Nerub [Producţie]
nu decide nimeni nimic. un sample tăiat aşa de lung bate grav la ochi. nu prea dai dovadă de creativitate când faci chestia asta. mai ales când e vorba de un singur sample şi doar nişte tobe deasupra.
am văzut că voi găsiţi scuze pentru orice lucru de căcat din hip-hop zicând "ăl mai mare a făcut-o.. deci e ok"... şi ce dacă dă ghostface peste melodii cap-coadă? tocmai asta mi se pare de căcat la el.
(ar fi prea previzibil să-ntreb dacă l-aţi urma pe ghostface într-un puţ)
am văzut că voi găsiţi scuze pentru orice lucru de căcat din hip-hop zicând "ăl mai mare a făcut-o.. deci e ok"... şi ce dacă dă ghostface peste melodii cap-coadă? tocmai asta mi se pare de căcat la el.
Nu te-ai prins... Gandeste-te ca melodia aia o facea Gicu de la 4, nu auzea nimeni de el si avea 3 play-uri din 74 pana azi... O gasea Vasile si sampla exact asa, 2 loopuri de 4 baruri cu 3 tobe deasupra. Daca nu afla nimeni de Gicu si Vasile nu spunea ca e sample, toata lumea il lauda... Suna bine, sunt multumiti tot, prinde Vasile N milioane de playuri. Dar pentru ca a aflat lumea de Gicu si implicit de cele (DOAR) 3 tobe ale lui Vali, brusc melodia e de cacat. Puteti sta linistiti, productia nu e doar sample-uri in 15000 de bucati, 3 tobe si clopotelul care scoate negativu din cacat. De aia nu-mi place de voi, nu faceti beat-uri dupa ureche, intai trebuie sa intalneasca standardele lu' Ghita de pe forum care spune ca loop-ul nu da dovada de creativitate, bpm-ul nu are voie sa ramana la 86 (no pun intended) si negativul trebuie sa fie cat de murdar ca sa aduca a that-92-funky-hip-hop-shit... De aia nu se deosebeste nimeni... Si nu incercati sa ajungeti la discutia cu "DFB face si el la fel dar da din gura", nu-si are rostul...Nerub wrote:nu decide nimeni nimic. un sample tăiat aşa de lung bate grav la ochi. nu prea dai dovadă de creativitate când faci chestia asta. mai ales când e vorba de un singur sample şi doar nişte tobe deasupra.
bă, eu am înţeles ideea ta.
Dar ca producător, de ce ai vrea să faci chestia asta? că de fapt tu nu faci absolut nimic. iei o piesă cap coadă şi o numeşti producţia ta după ce dă altcineva pe ea? (nu e cazul cu chords, că ei au făcut şi linie de bass şi tobe tari)... Înţeleg un mc care nu prea se ştie cu producţia să facă chestia asta, şi să folosească instrumentalul. dar un producător nu e scuzat.
şi n-am zis de standarde. instrumentalele le faci după ureche, eu aşa fac. bag pula-n standarde şi şabloane. şi-n 86 bpm, şi-n sunetu murdar de 92, şi-n tot. nu despre asta era vorba.
Dar ca producător, de ce ai vrea să faci chestia asta? că de fapt tu nu faci absolut nimic. iei o piesă cap coadă şi o numeşti producţia ta după ce dă altcineva pe ea? (nu e cazul cu chords, că ei au făcut şi linie de bass şi tobe tari)... Înţeleg un mc care nu prea se ştie cu producţia să facă chestia asta, şi să folosească instrumentalul. dar un producător nu e scuzat.
şi n-am zis de standarde. instrumentalele le faci după ureche, eu aşa fac. bag pula-n standarde şi şabloane. şi-n 86 bpm, şi-n sunetu murdar de 92, şi-n tot. nu despre asta era vorba.
S-ar putea chiar si cu 1% sansa ca piesa aia sa fie clasica, si sa prinda un loc in top 500 songs of all time pentru ca asa ai simtit tu ca trebuie facuta si s-a dovedit ca ai avut intuitie... Muzica buna se face, dar le iese tocmai alora care nu se chinuie... Chestiile astea ies in sesiuni si intre artisti care se cunosc si lucreaza lux impreuna... Nu din negative cumparate de pe myspace...Nerub wrote:bă, eu am înţeles ideea ta.
Dar ca producător, de ce ai vrea să faci chestia asta? că de fapt tu nu faci absolut nimic. iei o piesă cap coadă şi o numeşti producţia ta după ce dă altcineva pe ea?
bine, dar dacă iei o piesă cap coadă şi dai peste ea s-ar putea să nu primeşti tu laudele când piesa intră-n top 500... în fine, nu vreau să transform topicul ăsta în altceva.
negativele care le vând le vând pentru că nu am bani de studio momentan. dacă am cu cine lucra, lucrez calumea şi fac muzică. momentan strâng bani.
negativele care le vând le vând pentru că nu am bani de studio momentan. dacă am cu cine lucra, lucrez calumea şi fac muzică. momentan strâng bani.
prea tare spatiul tau ...
keep up the good work...
si da,si eu cred ca hiphapu a involuat incet si sigur dupa 97 ... so bring the oldschool / golden age shit back !

keep up the good work...
si da,si eu cred ca hiphapu a involuat incet si sigur dupa 97 ... so bring the oldschool / golden age shit back !

"Rap is like a set-up, a lot of games
A lot of suckas with colorful names
Im so-and-so, I'm this, I'm that
Huh, but they all just wick-wick-wack"