Haarp Cord

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

creTzu
aka Cascarino sau Nelu

Re: Haarp Cord - Vremurile din urma (Album 2012)

Post by creTzu »

PascaL m-am exprimat gresit. nu se autoproclama. voiam sa defapt sa spun ca sunt declarati sfinti de catre OAMENI ! nu stiu cine ii da cuiva puterea de a declara pe altcineva sfant. Iar citatele pe care mi le-ai dat tu sunt scrise de alti OAMENI care puteau sa scrie orice... eu nu cred in oameni, cred in Dumnezeu
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

pai si cum ajungi sa-l cunosti pe dumnezeu? de unde stii ce crede el?
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Să înţeleg atunci, Cretzu, că nu crezi în Dumnezeul creştin, nu?
Pentru că şi Biblia e scrisă de oameni. De oameni diferiţi, în timpuri diferite. Plus că s-a scris mult mai mult şi conţinutul actual al bibliei a fost stabilit prin voturi succsive de-a lungul secolelor. Iar PascaL îşi fundamentează religia pe o interpretare (dintre sute) a textelor "sfinte", despre care zice că-i singura adevărată. De unde ştie că-i singura adevărată? Pentru că aşa i-a zis duhovnicul, doh!
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
creTzu
aka Cascarino sau Nelu

Post by creTzu »

e o discutie prea lunga si nu conteaza ce cred eu. sunt crestin si cred in Dumnezeu si cred in Biblie dar NU ad litteram ci ca un ghid de viata format din pilde ce merita studiate deschis si fara preconceptii. cred ca fiecare om are dreptul la propria interpretare a Bibliei si defapt asta-i si ideea in viata. E cartea de capatai a crestinismului si cred ca-i de datoria fiecarui crestin s-o interpreteze cum crede. Parintii dupa parerea mea ar avea rolul de a ajuta pe cei care nu pot sa inteleaga Biblia dar lansand loc pentru interpretarea fiecaruia, nu sa impuna indeile proprii asupra tuturor.
creTzu
aka Cascarino sau Nelu

Post by creTzu »

Suzy wrote:pai si cum ajungi sa-l cunosti pe dumnezeu? de unde stii ce crede el?

Poti sa citesti Biblia ca si reper pentru ca se spune ca ar fi fost inspirata de insusi Dumnezeu. Poti sa citesti si celelalte carti importante din orice religie si sa le vezi asemanarea, punctele comune. nu tre sa STII ce crede Dumnezeu, nu poti sa faci asta, poti doar, si probabil e de datoria ta, sa traiesti in concordanta cu o interpretare proprie a scripturii si in general sa fii un om bun, echilibrat, pentru ca Dumnezeu e despre iubire si e aiurea sa-l folosesti in scopuri proprii, sa-ti alimentezi frustrarile si nebuniile in relatie cu El.
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

OK. De fapt nu te întrebasem dacă "crezi în Biblie", ci dacă crezi că Biblia e scrisă exclusiv de oameni. Cealaltă opţiune fiind că este inspirată de Dumnezeu.
Pentru că apare o problemă de logică în ambele cazuri:
1. Dacă Biblia e scrisă de oameni, de ce-ai crede în Dumnezeul creştin, care-i doar personaj într-o carte? Şi dacă crezi că nişte oameni au dreptul să stabilească care este "cartea de căpătâi a creştinismului" şi ce conţine ea, de ce revoltă faptul că alţi oameni stabilesc cine-i sfânt şi cine nu? Nu ţi se pare că-i cam random?
2. Dacă Biblia e inspirată de Dumnezeu, de nu poţi să crezi că părinţii ortodocşi (sau autorităţile religioase de orice altă confesiune) nu au dreptul să stabilească cine-i sfânt şi cine nu, invocând aceleaşi revelaţii divine?

