90's Hip Hop VS Today's Pop Rap (They call this hip hop)
Moderators: .etalosed, greuceanu
-
- Niciodata un nimeni
Ba,la mine nu e cine stie ce fata de altii,dar cam asa arata folderu meu de hip-hop din afara. Si inca imi pare rau ca am pierdut foarte multa muzica si oricum e cam incomplet ( incomplet insemnand ca am multe albume din afara imprastiate prin computer,pentru ca sunt dezordonat de felul meu )

Viața e complexă și are multe aspecte.
- Kaen Shine
- Shiftee

See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
- Kaen Shine
- Shiftee
asta pt ca pastrez pe hard doar ce ascult in perioada respectiva, d'oh
ok, asta promitea sa fie un topic interesant pana a aparut cpt. ferentari pe zona, si cum n-am de gand sa repet figura de acu 2 saptamani, signing off pana revin oamenii cu mai multe clase decat trenul.
ok, asta promitea sa fie un topic interesant pana a aparut cpt. ferentari pe zona, si cum n-am de gand sa repet figura de acu 2 saptamani, signing off pana revin oamenii cu mai multe clase decat trenul.
See this rap thing is all about the the bragadoccio
thread turned gay.
si tot legat de muzica, overall, problema e mai mare, si vine de la europeni, asa cum au distrus jazz-ul, au distrus si hip hop-ul, asta poate sa fie plauzibil daca vrei sa discutam de unde a plecat, dar sa compari anii 80/90 cu ceea ce iese acum si sa ai pretentii ca toti sa se rezume la atat, no way. do the math.
si sa nu uit,
ies pe naiba, nu cred ca poti sa-mi enumeri 10 albume dupa care ai fost topit post 2000, can you? esti bun la cuvinte, dar nu cred o iota din ce spui. si stai asa, adica nas e overrated si tu nu esti deloc cu "hip hop is dead" expresia, dar sentimentul exista. cam paradoxal. si nu ma prind de ce ai zice ca nas e overrated, e dat in slavi pentru ca merita sa fie dat. dar poate pentru tine un rapper bun inseamna doar entertainment/divertisment (asta n-am spus-o deloc nefondat, asta reiese din ceea ce am observat ca preferi). zicea bine joe budden zilele trecute in filmuletul ala de pe youtube, ca majoritatea au ramas old school, e safe asa, dati credit la nesfarsit bunicilor, parintilor din hip hop, iar fata de cei tineri aveti tot timpul o atitudine de, "da, e misto, dar nu se compara.." ceea ce e lame. si ca tot suntem la subiect, un exemplu care o sa-ti placa, legat chiar de preferatii tai. nu stiu daca erai around in '99 sau cand a iesit primul blackout!, eu nu eram, dar am citit destule articole despre parerile rapperilor/fanilor care erau into pe atunci, si a prins destul de prost, adica din tot albumul, 4-5 piese erau considerate ok si cam atat. in timp ce a ajuns? au iesit si inainte de '96 multe albume mediocre, pe care le gasesti si acum pe net si extragi 2, 3 piese pe care le bagi la folderul de amalgam. asta e si acum, deci no harm done. va plangeti ca bunicii care aveau impresia ca pe comunism era mai bine. fuck off!Ken wrote:ca sa mai clarificam inca o data, ca poate s-a pierdut in vartejul paginiloreu n-o ard deloc hiphop is dead. Ies multe chestii misto, no doubt. Atata ca nu se compara cu batranii satului. Hiphop is dead a zis-o ala pe care il ridica toti in slavi, si dupa parerea mea cel mai overrated rapper dupa jigga (sau impreuna, mi-e greu de apreciat), deci, din nou, multumiti-i lui pt. trend.
si tot legat de muzica, overall, problema e mai mare, si vine de la europeni, asa cum au distrus jazz-ul, au distrus si hip hop-ul, asta poate sa fie plauzibil daca vrei sa discutam de unde a plecat, dar sa compari anii 80/90 cu ceea ce iese acum si sa ai pretentii ca toti sa se rezume la atat, no way. do the math.
and then again, kweli =|= indie lol o sa dau mai des pe la warner brothers in cazul asta.Ken wrote:ca sa mai clarificam ceva, notiunea de indie e una mai larga, eu cand am zis-o ma refeream la alternativ, nu la gen de distributie. talib kweli si aesop rock si atmosphere & restul gastii exact aia sunt, sper ca aici nu avem opinii diferite. pt mine alternativ/indie whatever e ce scot rhymesayers, def jux etc, si cam ce scot veritasaga sau zgarie nori la noi. Cine nu face diferenta intre astea si jmt sa zicem, ca sa fie un alb si-n partea ailalta a comparatiei,la topicul despre Clisma fermecatorul.
si sa nu uit,
LoserGirl wrote:dupa mine hip hopul german ii da clasa celui american
cand toti striga : America the best prefer sa soptesc : Deuschland das besten fur immer!
you just never know when you're living in a golden age.
-
- Niciodata un nimeni
cine nu intelege ca absolut orice gen de muzica are o perioada primordiala,o perioada de apogeu si o perioada de declin lent e un mare dobitoc.
In anii '80,hip-hopul abia prindea radacini si se forma. In anii '90,hip-hopul a luat o forma si s-a desavarsit. Fie ca recunoasteti sau nu,nostalgici sau nu,frustrati sau nu,asta cu adevarat a fost perioada de apogeu a hip-hopului pe plan mondial.
Ca hip-hopul sa evolueze cu adevarat,trebuie sa acordam credit si new-comers-ilor. Daca ne vom pune fortat ochelari de cal si vom vedea doar partea goala a paharului,o sa ramanem cu eternele nostalgii care nu duc nicaieri.
Multi rapperi nu traiesc clipa din cate vad eu.
Eu zic asa. Nimeni nu te obliga sa nu asculti on and on and on doar albume hip-hop din anii '90. E ca la televizor. Nu-ti convine,schimbi programul,sau stai pe OTV toata noaptea.
Oricum,voi astia care munciti serios 8 ore / zi,cata muzica pe zi mai ascultati ? Foarte multa ? Nu prea cred. Eu cred ca de exemplu,500 de albume de hip-hop din anii '90 reprezinta o varietate enorma pentru un om care nu prea mai are timp si e obsedat de hip-hopul anilor '90.
Cei care se plang ca-s prea putine albume tari din 2000 incoace,ori au prea mult timp liber sa le asculte,ori s-au nascut cu virusul frustrarii in sange.
Slava cerului,muzica e enorma. Aveti din ce alege. din '90 pana in '99 au iesit atatea albume de hip-hop,incat daca le-ati asculta pe toate,probabil nu v-ar ajunge o viata de om. Ideea e ce mentalitate ai si ce alegi
In anii '80,hip-hopul abia prindea radacini si se forma. In anii '90,hip-hopul a luat o forma si s-a desavarsit. Fie ca recunoasteti sau nu,nostalgici sau nu,frustrati sau nu,asta cu adevarat a fost perioada de apogeu a hip-hopului pe plan mondial.
Ca hip-hopul sa evolueze cu adevarat,trebuie sa acordam credit si new-comers-ilor. Daca ne vom pune fortat ochelari de cal si vom vedea doar partea goala a paharului,o sa ramanem cu eternele nostalgii care nu duc nicaieri.
Multi rapperi nu traiesc clipa din cate vad eu.
Eu zic asa. Nimeni nu te obliga sa nu asculti on and on and on doar albume hip-hop din anii '90. E ca la televizor. Nu-ti convine,schimbi programul,sau stai pe OTV toata noaptea.
Oricum,voi astia care munciti serios 8 ore / zi,cata muzica pe zi mai ascultati ? Foarte multa ? Nu prea cred. Eu cred ca de exemplu,500 de albume de hip-hop din anii '90 reprezinta o varietate enorma pentru un om care nu prea mai are timp si e obsedat de hip-hopul anilor '90.
Cei care se plang ca-s prea putine albume tari din 2000 incoace,ori au prea mult timp liber sa le asculte,ori s-au nascut cu virusul frustrarii in sange.
Slava cerului,muzica e enorma. Aveti din ce alege. din '90 pana in '99 au iesit atatea albume de hip-hop,incat daca le-ati asculta pe toate,probabil nu v-ar ajunge o viata de om. Ideea e ce mentalitate ai si ce alegi

