Kanye West - Good Ass Job (2010)

Discutii despre hip hop-ul de-afara

Moderators: .etalosed, greuceanu

Kaen Shine
Shiftee

Re: Kanye West - Good Ass Job (2010)

Post by Kaen Shine »

bilderberg wrote:
Kaen Shine wrote:stadiul jalnic al rapului de acuma.
Doar pentru ca nu vezi tu sampling-ul ("asta" care e la moda) ca fiind o forma de evolutie asta nu inseamna ca in realitate "Repul" nu a evoluat. Consider ca mainstream-ul sau mai bine zis, comercialul, a evoluat enorm iar mare parte din productiile astea "neortodoxe" fac parte dintr-o partitura muzicala numita de unii "arta comerciala". Get used to it. E si normal ca acum 20 de ani diferentele dintre mainstream/underground sa fie minore datorita multor cauze. Una dintre ele si poate cea mai importanta este si starea juvenila a genului. O alta cauza ar fi schimbarea socialului... Singura diferenta e ca "repul" a evoluat ca gen si automat comercialul este mult mai activ iar influente sunt din ce in ce mai multe, ba pop - ba rock - ba tech, etc. In loc sa apreciem trecutul istoria si sa respectam creativitatea comerciala din ziua de azi decidem, cel putin unii dintre noi, sa "promovam" "stadiul jalnic" sau alte mizerii d'astea ce nu-si au rostul. Eu stiu o treaba... Immortal Technique sau Kanye West... ambii contribuie la "intretinerea maselor". Unul o face abordand subiecte de actualitate din social, subiecte ce cu greu mai pot fi abordate in ziua de azi in mainstream si care au un target specific iar celalalt produce muzica buna comerciala... sau ca sa-i folosesc expresia personala, creeaza "arta comerciala". Cred ca e destul... muzica buna a existat, exista si va exista in continuare... (cred ca am scris cam mult... :lol: )
sa zicem ca n-am ajuns offtopic, e tangenta cu kanye treaba 8)

zi-mi ca nu compari importanta lui immortal technique in industrie cu a lui kanye. trecand mai departe gen "whew", tot ce zic e ca rapul, ca orice fenomen socio-cultural, trece prin crestere, momente de varf si declin, dupa care treaba hopefully devine ciclica. adica era el revolutionar si inovator in perioada aia foarte oldskool dar nu stiu cui ii mai intra bine in ureche flowurile alea pre-rakim; a ajuns la maturitatea aia impecabila cand tehnic se stapaneau mai toate inovatiile (sampling, cutting, alea alea)in anii 90 si, dupa ce a explodat si a ajuns de la sute de mii de ascultatori la sute de milioane a inceput sa dicteze vulgul, cum era si de asteptat. ca nu cred ca se compara ce audienta avea un hit hh din 99 cu un hit de-al lui lil wayne de anul asta...sper ca recunosti si tu ca the roots si black sheep sunt exceptiile, si nicky minaj e regula. pur si simplu inainte daca ajungea o piesa rap hit in club era o exceptie; acum 99% sunt gandite sa ajunga acolo, si daca dai o geana pe la ce oameni o ard pe acolo nu cred ca te chinui sa le dai shook ones pt 3 :). eu ascult in continuare selectiv ce mai apare important pentru ca cred in faptul ca totul e ciclic (asta e valabil pt toate genurile de muzica, toate trendurile in moda, etc) insa imho mai sus de nivelul middle school nu prea mai are unde sa mearga, si sa ramana acolo forever clar n-are cum. deci ascultam un gen de muzica clar condamnat la moarte :D via sinucidere comerciala lenta, dureroasa si care aluneca in pop de 2 lei gen kanye. pentru ca oricati artisti ca lumea ar exista inca, daca si titani gen eminem au ajuns sa colaboreze cu cine colaboreaza, e clar care e directia, si cum rapul a fost (aproape) mereu all about the benjamins, lumea va sari pe bandwagon daca vrea vanzari, vezi dre cu maimuta de akon. cat despre sampling, reflecta clar cine asculta rap pe atunci si cine acum: herbie hancock >>>haddaway :lol: distractie placuta cu mr kanye. daca ascultati albumul asta acu 10 ani si va zicea cineva ca asta va fi cel mai de seama mc peste o decada... :shock: :lol:
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
.etalosed
agent orange

Post by .etalosed »

ba ce garbage de album :(
Kashim
spre 5000 de posturi, e ok

Post by Kashim »

Ma bag putin si eu in discutia de mai sus: intotdeauna vor exista oameni care vor face ceva diferit decat ceea ce reprezinta genul. Si fie ca ne place fie ca nu prin ei se creeaza o evolutie a genului, o schimbare. Unii o vor considera buna, altii rea.