L.E. Între timp ai postat şi pari să înclini spre punctul 2. :)
PascaL
un domn / doamna

Post by PascaL »

Deci tu practic accepţi ca o oaie
m-ai comparat cu o oaie
Felicitări, eşti robul perfect
si ma faci rob(sclav) asta nu este jignire fata de persoana mea?
Imi cer iertare ca te-am jignit (mi-a scapat).
In legatura cu sexul protejat :Biserica ortodoxa NU iti recomanda sexul protejat odata ce nu este de acord sa fii curvar. (dar tu poti sa faci ce vrei)
Situatia sta cam asa. Bine este ca tinerii sa fie virgini(feciorelnici) pana la casatorie ,iar inainte de casatorie sa isi faca analize medicale(analize pe care esti obligat de stat sa le faci inainte de cununia civila) ( biserica NU este impotriva medicinei, ci a unor practici) sa vezi daca esti bolnav , esti compatibil s.a.m.d., iar dupa nunta sa isi inceapa viata conjugala fara sa se protejeze sau sa faca planning familial si cati copii le-o da Dumnezeu atatia sa aduca pe lume (exclus avort, poate doar in cazuri mega complicate, si tot nu e bine odata ce Sf ap Pavel spune ca "femeia se va mantui prin nastere de prunci" deci daca moare la nastere , este considerata mucenica si sufletul ei se va odihni cu dreptii pana la a doua venire, oricum toti prefera sa faca avort ca sa scape femeia ). Pacatul l-as incadra la onanie (adika sa iti dai drumul afara, in cazul de fata in prezervativ) . Nici doctorii nu iti recomanda sa faci risipa de sperma. Daca totusi nu te poti abtine , eu iti recomand sa te protejezi. Din punct de vedere medical , doctorii sunt de acord cu recomandarile bisericii.(post, feciorie etc)
Sincer nu prea imi place sa dau sfaturi duhovnicesti (sa marturisesc credinta este altceva) dar o fac in masura cunoscuta de mine avand in vedere ca nu vreti sa auziti de duhovnici.
Degeaba te amăgeşti că ai aşa ceva în cadrul bisericii ortodoxe
eu ma simt mult mai liber ca inainte.
Va recomand acest filmulet cu un moldovean care marturiseste adevarul http://www.youtube.com/watch?v=MpU-6VyOnxc.
creTzu
aka Cascarino sau Nelu

Post by creTzu »

nu cred ca exista autoritati religioase. cred ca exista Dumnezeu care e in fiecare. cred ca Biblia e scrisa de oameni, normal. si cred ca e inspirata de Dumnezeu pentru ca unii dintre cei care au scris nu s-au cunoscut niciodata, au trait in vremuri diferite si totusi au scris despre aceleasi lucruri. si daca vrei sa privesti cu adevarat obiectiv si sa intelegi, aproape orice e scris in Biblie se aplica de atunci si pana acum ca si invataturi general valabile. asta daca nu esti cu ochelari de cal sa crezi ca pamantul are 2000 de ani, sau sa razi de Biblie pentru c-o iei tu ad litteram si ti se pare ca e fictiune si n-are cum sa fie veridica. INVATATURILE ei mi se par veridice si conteaza ce intelege fiecare din ce citeste, nu faptele in sine.

de asta e frumoasa viata ca nu exista certitudini si suntem nevoiti sa experimentam si sa alegem singuri calea. Daca Dumnezeu ar cobori si ar spune "Eu sunt Dumnezeu, ascultati de mine", dintr-o data viata nu ar mai avea sens. Asa ca sunt de parerea ca viata e doar o pregatire pentru ce urmeaza dupa, de asta nu exista certitudini, de asta suntem liberi sa alegem si de asta e daunatori sa urmezi orbeste orice religie si e bine sa-ti gasesti o cale proprie pentru ca nu cred ca exista DOAR O SINGURA CALE catre o mantuire a sufletului ci o infinitate de cai atata timp cat esti un om bun si intelegi iubirea pe care Dumnezeu a sadit-o in fiecare.

nu cred ca intereseaza pe cineva ideile mele si nu vreau sa le impun nimanui, am simtit doar nevoia sa ma exprim liber.
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Marian, eu zic că-i clar care-i treaba cu zexu-n biserică:

1. http://www.sfaturiortodoxe.ro/iubire-se ... iubire.htm
2. http://www.sfaturiortodoxe.ro/iubire-se ... iubire.htm
3. http://www.sfaturiortodoxe.ro/iubire-se ... iubire.htm

Gen:
"Nimeni nu poate contesta faptul ca în urma sexului oral nu poate avea loc fecundarea. Totusi, eu contest faptul ca sexul oral este o metoda sigura de evitare a sarcinilor nedorite. Argumentul meu e simplu: sexul oral este o etapa pregatitoare pentru sexul normal. O fata care practica sexul oral numai pentru a-si pastra si fecioria si prietenul în cele din urma va renunta ori la feciorie ori la prieten. Pentru ca prietenul se va plictisi repede de monotonia sexului oral. Si fata care a acceptat sa faca sex oral numai pentru a nu-l pierde va renunta mult mai usor la fecioria ei decât o fata cu gura nespurcata."