Viața e complexă și are multe aspecte.
- Hazard
- fratele meu tu esti baiat
Compenseaza?Mallone wrote:ba kenshine,pana si folderul meu cu 2pac e mai mare decat folderul tau de hip-hop![]()

Ontopic: Nu am apucat sa citesc tot dar chiar nu inteleg care-i problema, cum sa nu se mai faca hip-hop? Ok, nu se face cum se facea 90, e altfel, dar asta nu inseamna ca nu mai e hh de calitate de ascultat. Multe nu mai sunt cum erau si se vor schimba in continuare. Daca subiectele pieselor din 90 erau diferite este la fel de normal, lumea se schimba.
Dar oricum depinde si de ce asculta fiecare. Eu turbez cand vad repari care n-au alte subiecte pe piese in afara de masini, bani si femei pentru ca seamana izbitor cu Guta si nu-s pe filmul meu, dar am ce sa ascult oricum...
Plm, cine a deschis topicul cred ca nu asculta de unde trebe

nu mai am semnatura
- Chill Will
- the funky man

p.s. : ca sa nu se interpreteze, e doar pentru anumiti useri care n-au nici o treaba cu asta. ei asculta, fac, dreg, da poarta camasi cu hawai.
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiii in cacaaaaaaaaaaaaat terminati odataaaaaaaaaaaaaaaaaa ca nu mai suport

Last edited by Chill Will on Tue May 12, 2009 8:58 am, edited 1 time in total.
http://listen.radionomy.com/classic-rap.m3u Classic Rap radio 24/7 - 101% dopeness