Cat despre album: mie imi place, dar ma asteptam la mai mult. Mai sunt cateva vineri, dar toate piesele astea lansate prin "campania" GOOD Friday > My Beautiful Dark Twisted Fantasy.
sunt omul care a demonstrat ca connect-r e mason. tu ce-ai realizat in viata?
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

mai bine zis involutie a genului
Kashim

Post by Kashim »

^ cum spuneam: vor fi pareri pro si contra. Ideea e ca nu poti sa ramai cu genul asa cum era la inceput. Ar fi si putin plictisitor sa ramana totul neschimbat.
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

nici un gen n-a ramas asa de la inceput la sfarsit. :lol: ai doua solutii. ori asculti ce ascultai tu si acum 10-15 ani si uiti de muzica de acum, ori iti gasesti muzica noua, genuri noi si iti faci de cap.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
bilderberg
tanar

Post by bilderberg »

Kaen Shine wrote:zi-mi ca nu compari importanta lui immortal technique in industrie cu a lui kanye.
Ba da, compar. Pentru ca amandoi au influentat sau influenteaza in continuare o ramura a genului.
Kaen Shine wrote:acum 99% sunt gandite sa ajunga acolo
- asta tot din cauzele ce le-am mentionat mai sus... evolutia/schimbarea comercialului si a socialului... am o intrebare... ai idee cati bani scotea Big Daddy Kane cu piesele lui de fataiala si cat bani scoate Kanye West cu piesele lui de fataiala?... te intreb un lucru... from man to man... daca ar fi fost vorba de aceleasi sume de bani si in trecut ai impresia ca toti astia pe care-i apreciezi tu acum nu s-ar fi indreptat si catre comercialul asta "penibil" cum il declari? ... + multe multe multe alte cauze...
Kaen Shine wrote:deci ascultam un gen de muzica clar condamnat la moarte :D via sinucidere comerciala lenta, dureroasa si care aluneca in pop de 2 lei gen kanye

o aberatie mai mare ca asta nu am auzit. nici un gen de muzica nu e condamnat la moarte. am impresia ca in cazul tau intervin si niste preconceptii si frustrari personale. cum se face ca sunt multe persoane care pot asculte si Kanye si Vinnie Paz dar apar si cei ca tine care traiesc convinsi de paradigma "muzica comerciala actuala e trista" ... as putea sa port o discutie foarte detaliata pentru a explica de ce toate genurile nu numai "repul" s-au schimbat/au evoluat in timp si au ajuns cum sunt astazi... dar e o pierdere de timp tinand cont ca nu pot "vorbi" cu o persoana pe net in mod direct ...
Kaen Shine wrote:distractie placuta cu mr kanye. daca ascultati albumul asta acu 10 ani si va zicea cineva ca asta va fi cel mai de seama mc peste o decada... :shock: :lol:
Cum spuneam, usor sa arati cu degetul mai greu sa analizezi situatia... (lucru trist avand in vedere promovarea intensa a ratiunii sau a logicii in muzica pe care o apreciezi... dar se pare ca masele una asculta alta fac... dar e "cool" ce zice ala in piesa... ma sparge... dar imi bag p*** in el tot la seminte ma intorc... ceva de genul)
Vocals'll squeeze glocks, MC's eavesdrop
Though they need not to sneak
My poetry's deep, I never fell
Nas's raps should be locked in a cell
It ain't hard to tell
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

bilderberg wrote:
Kaen Shine wrote:zi-mi ca nu compari importanta lui immortal technique in industrie cu a lui kanye.
Ba da, compar. Pentru ca amandoi au influentat sau influenteaza in continuare o ramura a genului.
ma refeream strict la cati bani face kanye si cati immortal. sper ca esti de acord cu mine ca cu cat vinzi mai mult cu atat esti mai infuent si trend setter. deci nu, n-ai cum sa ii compari pt ca saracu' immortal probabil n-ajunge nici la glezna lui kanye ca raspandire/audienta.

