georgica wrote:da ma manole, dar eu nu am folosit imperativ negativ...postul tau e inutil
ma faci sa intru intr-o discutie din care nu am nimic de castigat daca ies invingator...crede-ma pe cuvant

"Sa nu fii prost sa te droghezi cornele,ca te bat cu furtunu' de la masina de spalat !"
ce-ai folosit tu acolo e direct imperativ negativ ... mai-ul ala a modificat tot sensul propozitiei. daca ii spuneai nu fii asa frustrat simplu,mergea cu 2 de i. daca ai bagat mai-ul ala,s-a schimbat sensul.
Mod imperativ (și substantivat, n.) = mod verbal personal prin care se exprimă un ordin, o interdicție, un sfat, un îndemn, o rugăminte etc. a subiectului.
Propoziție imperativă = propoziție care exprimă un ordin, un îndemn, o rugăminte etc.
cam aia e treaba ... poti intreba orice profesor de romana,c-o sa-mi dea dreptate ...
nu,am vrut sa scriu biografii & stuff si sa le publici tu si celelalte site-uri,dar nu s-a mai concretizat nimic. atata tot.Eladio wutanghiddenmember wrote:Manole vroia sa scrie pe blogul plin de rebuturi, acum e zmeu.