Most influential MC!

Discutii despre hip hop-ul de-afara

Moderators: .etalosed, greuceanu

Most influential MC?

Biggie
11
9%
Chuck D
5
4%
Nas
17
14%
TuPac
28
24%
Rakim
29
25%
Krs-One
28
24%

Total votes: 118

seth
tanar

Post by seth »

e the nicest. poate vorbi despre orice. asculta versurile de la "fetus"
e m p t y.
preacher
o viata pe forum

Post by preacher »

de ce 2Pac?
pentru ca intr-o vreme cand gangsta rapul sau chiar tot rapul era identificat cu baietzi rai cu pistoale si cutite inarmate, cand toti erau cei mai tari de pe zona lor avand tarfe in toate ariile de cod (:D cum am citit p undeva ) el a aratat prin piese ca Brenda's got a baby, Keep ya head up, Dear Mama etc ca rapul poate avea si poezie si sentiment macar cat sa stoarca o lacrima din ochii acelora ce se regasesc in piesa si nu numai.
conflictele si beefurile ce le-a avut au schimbat fatza industriei hip hop prin publicitatea care a fost facuta fenomenului (fie ea si negativa) care a atras alti ascultatori macar din dorinta de asculta cu ochii lor despre ce este vorba.
este cel mai bine vandut artist hip hop al tuturor timpurilor iar faptul ca multi se inghesuie sa apara pe piesele lui post-mortem arata ca prin asocierea cu numele 2Pac (sau chiar brand, pentru ca deja numele lui este o industrie) se castiga o publicitate foarte mare.
chiar daca ultimele lui albume post-mortem (de la Untill the End of Time pana in prezent) au fost mediocre (iar The Rose 2 pot spune ca a fost mult sub mediocru) nu cred ca au fost ultimele sau vor fi ultimele ce au adus/vor aduce colaborari post-mortem. de ce? pentru ca aceste colaborari influenteaza cariere care cariere duc la albume vandute si publicitate care duce la dezvoltarea industriei (de parca acum in main stream s-ar mai face ceva calitativ).
Intr-un cuvant: NUMELE TAU ESTE ASOCIAT CU 2PAC INTR-UN ANUMIT MOD, ESTI CUNOSCUT.

ps: imi e prea somn sa mai scriu sau sa dezvolt ideile mai mult dar tot 2Pac nu TuPac este iar al mc care a influentat mult industria este Jay-Z care ar fi trebuit bagat in pole. (ar fi putut fi scris geizi).
ps2: 2Pac a influentat si rap-ul de noi.
99.9%
Koma
Sinistro™

Post by Koma »

"January 28, 1968
Born into this world as William Griffin The Great
Chapter 1, Wyndanch Long Island
Scientific rhymin' invented a new sound when he met with
Eric Barrier from East Sandhurst
The melody they created was the first
Burst on the scene, 1986 with Clap To This
'87 dropped a classic disc
The facts is the tracklist was like four
The vocals, the beats -- according to Marly Marl
Recorded in my hometown Queensbridge
That's why it's so relative
This biography was unauthorized
I spit it how it was given to author Nas
William changed his name at sixteen to Rakim Allah

'Cause Clarence 13X had New York on lock
Gods on every block, jams in every park
I remember hearin' Curtis Blow saying
"It can't get better than this"
...
"We followed the leader to Harlem's Apollo Theatre"
...
"Totin' burners, the whole coast's most concern was
How was Rakim's flow, made Christians convert with Islamic ways"

Nas - U.B.R. (Unauthorized Biography Of Rakim) / Street Disciple - 2004

hehehe...sunt curios cand l-ati votat pe nas daca ati ascultat macar sau daca ati ascultat cum trebuie pe Rakim (fie in duo-ul cu Eric B, fie solo).
Sau sunt curios daca primele albume (Paid In Full - 1987 sau Follow The Leader - 1988) ar fi sunat cum suna Illmatic-ul sau restul albumelor, cum af fi aratat poll-ul :mrgreen:
sa nu creada lumea ca am ceva cu el...imi place f mult..dar cand insusi el este influentat de Rakim...eee... :lol:
Image
DeZeA
fratele meu tu esti baiat

...

Post by DeZeA »

aici cred ca problema care se pune o poate rezolva cine are cheful si mijloacele necesare cu un calcul (nu simplu).. si anume sa calculeze care dintre ei a influentat numarul cel mai mare de artisti... caci asta ar insemna "most influential".
Faptul ca Nas recunoaste ca a fost inspirat de Rakim la randul sau- argument nerelevant pentru subiectul asta si nu numai avand in vedere ca de multe ori elevii isi depasesc profesorii.. poate ca Nas nu l-a depasit pe Rakim in skills dar fara indoiala l-a depasit in domenii ca "popularitate" sau "most influential" de ex.
dumbinos
rapperu vostru preferat

Post by dumbinos »

toti au fost pana la urma influentati de cineva... toti inainte sa fie emsii/cantareti/lautari aveau interpreti favoriti din care s-au inspirat si de la care au plecat, si peste stilul carora si-au adaugat amprenta si stilul lor personal... n-a inventat nimeni de unu singur roata... daca e s-o luam asa pe influente, pana la urma pionieri au fost canteretii de soul si r&b din anii 60-70 de la care a plecat genu asta.

cantitativ probabil ca ciupac si biggie au influntat o cantitate f mare... din pacate, in majoritate tzagheri si wannabeez
calitativ... chuck d si krs parca au facut ceva mai mult decat muzica, au punctat mai mult ca mesaj, au influentat modul de gandire si societatea in care au trait...
nas a scos chestii excelente, dar mult mai multe prostii\compromisuri... deaia pt mine per total nas it's a nono... mai tare de 2x decat nas mi se pare gza, common... e nedrept sa'l pui pa nas in fata celor de la wu-tang... si cati altii.