bilderberg wrote:
Kaen Shine wrote:acum 99% sunt gandite sa ajunga acolo
- asta tot din cauzele ce le-am mentionat mai sus... evolutia/schimbarea comercialului si a socialului... am o intrebare... ai idee cati bani scotea Big Daddy Kane cu piesele lui de fataiala si cat bani scoate Kanye West cu piesele lui de fataiala?... te intreb un lucru... from man to man... daca ar fi fost vorba de aceleasi sume de bani si in trecut ai impresia ca toti astia pe care-i apreciezi tu acum nu s-ar fi indreptat si catre comercialul asta "penibil" cum il declari? ... + multe multe multe alte cauze...
n-am fost niciodata fan BDK da' asta n-are nicio importanta. importanta are ca, (nu stiu cati ani ai), daca ai fi prins golden age-ul ai fi vazut ca piesele asa-zis comerciale ( cu bling, gagici si negative usurele) erau o parte nesemnificativa din ce se dadea pe mtv, in niciun caz n-aveau exclusivitate ca acuma

bilderberg wrote:
Kaen Shine wrote:deci ascultam un gen de muzica clar condamnat la moarte :D via sinucidere comerciala lenta, dureroasa si care aluneca in pop de 2 lei gen kanye

o aberatie mai mare ca asta nu am auzit. nici un gen de muzica nu e condamnat la moarte. am impresia ca in cazul tau intervin si niste preconceptii si frustrari personale. cum se face ca sunt multe persoane care pot asculte si Kanye si Vinnie Paz dar apar si cei ca tine care traiesc convinsi de paradigma "muzica comerciala actuala e trista" ... as putea sa port o discutie foarte detaliata pentru a explica de ce toate genurile nu numai "repul" s-au schimbat/au evoluat in timp si au ajuns cum sunt astazi... dar e o pierdere de timp tinand cont ca nu pot "vorbi" cu o persoana pe net in mod direct ...
ba e condamnat, si iti explic si de ce. pt ca rapul e de fapt o muzica foarte retrograda si conservatoare. timp de 20 + de ani a fost atata: breaks, samples, dj, mc. uita-te cum a reactionat comunitatea de heads veterani la autotune, chestie acceptata si impusa pana la urma de un public care n-are treaba cu hiphopul, sau eventual are treaba tangential. uita-te la rapperii/grupurile respectate in underground si ai sa vezi ca niciunul nu se abate de la "cale" - breaks, samples, dj, mc. Nu cred ca o sa ii auzi pe CTC, Immortal Technique, Vinnie Paz etc cu autotune pe voce prea curand... deocamdata orice s-a incercat sa se adauge formulei de aur care rezista din anii 70 a fost luat la pula - pe buna dreptate - de oamenii care chiar asculta hiphop. parerea mea foarte personala despre evolutia hiphopului - as putea sa ma insel, adica sper sa ma insel! - gimmickuri gen autotune, sintetizatoare, etc sunt exact cum le-am zis - gimmickuri, o sa fie la moda putin timp si apoi au sa dispara... rapul adevarat va ramane mult-mult timp (datorita indivizilor retrograzi si batuti in cap ca mine :mrgreen: ) la aceeasi formula, cu tot mai putini ascultatori, pe cand asta de merge la televizor o sa se hibridizeze in ceva combinatie urbana mega șic de rnb, pop, dance, haddaway si vorbit peste si va ramane hh doar cu numele. stii ce e interesant? teoretic rapul e cel mai flexibil, il poti combina cu orice, de la heavy metal la samba, ai nevoie de o linie de tobe si un microfon peste care sa scuipi - insa cu cat te abati mai mult de la formula initiala cu atata te duci in jos mai repede, asta s-a intamplat cu orice trend derivat din rap daca te uiti un pic in spate. Spre deosebire de alte genuri, nu prea mai are incotro sa evolueze pentru ca e formulaic prin definitie, si alea 4 elemente alea vor ramane. Cand se face remake la The Fifth Element cu autotune in rolul principal da-mi un beep :)

