Gani - Pagini de oracole [EP DOWNLOAD]
- alacuplete
- un domn / doamna
-
- tanar
Gani ruleaza indiferent de ce zic unii.
Coperta e misto si reprezinta intregul ep cum trebe. Frumos conceptul.
Intro-ul e facut ca la carte
: introduce piesele si prezinta conceptul ep-ul.
Pentru cei care nu stiu, Gani e prima femcee battle din Ro. Battle-ul face parte din Gani si imi pace cum isi expune aceasta parte pe a doua piesa pe care se simte energia battle-ului
. Prin aceasta piesa Gani si invitatii ataca subtil, chiar subliminal stereotipurile legate de femcees.
Pahare e o piesa chill reusita tocmai buna de ascultat intr-o seara de vara.
Pe repeat - Live long the Old school!!! Yeah!!! Dj Skid si-a facut treaba! O ars poetica originala, in sfarsit. Imi place ideea de hip-hop made me.
Aceeasi usa. Pana la Gani consideram o tema imatura sa plangi dupa copilarie pe piese. Dar aceasta piesa are o abordare matura. Si da, pe aceasta piesa Gani e 'cu cativa ani mai inteleapta'.
'Dupa mine' e o piesa mai feelingoasa plina de metafore, ceea ce o face mai aparte. Gani e poza, tricoul etc....metaforele astea imi aduc aminte de piesa lui Nas 'I gave you power'
.
In concluzie, acest ep merita nota 10: productie nota 10, lirica de nota 10 ce nu se rezuma doar la jocuri de cuvinte, ci si la metafore ce se pot intinde pe o intreaga strofa si poate si mai mult. E un ep unitar la nivel conceptual, ceea ce nu prea vedem in hip-hop-ul de la noi. Haideti sa apreciem asta.
Subscriu la ceea ce a zis Sunrah, topicul merita mutat la Hip-hop romanesc, si nu pentru ca ar fi primul album al unei femcee ( nu este: dupa marijuana, mai e un val de femcees in underground, dintre care Rogue si Liry au scos albume, exact in aceasta ordine. Liry a scos album parca in 2008), ci pentru ca este un album foarte bun. Si daca totusi exista voci ca nu este un material foarte bun, e clar ce e peste multe alte ep-uri/albume.
Si cateva reactii cu privire la reactiile de pe forum: mi-a atras atentia in mod special un singur post, cel al lui krw, careia tre sa-i spun: Ce-ai fata? Ti-e bine?
Nu inteleg de ce ai sarit ca arsa. Ma deranjeaza felul in care a reactionat, asa cu dispret, nu pt ca nu-i place. Poate sa nu-i placa, treaba ei, dar cu astfel de atitudini se duce hip-hopul romanesc de rapa: pt ca nu exista respect pentru artist. A fi emcee e greu, iar a fi femcee e si mai greu, de aceea trebuie sa muncesti mult pana ce scoti un material, la asta se refera Gani cand zice 'lupte seculare', mai in serios, mai in gluma. ea mai are piese pe care nu le-a inclus pentru ca aici a abordat o idee anume. In plus, ascultatorii ca tine nu merita un album, pentru ce? sa-l trateze cu dispret dupa ce muncesti ani intregi?
Daca Gani prinde la public, va exista si un album, pe care cu siguranta il va comercializa. Pentru ea nu e un trend, si spun asta pentru ca o cunosc. Munceste mult, a evoluat mult. Pe mine personal m-a surprins in mod placut acest ep.
Bravo Gani & Do ya thang girl!!!
Coperta e misto si reprezinta intregul ep cum trebe. Frumos conceptul.
Intro-ul e facut ca la carte

Pentru cei care nu stiu, Gani e prima femcee battle din Ro. Battle-ul face parte din Gani si imi pace cum isi expune aceasta parte pe a doua piesa pe care se simte energia battle-ului

Pahare e o piesa chill reusita tocmai buna de ascultat intr-o seara de vara.
Pe repeat - Live long the Old school!!! Yeah!!! Dj Skid si-a facut treaba! O ars poetica originala, in sfarsit. Imi place ideea de hip-hop made me.
Aceeasi usa. Pana la Gani consideram o tema imatura sa plangi dupa copilarie pe piese. Dar aceasta piesa are o abordare matura. Si da, pe aceasta piesa Gani e 'cu cativa ani mai inteleapta'.
'Dupa mine' e o piesa mai feelingoasa plina de metafore, ceea ce o face mai aparte. Gani e poza, tricoul etc....metaforele astea imi aduc aminte de piesa lui Nas 'I gave you power'