Da OrthoChurch iz cool & hip. Gawd is my dawg.

@PascaL
Sunt absolut convins că ştii că acolo n-am făcut decât să folosesc vocabular biblic. Parcă-n Matei undeva scrie că Iisus e robul lui Dumnezeu, selectat de acesta să vină-n numele lui şi aşa mai departe. Şi oaia/mielul/turma Domnului etc. O fi fost aiurea, dacă te-ai simţit jignit, scuze. Dar când preotul îţi zice că eşti robul lui Dumnezeu nu te simţi jignit, aşa-i?
PascaL
un domn / doamna

Post by PascaL »

Parcă-n Matei undeva scrie că Iisus e robul lui Dumnezeu
da capitolul si versetul.
Sexul oral este perversiune sexuala deci...(nici macar dobitoacele nu fac asa ceva din placere)(si chiar daca , alea sunt animale )
pai si cum ajungi sa-l cunosti pe dumnezeu? de unde stii ce crede el?
Să înţeleg atunci, Cretzu, că nu crezi în Dumnezeul creştin, nu?
Pentru că şi Biblia e scrisă de oameni. De oameni diferiţi, în timpuri diferite. Plus că s-a scris mult mai mult şi conţinutul actual al bibliei a fost stabilit prin voturi succsive de-a lungul secolelor. Iar PascaL îşi fundamentează religia pe o interpretare (dintre sute) a textelor "sfinte", despre care zice că-i singura adevărată.
De fapt m-am razgandit : [email protected] acesta este mail-ul duhovnicului meu si lui puteti sa ii spuneti orice nedumerire, nemultumire sau nelamurire va trece prin cap despre ortodoxie si nu numai. Este preot, are facultate de teologie facuta, deci este foarte in masura sa va raspunda la absolut orice .
Pe mine unele lucruri ma depasesc, ma obosesc si inca o data nu fac pe duhovnicul (sa marturisesc este altceva).
Tu m-ai facut rob in sens de sclav. Nu nu ma simt jignit pentru ca il foloseste in alt context si nu in batjocura .
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Matei 12:18.
"Acesta este Sclavul Meu, Cel pe care L-am ales,
Preaiubitul Meu, Cel de care Îmi place!
Voi pune peste El Duhul Meu -
și El va face cunoscută națiunilor dreptatea Mea."
vik
serios, sunt ok

Post by vik »

e 2012 si fiecare are o cale de a ajunge la cunoastere si la Dumnezeu.
vreau mai multe subiecte in hip hop nu doar religie si masoni.
ce se intampla acum in hip hopul romanesc e legea pendulului, daca in 1998 treaba era black undergorund mafia,bagabonteala etc,acum treaba e crestin-ortodoxa.
Respect munca si ce fac baietii dar nu stiu daca trebuie sacrificata arta si muzica pentru anumite revelatii personale care pot fi temporare.
http://www.ceilalti.ro
"iti dai seama"-uzzi
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

vik wrote:dar nu stiu daca trebuie sacrificata arta si muzica pentru anumite revelatii personale care pot fi temporare.
ba, acum daca asta simt baietii, n-ai cum sa le ceri sa cante despre altceva. arta iese din ce simti tu. sacrifici arta cand o faci din obligatie si la comanda. tocmai ce NU fac baietii in momentul de fata.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
vik
serios, sunt ok

Post by vik »

ai si tu dreptate cumva.
vroiam sa zic ca ar trebui doar sa-ti trezeasca un apetit pt a aprofunda subiecte de acest gen, nu sa dea sentinte.nu cred ca hh e muzica iluminarii si salveaza suflete.
http://www.ceilalti.ro
"iti dai seama"-uzzi
Dani
Mitică

Post by Dani »

dar mai dreptate are vik spunand aia cu sacrificiul. e muzica si ne-am format o opinie foarte buna despre ceea ce fac si despre felul lor de a fi din altfel de melodii..
Post Reply