pentru care am tot insistat sa aflam ce s-a intamplat. Nu a vrut sa intre in detalii insa cert e ca omul Cortes a fost dezamagit de cativa dintre oamenii cu care trebuia sa lucreze si mai ales de directia spre care se indrepta miscarea hip-hop de la noi in acea perioada, motiv pentru care nu s-a mai simtit motivat sa continuie.
Zvonuri au fost multe in perioada aceea, printre care si ca s-ar fi integrat in trupa R.A.C.L.A. sau ca la un moment dat o sa revina ca DJ, poate chiar cu alt nume. Spre surpriza noastra, acum, la mijlocul lui 2008, Cortes ne-a anuntat ca se reapuca de treaba, ba mai mult ca a semnat un contract cu o casa de discuri autohtona si ca urmeaza un nou album al "conchistadorului de rime calitative"! Ce a determinat aceasta schimbare? Ne-a spus chiar el: "Mi se facuse dor sa inregistrez si ascultandu-mi albumul vechi mi-am zis ca pot realiza mult mai mult si chiar mi-am propus sa-mi depasesc nivelul. In maxim o luna o sa ofer spre ascultare o piesa de pe noul album." O discutie sumara, care promite o continuare, mai ales ca nu ne-a spus clar ce l-a determinat sa se reapuce de treaba, cu cine a semnat si nici detalii prea multe despre album nu avem. Asadar, Cortes se pare ca nu a disparut total din peisaj ci doar a facut o pauza foarte lunga.
Bine-ai revenit Cortes!
Articol realizat de Bogdan Tura.
http://www.sunetesubsol.net/v5/content/view/3325/1/