e greu de votat in lista aia... io nu stiu ce sa votez...(oricum nu nas).. ma abtin :mrgreen:
Sera
Gademit

Post by Sera »

eu am votat b.i.g., cu o doza mare de subiectivism, pentru ca dintre cei din lista, este preferatul meu.

mi se pare mai greu sa determini care mc a exercitat cea mai mare influenta asupra celor din jur in general in hiphop; punand problema asa raspunsul ar fi mai mult ca sigur krs sau rakim, desi si LL si run-dmc au avut perioadele lor. chiar si 2pac vorbeste despre asta pe 'old school'.
si din moment ce nas si 2pac au fost si ei la randul lor influentati de predecesorii lor (unii din ei apar in poll, altii nu), eu nu pot sa ii consider ca fiind ei mai influenti decat cei de dinaintea lor.

si, pentru mine, biggie a fost cel mai important. cand am inceput sa ascult hiphop mai 'atent', el tocmai murise, si se facea mare tam tam in jurul lui. simbolizeaza, ca multi altii, imaginea de fost combinator care a reusit in viata prin rap, dar cu o carisma si o prezenta deosebita, ce il scot in evidenta. spunea povesti intr-un mod captivant, avea vocea si flowul facute pentru asta, si multi l-au ascultat visand ca pot face si ei la fel ca el.

faptul ca a murit impuscat l-a transformat in martir, dar 'ready to die' era deja album clasic si de referinta inainte de asta.
Owniga
adevarat sa mor de nu
Location: 1 mai cu turda, ask for the kingpin [via colentina]

Post by Owniga »

"Behold My Life, A Dj Since 83/Eric B Is Presindent Made Me Wanna MC" - Defari
Oniga: Sisu de ce tot arata Loser in clip?
Andi: pt forumisti
J.J.
GREAT CORNHOLIO

Post by J.J. »

influential...pentru noi..ca askultatori?..sau pentru alti rappa?..daka e pt altzi rappa...RAKIM...in primul rand..pt ca fi...cam cel mai veki...dintre cei enumerati...deci majoritatea rapperilor actuali..au crescut cu muzica lui...daka ar fi aparut shi nas (ca vad ca el e pe primu loc in sondaj) in aceeashi perioada...ar fi fost de discutat...dar asha..parerea mea...RAKIM no doubt
ps. sutn multe kestii care le askulti azi...la artijtii de azi...care tzi se par super tari...shi zici cas genii...shi porma askulti din grejeala...vreo bomba gen paid in full...shi vezi cinei THE MASTER

ca offtopic...ca sa zik asah...ash fi zis 2 LIVE CREW...din mai multe puncte de vedere...
kif
pleau
Location: Pipera-Dr.Taberei. Stiu orice straduta care le leaga. Daca fac o ora inseamna ca le stiu si altii.

Post by kif »

Koma wrote:[...nas...].imi place f mult..dar cand insusi el este influentat de Rakim...eee... :lol:
bine s-a mai exprimat ideea asta si vreau sa o intaresc.oricine in orice domeniu de activitate este influentat la inceputurile sale de cineva.ca doar nu s-a apucat pele de fotbal si a zis "eu sigur o sa fiu cel mai bun nici nu stiu cine dreaq a mai jucat fotbal inaintea mea insa eu sunt miezu" sau einstein de matematica "nu stiu ce au facut altii da ce o sa fac eu si o sa descopar deja o sa fie mult peste" au avut si ei modele.insa nas este ca si influenta mult peste rakim dece sa nu recunoastem.rakim isi are partea leului insa nas a dus jocul un pas mai departe.aici vorbim de cantitatea celor influentati nu de calitatea lor.
J.J.ORTEGA wrote:ca offtopic...ca sa zik asah...ash fi zis 2 LIVE CREW...din mai multe puncte de vedere...
right right ... tot ca offtopic ar fi fost aici inca multi artisti si trupe : naughty by nature , nwa , wu tang , slick rick poate chiar si snoop etc...
Image
seth
tanar

Post by seth »

ca lirica, biggie e mult sub nas sau tupac. ready to die nu se poate compara cu me against the world sau illmatic.
parerea mea subiectiva :)
e m p t y.
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

sorry, dar eu CHIAR nu inteleg ce cauta Biggie printre optiuni :roll:
Pe de alta parte, ma intreb de ce nu apare Chuck D in poll, de ce nu apar Leaders si multi multi altii...
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
Koma
Sinistro™

Post by Koma »

chuck D apare. legat de restul emceiilor preferati de fiecare in parte si nu se regasesc in poll, probabil numai lista ar fi lunga de o pagina. mai bine daca vrem sa votam ne concentram pe optiunile de mai sus.
eu as repeta: nu e neaparat un top "best emcee"
Image
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

lol, nu ma luatzi in seama, sunt mai orb ca un liliac in tunelul de vant. Deci considerati mutat un vot de la KRS-One la mista Chuck, din care auzim cate putzin in orice hardcore emcee adevarat :D
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
bizzy_b
un domn / doamna

Post by bizzy_b »

La cel mai influent , cred ca se da intre krs si chuck d , la cel mai bun as merge pe krs si cred ca cel mai important e cine este "cel mai respectat " , unde tot krs cred ca se afla in frunte ...
sunrah
.

Post by sunrah »

Da! Ai mare dreptate.. pacat ca este doar respectat..
Uita-te de curiozitate cat vinde baiatul! :wink:
you just never know when you're living in a golden age.
Post Reply