Eu o sa detaliez un pic asa, sper sa nu plictisesc dar daca tot gandesc sa scriu si in acelasi timp(sigur o sa uit cateva piese, de genu single-uri):
Albumul anului: pai pentru mine, batalia se duce clar intre VD/ Maxi/ NA cu Ortega, "restul e tacere". Aleg
VD-In sfarsit totusi, Maxi daca nu baga piesele alea cu Mef pentru radio/tv si baga altceva probabil era mult mai smecher albumul, iar NA daca aborda si alte subiecte pe album era altceva.
Piesa anului: aici merg pe pricipiul, ce a stat mai mult pe repeat. Pai, intre NA - Intre ziduri/ VD - Astia mici/ VD - Trei Cadavre/ Silent Strike cu Kazi - Silent Regis/ Maxi - Omu' tau/ Flou Rege cu Dj Al*Bu - Anima Mundi / Samurai - Cautarea/ DOC - 100 De Linii/ as alege VD - Trei Cadavre pentru ca e altceva si a transformat cu versurile chitara aia care-ti da exact starea aia dar merg cu
NA - Intre ziduri. Stiu ca m-a rupt de am ascultat-o vreo 30 de min lejer pe repeat, si aveam o stare ok; stiu ca bausem ceva beri nemaivrand sa beau acasa, am ajuns si dupa ce-am ascultat de vreo 2-3 ori am si scris pe forum, m-am dus la magazin am mai luat bere si am ascultat 30 de min in continuu. Mai discutam si cu altii, pe unii ii intristeaza dar mie piesa asta chiar imi dadea sau imi da o stare de mai bine, de totul o sa fie bine.
Strofa/Bucata anului(simteam nevoia sa introduc asta -pe cum baga/versuri/flou/etc): Kepa pe "ALAN & KEPA - Certitudini", Exile pe "Exile & Mistic - High Salut " , Kepa pe "ALAN & KEPA - 9Zeci feat. DJ DOX" Flou Rege pe "AFO & SAGACE "Nu sunt un model pentru nimeni", Deliric pe "Deliric - In legea mea [feat. Grigo]" merg cu
Kepa pe "ALAN & KEPA - Certitudini"
Clipul anului: aici aleg calitate si idee- Nane cu Guess Who – Modalitate / VD cu Deliric – Insomnii / The Bridge Committe cu Rage – Fuck that / Grasu XXL cu Mitza - Tare frate / Nimeni Altu' - Despre Un Om si merg cu calitatea:
Grasu XXL cu Mitza - Tare frate
Revelatia anului:
Faust. Pai, nu stiam nimic de el si a aparut cu un clip rep care baga foarte tare pe instrumentalul lui marean aka illusionist (Faust - Pozitiv), buna si bucata "statul" dar nu-mi place beatul. Astept de la
Exile(chiar daca nu o pot numi revelatie pentru ca lumea il cunoaste dar pentru mine, ce-a scos in ultimul timp mi-a placut) si Faust albume/piese noi.
Producatorul anului:
Ortega, calitate cu album de 17 piese parca cu NA plus un EP de instrumentale e totusi, ceva.
Colaborarea anului:
Vlad Dobrescu, Rakaa Iriscience, Sir Samuel
DJ-ul anului: -
Cea mai buna coperta:
Maximilian - Maxim, Am Spus
Dezamagirea anului:
Chimie
Asteptari pentru 2014: ordine aleatorie: BUG Mafia, Ombladon, Kazi, Deliric cu Silent, Doc cu Motzu, Flou Rege, Okapi, Serafim, Axes, album M105 Mihnea

inca mai astept...
si daca v-am plictisit, muie steaua!