S'a incercat ceva... dar nu, nu prea imi place ce a iesit. Oricum nu pot sa fiu prea obiectiv, nu'mi place ce face Bean de obicei, cu exceptie cateva 2-3 melodii.
Oricum, mi'a readus aminte de 'Cantec de voie buna', deci m'am scos.
da' ce inseamna subcarpati ? bean + ?
kazi spunea pe undeva, dupa ce iesise melodia bean, dragonu, kazi - subcarpati, ca "subcarpati e un colectiv mai mare de artisti, nu doar noi 3".
pana la urma e album solo bean dar cu numele "subcarpati" sau cum ?
da!romania e de cacat!suntem un popor de caraghiosi si folclorul nostru e jeg, dar albumul lui bean imi place.putini mananca mustar gol, dar ce bun e pentru mititei...e vorba de arta, fie ea muzicala sau culinara.si cam atat
cred ca suntem singurul neam din lume care arunca cu cacat in propriul folclor si propria istorie.....
n-am vazut un grec suparat ca stramosii lui filosofi erau bisexuali ..
n-am vazut un chinez sa se ascunda dupa degete cand tara lui e reprezentata de mosnegi cu barba alba si jumatate de chelie care credeau intr-un animal care respira flacari...
n-am vazut nici un egiptean nemultumit ca se trage dintr-un popor care avea fetishuri cu morti...
si mai ales n-am vazut nici un strain sa-si vorbeasca folclorul de rau fara sa-l cunoasca.
pun pariu ca 80% din cei care au scris balarii pe aici habar n-au cine au fost maria lataretu ,zavaidoc ,barbu lautaru s.a.m.d. habar n-aveti cat valoreaza un costum popular din nordul moldovei pentru un colectionar din alt colt al lumii..si de ce valoreaza atat...habar nu aveti ce se ascunde in spatele cantecelor haiducesti...si in baladele romanesti care s-au transmis din bot in bot pana le-a pus cineva pe hartie
nu-ti place schimba placa...dar nu-ti subestima folclorul doar pentru ca nu-l cunosti.puneti prea mult pret pe ce va arata astia pe la televizor.folclorul nu e nici pe etno nici pe taraf.
daca esti expert in acest domeniu si stii tot despre tot ce tine de originile noastre si mai ales despre partea artistica a lucrurilor ..si tot ajungi la concluzia ca folclorul nostru e de cacat atunci ,ca si ROMAN, iti accept parerea ca fiind a ta proprie si personala...un lucru care ar tine de gusturi.dar daca nu...
Chokozaurus wrote:Daca ai sa citesti mai atent, o sa ti dai seama, poate (cu putin noroc ) ca nu ma refeream la Bean, ci la fanii lui actuali.
Da coaie fanii lu actuali in trecut au zis ca Romania e de cacat din cauza oamenilor ca tine , inchisi la minte.
Ne place si apreciem ce-a facut Bean , ca e din foclorul romanesc , si e printre cei mai buni artisti din Romania.