bilderberg wrote:
Kaen Shine wrote:distractie placuta cu mr kanye. daca ascultati albumul asta acu 10 ani si va zicea cineva ca asta va fi cel mai de seama mc peste o decada... :shock: :lol:
Cum spuneam, usor sa arati cu degetul mai greu sa analizezi situatia... (lucru trist avand in vedere promovarea intensa a ratiunii sau a logicii in muzica pe care o apreciezi... dar se pare ca masele una asculta alta fac... dar e "cool" ce zice ala in piesa... ma sparge... dar imi bag p*** in el tot la seminte ma intorc... ceva de genul)
nu, frate, m-ai inteles gresit. eu analizam rational evolutia fenomenului, nu muzica in sine, aia n-are treaba cu logica sau ratiunea. Uite, zi-mi daca esti de acord cu mine la o chestie: ca peste 10 ani toata lumea va asculta si respecta enorm inca grandmaster flash on the wheels of steel, doggystyle si bacdafucup, si daca-i intrebi de beautiful dark nustiuce o sa zica "ha?" :wink:
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

Kashim wrote:^ cum spuneam: vor fi pareri pro si contra. Ideea e ca nu poti sa ramai cu genul asa cum era la inceput. Ar fi si putin plictisitor sa ramana totul neschimbat.
nu e neaparata nevoie sa ramai cu genu asa cum era la inceput...poti sa creezi diversitate in lirica,mesaj,tehnici,flow,atitudine sau chiar in sound,dar cand reduci partea lirica la 5 cuvinte pe care le matzai pe un negativ pop,incercand sa transmiti un mesaj RETARDAT despre femei si bani,deja nu mai e rep.
Kashim

Post by Kashim »

Kanye a incercat ceva diferit. Cam prea diferit. Personal il prefer pe acel Kanye de pe Late Registration. Dar My Beautiful Dark Twisted Fantasy merge cand ai chef de ceva diferit, de o pauza. Nu e un pas inainte pentru gen, dar nici unul inapoi. E doar ceva diferit. Nu cred ca e cazul sa dramatizam si sa incepem sa tipam "se duce rapu in jos!!!"
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

Kashim wrote: Nu cred ca e cazul sa dramatizam si sa incepem sa tipam "se duce rapu in jos!!!"
aaa,in niciun caz
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

Boka wrote:
Kashim wrote: Nu cred ca e cazul sa dramatizam si sa incepem sa tipam "se duce rapu in jos!!!"
aaa,in niciun caz
pai se duce din toate pdv. subiectiv poate nu esti de acord (calitate) da' uita-te la vanzari in 2000 si in 2010, minus 50%. traiasca internetul!
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

pai daca o iei logic, ce rost are sa dai banii pe un cd/dvd cand il poti lua de pe net foarte usor si repede? pai orice gen care este conservator, se duce. pentru ca n-ai cum sa supravietuiesti daca nu te adaptezi mediului. acum nu zic ca veteranii sa se dea pe comerciala, ca n-are rost, dar astia ce ies acum, ar putea sa si-o arda mai diferit, ca reteta veche nu prea mai merge.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

exact. insa in cuvintele unui sample celebru, "fuck that, that ain't hiphop, that's somethin else" :wink:
DFB
Fat and ugly as ever

Post by DFB »

da dude dar sa nu uitam ca si linkin park / limp bizkit au fost moartea rockului si hip-hopul moartea vreunui funk, ma rog. new generations will bring new music, retards will make retarded music, fara sa fie vorba de kanye in vreun fel, se intampla sa-mi placa grozav si albumu asta. ramane absolut valid ce spui tu cata vreme admiti ca parerea ta legata de oricare gen muzical se va raporta la ce s-a prins de tine in anii in care muzica se prinde de om. lasand deoparte ca poti mirosi muzica proasta din alte galaxii, gusturile intr-adevar difera de la un tip de om la altul. n-are sens sa-ti bagi pula in gura omului stiind ca au aparut clasice si inainte si dupa chronic, care nu sunau deloc ca amintitul. una peste alta, cin' se-aseamana se-aduna, din punct de vedere al culturii muzicale te vei inconjura mereu de oameni ca plac ce placi dar accepta ca nu orice se asculta in afara spectrului tau e cacat, you know better.
Post Reply