Black Sheep wrote:simbad ai dreptate ! Dar gandeste-te si tu k e primul presedinte negru ! dak tu ai fi tigan si ar iesi la noi un presedinte tigan ...nu te`ai bucura ? nu i`ai face piese ?

I-as face piese, da. Dar NU DE HIP-HOP. I-as face R&B, pop, dance, tehno, house, opera, muzica de camera. Dar nu hip-hop.
Pentru ca inca n-a murit vorba aia "schimbarea regilor, bucuria nebunilor".
Dar si asa, tot rasism ascuns ramane. Pentru ca daca nu culoarea conteaza, political correct e sa nu faci ode culorii. Iar daca tu simti ca vrei negru, dar pe fata spui ca tu vrei egalitate, esti ipocrit in pula mea!
Eu vreau de la negrii din hip-hop atitudinea imparatului suprem (in aceasta privinta) ICE-T. Care pe primul Body Count, intr-una dintre melodii (cea cu refrenul "Burn mama!") O OMOARA PE PROPRIA LUI MAMA, pentru ca aceasta a inceput sa o critice pe proaspata lui prietena (o alba) cu chestii de genu': "white is bad". Si atunci ICE-T arunca cu benzina pe ea, o aprinde cu bricheta si ii spune "Burn, u rasist bitch".
Ei bine, pe ICE-T il cred cand spune ca e antirasist. Pe restul de 90% dintre negrii NU!
Pentru ca, din pacate, asta e crudul adevar. Din totalul negrilor din SUA vreo 90% sunt foarte rasisti. Probabil ca din totalul rapperilor de culoare, procentul e ceva mai mic; eu as avansa un 60%. Insa cu totii mimeaza chestia asta cu egalitatea raselor, pentru ca e in favoarea lor.
Insa cand rasa ii defavorizeaza (cum a fost chestia cu locuri in colegii rezervate pentru tineri asiatici si mexicani) au inceput ciorile sa-si dea arama pe fata si sa strige sloganuri (ei da!) rasiste: "afara cu chinezii", "afara cu mexicanii", "stop imigratia".
Eu m-am convins in 20 de ani de hip-hopereala ca cea mai toleranta rasa raman albii (in special europenii). Cu toate bubele lor. Restul sunt inca revansarzi.