DOC - Lucrare de control (2011)

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

darius
adevarat sa mor de nu

Re: DOC - Lucrare de control (2011)

Post by darius »

doi indivizi care discută pe un forum = frustraţi.
tare.
Boka wrote:recunoaste,ba,bulangiule,ca esti bulangiu.
ce bulangiu...
nea Caisa
campion pe sate

Post by nea Caisa »

pe bune ca nu prea vine nimeni din spate in rapul romanesc si de fapt asta e problema reala. altfel, era previzibil ca asta o sa fie directia lui doc, a spus destul de clar pe 100 de linii si de ce si cum. sau credeati ca zice acolo ca se lasa de muzica?
Suzy
Viata mea e pe forum. w00t!

Post by Suzy »

Bun Dem Radulescu wrote:am inteles. dar intelege si tu: daca 3 fani ai lui mc ionutz sunt dezamagiti ca ionutz renunta la underground si face featuring cu luminita din capatul 14, mare paguba-n ciuperci. n-are niciun impact in viata hipapului romanesc. dar cand cea mai apreciata ( si n-o poti nega ) trupa de un anumit gen, nisa, cum vrei tu sa ii zici, o ia in directia diametral opusa, da, e belea. aia e diferenta
a luat-o ctc in directia opusa de like 4 ani. :lol:
Inainte sa rup forumu', trebuie sa-mi fac canonul.

Multumesc acum celor ce, M-AU lasat sa iau LSD

Nosfi langa mine l-am pierduuuuuuuut....
Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

Bun Dem Radulescu wrote:Cand 90% din public o zice nu mai conteaza, bo$$
vreo 60 la suta din publicu de care vorbesti sustine cu tarie ca romanii sunt cei mai buni repari din lume :)
deci iti dai seama cam cata incredere am in publicu pizdii :D
Ionuţ
#pacifist#

Post by Ionuţ »

Fără să fiu un naționalist convins pot spune cu mâna pe inimă, dragă Boka, că limba română este destul de melodioasă și extrem de bogată în vocabular. În concluzie românii s-ar număra printre cei mai buni rapperi dacă limba maternă era de circulație internațională.
Trebuie să nu ne mai așteptăm la rap de la generația veche , trebuie ceva nou de la ăștia mici.
degeaba mananci spanac de un briceag ai nevoie
G-MONEY
botezatoru'

Post by G-MONEY »

iar ajungem fratilor sa comparam rapperi romani cu altii? :lol: Iar asta cu limba materna este epica. Daca ne luam dupa asta ca e melodioasa, pai am ascultat hip hop german unde nu intelegeama o boaba si mi se parea super tare. Ba chiar am ascultat niste piese si de la niste unguri si mi s-au parut tari, indiferent cat de spurcata e limba lor.

aia cu ctc umple salile, e si mai epica. Ctc PE VREMURI erau cea mai tare trupa de underground, gen subiect abordat pe piese. Asta fara discutie. Atunci nu umpleau salile desi dpdv calitativ erau la inaltime. Acum umplu salile dintr-un singur motiv: expunere mai mare, super reclama (am mai zis-o, ca marketing, labareala pe fb si alte din astea sunt nr.1) si piese gen Ceai. Nu crezi? Nush daca am mai zis, ia-o la pas prin centrul vechi si daca nu auzi in minim 2 cluburi pe seara piesa Ceai, eu nu mai comentez aici. Poate nu-ti vine sa crezi dar sunt oameni care habar nu au de trecutul Ctc dar se duc la concert pentru ca asociaza piesa asta cu Doc/Ctc. Fa un sondaj, lasa publicul de nisa, si o sa vezi pentru ce piese e cunoscut Doc.:wink:

Per total o repet, BRAVO lor ca stiu sa vanda. Eu ascult si acum pe ipod melodiile lor vechi, ascult si albumele solo, dau skip la ce nu-mi place si gata. Din partea mea poate sa scoata si piesa cu Salam ca mi se rupe pula, trebuie sa traiasca si ei si ar fi cretini si retardati daca nu ar profita de expunerea actuala. Ai ocazia sa faci bani, FACI, indiferent ca aia 2000 de fani vechi nu sunt de acord. Pentru ca apar alti 20.000 de fani noi. It's all about the benjamins ! si numai un naiv crede ca Doc cand se culca se gandeste la aia 2000 de fani sau la viitorul lui. :wink:.
http://www.tzakpac.blogspot.com

Image
CreativeEgo wrote: argumentu tău e irelevant pentru că hipster.
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

vai...Ionut...e bine sa ai incredere in ai nostri,dar... in afar de nwa si run dmc nu m-a prins treaba cu ol'schoolu,gen g rap sau daddy kane,in schimb eu mai ascult asa,la greu,atat golden age cat si pisoi destia de scoala noua de p-afara...stii cam cat de depaaaaarte suntem de ei?Ca...toooot de la tehnica la flow la feeling,la nervu bagat pe track,la...tot-tot-tot!Cand fac trecerea de la aia din state la astia d-aici(cu mici exceptii),parca ma loveste asa un damf de retardare combinata cu suficienta,ambele pe un fond juvenil.Ca si cum intr-un razboi cu bombe nucleare noi am trage cu arcuri confectionate din crengi de alun.
hanno
spre 5000 de posturi, e ok

Post by hanno »

Ionuţ wrote:Fără să fiu un naționalist convins pot spune cu mâna pe inimă, dragă Boka, că limba română este destul de melodioasă și extrem de bogată în vocabular. În concluzie românii s-ar număra printre cei mai buni rapperi dacă limba maternă era de circulație internațională.
asta le-am tot spus si eu.
dan
Pop