In concluzie, acest ep merita nota 10: productie nota 10, lirica de nota 10 ce nu se rezuma doar la jocuri de cuvinte, ci si la metafore ce se pot intinde pe o intreaga strofa si poate si mai mult. E un ep unitar la nivel conceptual, ceea ce nu prea vedem in hip-hop-ul de la noi. Haideti sa apreciem asta.
Subscriu la ceea ce a zis Sunrah, topicul merita mutat la Hip-hop romanesc, si nu pentru ca ar fi primul album al unei femcee ( nu este: dupa marijuana, mai e un val de femcees in underground, dintre care Rogue si Liry au scos albume, exact in aceasta ordine. Liry a scos album parca in 2008), ci pentru ca este un album foarte bun. Si daca totusi exista voci ca nu este un material foarte bun, e clar ce e peste multe alte ep-uri/albume.
Si cateva reactii cu privire la reactiile de pe forum: mi-a atras atentia in mod special un singur post, cel al lui krw, careia tre sa-i spun: Ce-ai fata? Ti-e bine?
Nu inteleg de ce ai sarit ca arsa. Ma deranjeaza felul in care a reactionat, asa cu dispret, nu pt ca nu-i place. Poate sa nu-i placa, treaba ei, dar cu astfel de atitudini se duce hip-hopul romanesc de rapa: pt ca nu exista respect pentru artist. A fi emcee e greu, iar a fi femcee e si mai greu, de aceea trebuie sa muncesti mult pana ce scoti un material, la asta se refera Gani cand zice 'lupte seculare', mai in serios, mai in gluma. ea mai are piese pe care nu le-a inclus pentru ca aici a abordat o idee anume. In plus, ascultatorii ca tine nu merita un album, pentru ce? sa-l trateze cu dispret dupa ce muncesti ani intregi?
Daca Gani prinde la public, va exista si un album, pe care cu siguranta il va comercializa. Pentru ea nu e un trend, si spun asta pentru ca o cunosc. Munceste mult, a evoluat mult. Pe mine personal m-a surprins in mod placut acest ep.
Bravo Gani & Do ya thang girl!!!

KwR wrote: "Degeaba esti din constanta ca doar gura o ai mare"????? Ce-i asta? Constantenii ar trebui sa aiba p*** mare sau ce? Nu am inteles. Imi cer scuze. Cum fac sa inteleg?
Dupa lupte seculare... 7 piese?? Pai in ritmul asta... Normal ca nu ai cum sa evoluezi... Evolutia se face prin munca... Daca e pasiune ar trebui sa te ocupi mai serios de ea... Sau e doar trend?!
1. cu o duma buna/prosta nu se face primavara,daca tu tot ce ai inteles din EP se rezuma la duma aia,inseamna ca ai o problema (asculta-l din nou si de data asta nu mai spala rufe,nu mai taia lemne sau nu mai avea alta ocupatie,ca poate asa treci si tu de duma aia si intelegi ceva din piese)
2.Dupa lupte seculare 7 piese,da pt. ca este un EP(An extended play (EP) is a vinyl record, CD, or music download which contains more music than a single, but is too short to qualify as an LP. Usually, an EP has around 10–28 minutes of music, a single has up to 10 minutes, and an album generally has 30–80 minutes.)
La un material se lucreaza mult si nu toate piesele realizate intra pe el,dintr-un numar de piese se aleg cele mai reprezentative si "iasa" materialu'.
Revenind la material,este un material bun din toate punctele de vedere.
Ho il naso bagnato come quello d'un cane
Io con il rap mi sfogo mentre tu crepi di fame
Io con il rap mi sfogo mentre tu crepi di fame
-
- fratele meu tu esti baiat
-
- tanar
nu poti vb de o piesa hip-hop din Ro fara sa vorbesti de hip-hop romanesc si de efectele in randul ascultatorilor. e ca si cum ai vb de o carte si nu de literatura si cititori.
Alexsay, nu, nu e cat fight ca nu-mi plac pisicile
. acest topic e despre Gani si va rog ca in continuare sa fie despre ea pt ca merita la cat a muncit. si, da, ma astept ca reactiile sa fie mature, pe masura ep-ului lui Gani.
Big up Gani!
Alexsay, nu, nu e cat fight ca nu-mi plac pisicile

Big up Gani!
"te intimidez desi nu-ti intru in intimitate"
- Suzy
- Viata mea e pe forum. w00t!
http://www.hiphopkulture.ro/discografie ... php?id=262 dar de asta ce zici?Sun|Rah wrote:faceti-mi si mie un serviciu, dino, fii amabil, muta albumul la hip hop romanesc. e primul album al unei femcee din ro
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.
Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD
Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD
Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
va rog si eu ceva...
nu va mai luati de parerile altora.... ziceti ce credeti voi, facand abstractie de restul... nu e greu. iar daca ati zis o data ce ati avut de gand, nu e nevoie sa mai aduceti argumente pentru a intari cele spuse, pentru ca oricum nu o sa isi schimbe nimeni parerea.
de acum se poate reveni ontopic.
nu va mai luati de parerile altora.... ziceti ce credeti voi, facand abstractie de restul... nu e greu. iar daca ati zis o data ce ati avut de gand, nu e nevoie sa mai aduceti argumente pentru a intari cele spuse, pentru ca oricum nu o sa isi schimbe nimeni parerea.

de acum se poate reveni ontopic.
stiam de tipa, nu stiam de album. cum e?Suzy wrote:http://www.hiphopkulture.ro/discografie ... php?id=262 dar de asta ce zici?Sun|Rah wrote:faceti-mi si mie un serviciu, dino, fii amabil, muta albumul la hip hop romanesc. e primul album al unei femcee din ro
you just never know when you're living in a golden age.