Omu Gnom

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

DiNO
Moderatorul Celebru

Re: Omu Gnom

Post by DiNO »

e blana clipul.
Image
Megiddo
The Meggido

Post by Megiddo »

Rupe piesa. Reparii aproba.
Image
http://www.facebook.com/MegiddoProductions
breakyoself wrote:hi-fi e perversa
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Meh, daci, popor glorios, conspirații și tot meniul. Mult prea multe piese de astea arată cam ce rap resentimentar și frustrat din motive de popor mărunt + ambiții enorme se face la noi.

Albumul anterior al lui Gnom mi-a plăcut mult (la fel albumul AdC), dar am o vagă impresia că Gnom se pregătește s-o ia pe căi greșite. :(
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

rep de dreapta, no me gusta.
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

Piesa aduce un mesaj pozitiv,si are un feeling aparte.Instiga la trezirea sentimentului national.O piesa buna.Big up pt baiat.
Shade.
Shaman

Post by Shade. »

Ma asteptam la ceva mai mult de la clip, cei de la ADC au in general multa imaginatie. Piesa e foarte buna, cred ca e printre putinii de la noi astazi care are un mesaj clar si un punct de vedere in piese. Pe mine asta ma face sa ascult faptul ca poate trata "Rep" cu maturitate o serie de 2-3 subiecte.
T.Mihai
-Yuhuu!

Post by T.Mihai »

it°s ok. pastreaza amintiri frumoase.
"my life is my game"
Asclepio
rapperu vostru preferat

Post by Asclepio »

@Creative Ego: Hai frate!, inteleg ca o constanta vigilenta asupra laudei de sine e de bun augur, dar nici sa te flagelezi si sa te faci mai mic decat esti nu e bine. "Romania" a avut un anume rol istoric. Gnom insa nu a zis aici ce rol.

Asta cu popor sfant e o metafora de liturgie, insa care se foloseste si azi. In mai toate tarile europene vezi latente referinte divine sau tot fel de termeni si conceptii seculare de autopropagare si autojustificare, fie ca unitate a oameilor care au trait in prin anume locuri, impart elemente culturale si valori similare, fie ca legitimare a unei anume forme de constituire si guvernare aunui popor (Si sunt de parare ca aici nea Carl Schmitt avea in mare dreptate cand spunea ca toate ideile seculare din juridic, politic, sic hciar etic suntd erviate schingiute sacrale)+(Eu cred in suveranitea fiecarui individ, ca la nivel statal si politic sa recunoasca diferente intre cetateni/ non cetateni si om de rand/nobil, atata timp cat fiecare indvid detine ori posibilitatea de a obtine drepturi politice pe anumite criterii, ori de a se aqsocia unei alte forme statale).

Si fenomenul asta cu invocarea unui trecut comun si glorios spre a intarii apelul sau indemnul la oameni sa fie in primul rand ca indivizi, apoi ca grupa de convietuire si apoi ca popor cu mintea deschisa, autonomi in gandire, sceptici fata de manevrele politice, e un instrument retoric cunoscut (vezi Volumele G. Cosbuc, Cantece de vitejie, sau N. Iorga, Bizant dupa Bizant). Din nou, asta mi se pare secundar si nu primar, mesajul lui de alerta intelectuala rezonandu-mi

Nu a zis ca, "Dacii, uau, trimiteau sonde pe marte cand romanii de abia rapeau femei de la sabini" sau "Stefan cel Mare folosea in luptele cu turcii tactici de gherila pe care aia din vietrnam de abia in deceniul 7 al ultimului secol le citisera dintr-o biografie a Domintorului". A zis ca am putea sa ne uitam mai departe de manualele de istorie, facute pe aceeasi matrita obosita, in care sunt 3 state romanesti in evul mediu timpuriu, Gelu Menumorut si al treilea mor, deabia astfel creind statele romanesti ... (cretinoid, dar asa scria in manualul de istorie din clasa a 5-a in anul 1997). Ma gandesc si eu la diverse jurnmale istorice, chiar disertatii, toate dispüonibile in biblioteci publice sau universitare.