Post by dan »

hanno wrote:
Ionuţ wrote:Fără să fiu un naționalist convins pot spune cu mâna pe inimă, dragă Boka, că limba română este destul de melodioasă și extrem de bogată în vocabular. În concluzie românii s-ar număra printre cei mai buni rapperi dacă limba maternă era de circulație internațională.
asta le-am tot spus si eu.
nu e vorba numai de versuri si de mesaj, e vorba si de flow si apoi cel mai important, de atitudune, ma faci sa simt ceea ce spui, nu trebuie sa ma reprezinte ceea ce spui, nu trebuie sa fi trecut si eu prin ceea ce imi povestesti, dar trebuie sa ma faci sa te simt... si de asta eu ascult 90%+ rap nord american

iar in cazul lui Doc, el stie mai bine ce are de facut, ce imi place, ascult, ce nu, dau skip, nu are nicio obligatie sa imi fie mie pe gust, poate sa nu mai scoata niciodata vreo piesa care sa imi placa, nu am cum sa ma supar pe el sau pe oricare alt rapper de la noi sau dinafara, am deja zeci de albume neascultate care stau la coada, sa intre in playlist
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

Ionuţ wrote:Fără să fiu un naționalist convins pot spune cu mâna pe inimă, dragă Boka, că limba română este destul de melodioasă și extrem de bogată în vocabular.
Pe lângă engleză, limba română este mult mai săracă în vocabular. Iar metastructura gramaticală a limbilor latine permite mai puțină inovație lexicală și semantică decât cea a englezei. În plus, fonetic vorbind, consoanele oclusive frecvente în limba engleză complimentează mult mai bine beatul de rap decât cuvintele bogate în vocale ale limbii române. Apoi mai trebuie să luăm în considerare aportul de cuvinte din alte limbi și originile hip-hopului în cultura negrilor, precum și faptul că e vorba (cum a zis și Dan) și de atitudine și credibilitate.

Nope, oricât de naționalist ai fi, limba română nu se compară cu limba engleză pe niciun palier care poate influența creația, indiferent că vorbim de hip-hop sau literatură.
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
Suzy

Post by Suzy »

doar la injuraturi ne pisam pe ei.

Suzy wrote:tata a venit aseara la mine in camera si cica "am vazut o nunta gay la tv. cat de frumoasa ai fost."
hanno
spre 5000 de posturi, e ok

Post by hanno »

CreativeEgo wrote:s

În plus, fonetic vorbind, consoanele oclusive frecvente în limba engleză complimentează mult mai bine beatul de rap decât cuvintele bogate în vocale ale limbii române. Apoi mai trebuie să luăm în considerare aportul de cuvinte din alte limbi și originile hip-hopului în cultura negrilor, precum și faptul că e vorba (cum a zis și Dan) și de atitudine și credibilitate.
mie mi se pare ca in engleza sunt mult mai putine cuvinte care rimeaza, sunt si mai putine tipuri de silabe cu care se pot face rime, sunt mai putine terminatii decat in limba romana, mult mai multe cuvinte terminate in vocala.... e mai greu sa nu folosesti rime moi gen cu -ing sau cu particula verbului ori cu terminatia -ed...in romana mai ajuta si accentul cuvintelor pe ultima silaba, adica cu totul altfel suna confort-efort decat comfort-effort.
iar faza cu cuvintele bogate in vocale e mega amuzanta, avand in vedere aliteratiile marca facem records care iti seaca toata saliva ca mc

imi lipsesc cunostintele lingvistice ca sa pot elabora o teorie, de aia o sa ma bazez pe empirism ca sa imi sustin teza
arata-mi ceva care "complimenteaza" mai bine beatul decat "venind din cer/traficanţi de plăceri şi alţi participanţi la flagel"
sau arata-mi cum poti insirui in engleza atatea cuvinte din registre diferite care sa rimeze ca in :"adevărul cu fantezia
şi ar fi schimbat şi ortodoxia cu mistria, calculând cu geometria
cum poţi pune casa pe roţi, dar neştiind cum poţi să îi muţi temelia "-adica dupa geometrie, temelie nu e un cuvant la care sa te gandesti, e unul suprinzator.tare ma intreb cu ce poti rima geometry in afara de alte cuvinte previzibile care se termina in metry...alt cuvant surprinzator e mistria care vine dupa ortodoxia si iar ma intreb retoric cu ce ar putea rima orthodoxy;rimele astea nu sunt cele mai valoroase tocmai pentru ca se termina in vocale, dar era doar un exemplu de cata libertate iti poate oferi limba romana

stiu ca in engleza se apeleaza la tot felul de trucuri pentru a incropi rime , dar o rima naturala si clara mie imi va suna intotdeauna mai bine

nu zic ca limba romana se pisa pe limba engleza, nu e mare diferenta in favoarea limbii romane, dar asta doar la fonetica, fiindca la nivel de sensuri cu siguranta engleza e mult mai bogata.
NichiforSolitaru
fratele meu tu esti baiat

Post by NichiforSolitaru »

"vezi bine ca o bufnita/ n-am facut rap sa calc pe vreun covor rosu'n sunete de trambita/ nici sa prind vreo tartita noua'n undita si nici sa-mi faci cu galerie ca o cartita" asta ca o completare la ce a zis hanoo si ca m-a tripat pe cedry2k
Suzy

Post by Suzy »

eu nu inteleg de ce comparati aceleasi cuvinte, dar traduse...

iemsy
Decanul

Post by iemsy »

Te frige las-o jos, te frige las-o jos.
http://soundcloud.com/arinix
Post Reply