hanno wrote:rimele aproximative, facile, sau cu modul simplist de exprimare ...sunt criterii separate, iar lirica, orice s-ar zice, este rudimentara...
Fiecare MC are stilul lui, dar să zici că e rudimentar cel al lui VD dovedește ignoranță și surzenie. Rudimentar e modul tău de a gândi, coițe. Și-n muzică, și-n cultură în general. Tu ai probabil nevoie de cuvinte complicate așezate-n rime fără sens, ca la Underman sau ADN, ca să zici că nu-i rudimentară lirica. Sau de multe rime interne. Sau de aliterații pe fiecare vers. Doar că tot tu ai menționat flow-ul mai sus. Îți dai tu seama, dragă cinicule, că nu poți avea simultan flow bun și lirică rudimentară? Înțelegi conceptul de flow?
Să ne întoarcem o clipă la versuri: ți se pare că nu are destule jocuri de cuvinte (mult mai mișto decât cele ale lui Doc & Del, părere personală, că nu-s așa infantile), comparații și metafore, storytelling, fluență în versuri etc. Cum p*** mea poți să confunzi exprimarea simplă cu exprimarea simplistă? Iar rimele obținute prin sacadare, despărțire în silabe sau mutarea accentului sunt un trademark al hip-hop-ului dintotdeauna, de la KRS One și până la Eminem în prezent, nu sunt deloc facile. Dar de unde să știi tu chestii dintr-astea când pentru tine hip-hopul românesc e cel mai bun din lume și nu-ți pierzi tu timpul cu alte prostii? Ești extrem de enervant când porți ochelarii ăia de cal.
Respect o pula. Desi m-a pufnit rasul cand am citit aberatiile lui hanno, pana la urma e opinia lui, proprie si personala. Cum nu tuturor le plac fructele de mare de exemplu, asa si albumului lui Dobrescu nu e digerat de toata lumea si e perfect normal !!Nu e o regula generala ca daca suntem 40 de insi care consideram albumul asta nu bun si extrem de buna, sa vina si userul 41 sa-l considere la fel. Deci chiar nu vad rostul sa-i raspunzi atat de acid.
Ți se pare că pe părerea lui m-am căcat eu? Normal că poate să aibă ce părere vrea. Eu i-am răspuns exclusiv la partea aia cu lirica rudimentară. Și nici n-aș fi făcut-o, dar nu e prima oară când spune chestii care dovedesc faptul că nu înțelege subiectul despre care se discută, dar totuși se bagă și el cu o părere de aroganță absolută.
...și s-a găsit cine să critice răspunsurile acide.
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
stai ma putin, eu in primul rand ma refer la faptul ca, oricat de tampita e opinia lui, are dreptul la ea. din punctul LUI de vedere, tehnic lui VD pare rudimentara. E ca si cand intrebi pe unu de la tara ce parere are despre un Ferrari din anii 60. Si ala o sa zica ce ai domne, e rudimentara. Poate nu e un exemplu bun dar asta e parerea lui, chit ca, repet, e cretina.
Măi, iar discuția asta? Normal că are dreptul să exprime orice părere. Dar asta nu înseamnă că părerea respectivă trebuie respectată și că eu sau oricine altcineva (G-Money, pe topicul peluză) nu avem la rându-ne dreptul să-l contrazicem. Dreptul la opinie nu include protecția opiniei respective. Așa că toată discuția asta-i relativ inutilă.
hai sa va dau eu un exemplu.. la un concurs de miss, majoritatea spun ca tipa ce a luat locul 1 e cea mai frumoasa... vine un altu caruia nu-i place tipa respectiva, si poate sa zica "ba... nu stiu ce vedeti voi la ea... mie nu-mi place deloc!!" sau poate sa zica "ba, cum sa castige aia? nu vedeti ca nu are un picior?" (desi tipa e perfect sanatoasa si toti restul vad asta)
)))
hanno nu e om rau, am schimbat si pe facebook o vorba cu el, si a recunoscut chiar el ca ii place sa se exprime asa si sa lase loc de interpretari. pana la urma ajungem sa vorbim mai mult despre parerile lui hanno decat despre album )))
aia cu missul e clar cel mai prost exemplu. Pentru ca oricaaaaaaaaaat ar fi de buna una, tot o sa fie unu care nu ii place: lol: Si aproape de fiecare data aia cea mai buna pierde trofeul.
N-ai înțeles ce-a vrut să zică Nsky. El zicea că e normal să-ți placă alta, dar nu să zici că aia care-a câștigat are un picior lipsă când toată lumea vede că nu-i așa. E vorba de critici disproporționate, a trolling of sorts.
Vallejo wrote:eu tot nu inteleg cum poate cineva sa considere albumu asta tare
ba, nici eu. adica nu e prost, e ok asa cat de cat, dar nu e ceva groundbreaking. mie mi se pare ca rep-ul la noi e blocat undeva prin 2005-2006 asa. s-a mai schimbat sound-ul un pic, dar in rest totul a cam ramas la fel. (doar cativa au dus treaba mai departe) ma rog, inteleg stilul lui vd mai old school si e tare pentru felia asta, dar nu e deloc pe gustul meu. oricum si voi sunteti ultimii tocilari ca incercati sa explicati de ce e tare. e tare ca-ti place tie in plm. e muzica, nu matematica. ma rog, o poti vedea si ca stiinta, dar pana la urma tu asculti pentru ca te misca, nu pentru tehnica.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.
Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD
Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Pentru unii mai tocilari, ca mine, versurile sunt cel puțin la fel de importante ca și instrumentalul. În general, mai importante, chiar. Și cred că e important să poți argumenta de ce-ți place ce-ți place. Știi tu, având în vedere că se presupune că suntem ființe raționale.
si kanye west e la fel de hip-hop ca vd sau oricine altcineva. nu inteleg de ce v-ati gasit voi sa fiti politia hip-hop-ului si sa spuneti cine e si cine nu e hip-hop. genurile sunt ca sa-ti faci foldere in calculator si sa gasesti chestii mai usor, nu sa impui limite artistilor in care sa se incadreze. de aia nici nu avanseaza treaba, pentru ca toata lumea se chinuie sa fie "hip-hop" si se limiteaza. si pentru mine sunt importante versurile, tocmai de aia nu m-a impresionat albumul + instrumentalele care nu m-au dat pe spate, in afara de cel de pe piesa cu vexx.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.
Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD
Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
G-MONEY wrote:aia cu missul e clar cel mai prost exemplu. Pentru ca oricaaaaaaaaaat ar fi de buna una, tot o sa fie unu care nu ii place: lol: Si aproape de fiecare data aia cea mai buna pierde trofeul.
nu stiu de ce... dar eram sigur ca nu intelegi ce zic ego a inteles exact ce am vrut sa zic.
cam de asta nu ma apuc eu sa postez pe topicul cu chimie sau cu altii care nu-s pe filmu meu... daca n-am nimic bun de spus mai bine imi vad de treaba, nu incerc sa conving pe nimeni ca nu face bine ascultand ce mie nu mi se pare tare.
ma, cand stii ca esti tare pe felia ta e bine sa ramai acolo. incercari se pot face dar asta nu inseamna ca poti sa reusesti, au incercat chiar colegii lui de trupa dar eu unul zic ca nu le-a iesit. nici eu nu inteleg asta cu sa te bati cu pumnu in piept ca de fapt e smecher dar nu intelegi tu, cu toate ca recunosc, si eu mai fac d-astea .