Plus ca daca zice ca e manipulare cu unchiu sam si mama rossia, e conspiratie. Daca zicea ca e cooperare israel cu USA ce era? Sau daca zicea ca UE cu FMI fac manevre platindu-le grecilor din ce in ce mai multe datorii, oferindu-le din ce in ce mai multe credite, astfel marind virtual volumul de Euro si devalorizand moneda, chgiar fara a avea costuri de imprimare a bancnotelor?

Poate am prea multa simpatie pentru Gnom, dar nu il vad pe el urmand-ul pe BL48 sau Mercedes S-Dric. Eu as intrepreta anumite versuri strict ca intrsumente retorice in compozitie, mai ales pe fondul pieselor lui de pana acum.
Nu un bou mitologic, ci un legendar zebu....
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Ok.

Ciudat totuși cum are o piesă în care vorbește simultan și despre falsificarea istoriei și despre ”popor sfânt pe acest Pământ”. Ca să nu mai vorbim că-n clip sunt mai mulți daci decât figuranți. Dacă voia să vorbească despre falsificarea istoriei, propaganda comunistă despre destinul ales al poporului sfânt izvorât din coasta lui Decebal și-a lui Traian ar fi trebuit să dispară prima.
Suzy

Post by Suzy »

conteaza ce facem acum, nu ca acum x ani niste oameni care erau pe teritoriul Romaniei actuale erau sefi. complet irelevant.

Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Asclepio
rapperu vostru preferat

Post by Asclepio »

Exact, conteaza ca se face relativ putin si ca de aceea Gnom indemana sa se faca mai mult zicand ca si cei batrani au putut mai mult.
Nu un bou mitologic, ci un legendar zebu....
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

Ba asta e nebun rau sa-mi bag pula...pai daca nu eram asa de smecheri si ascultam de istoria tuturor lachetilor care si-au scris-o cum a vrut cioaca lor,de ce plm aparem pe toate hartile vremii?Ba da pe toate...Si nu suntem sub tatari,mongoli,taristi sau turcaleti?De ce suntem noi desenati cu alta culoare decat petele alea maaaari de pe harta?+ ca nu inteleg cum plm poti fi atat de naiv incat sa crezi istoria te miri cui scrisa in detrimentul nostru,decat pe a noastra scrisa in detrimentul lor(care,app,se leaga mult mai bine decat a lor)?Si inca un lucru:popoare care au facut genocid pe vreo 4 continente se mandresc cu istoria lor,si tie iti e rusine cu a ta?Urat in plm...foarte urat!
Suzy

Post by Suzy »

n-am cum sa ma mandresc si nici sa-mi fie rusine cu ceva ce au facut niste oameni pe care nu ii cunosc. ma mandesc cu ce fac eu, nu cu ce a facut stefan cel mare sau whatever. toti regii, domnitorii, conducatorii etc erau insetati de putere. nimanui nu i-a pasat de popor, cum nu prea le pasa nici acum. fiecare si-a urmat propriile interese. cu ce plm ar trebui sa ma mandresc? cu saracia in care se traia? cu oamenii care erau oprimati ca cei de la putere sa se scalde in bogatii? ma pis pe istorie, boss. niciun popor nu a fost "nobil". toti au fost condusi in functie de diverse interese si au fost facuti sa creada ca alea sunt si interesele lor. mereu poporul si-a luat la muie.

psihopat
spre 5000 de posturi, e ok

Post by psihopat »

Boka wrote:de ce plm aparem pe toate hartile vremii?Ba da pe toate...Si nu suntem sub tatari,mongoli,taristi sau turcaleti?De ce suntem noi desenati cu alta culoare decat petele alea maaaari de pe harta?
Hărțile cărei vremi?

Image

Image

Image
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Nu te obosi, psihopat, i s-a spus de n ori, dar el are o singură carte de istorie. Asta:

Image
Post Reply