Comentariu live se-ntoarce:
01. Dormi! ft. DaKid [prod. ILLusionist] - tare instrumentalul, mişto strofa lui Cretzu, DaKid ok-ish, dar fără sclipiri - 8/10
02. Rap sărman ft. Ida [prod. Para] - "Când vezi că alţii nu-s ca tine, nu-i urî, creştine!" Wise words, vezi să nu te trezeşti cu brigada la lansare.

03. 100% românesc [prod. ILLusionist] - Iarăşi impecabil instrumentalul. Şi Cretzu bun pe ambele strofe. 9/10
04. Ca să fie bine ft. Smokey și Silviu Mircescu [prod. XPL] - am înţeles intenţia, ceva oldschool party. Dar nu prea mă atinge. 6/10
05. Nu mă tem ft. Ida (2011 version) [prod. ILLusionist] - Ce le scoate ILLusionist... Piesa foarte melodioasă, versuri liniştite care liniştesc. Mereu nostalgia a fost material de construcţie de bază pentru Cretzu (şi pt. Ceilalţi). - 9/10
06. Altă lume [prod. Bizar] - "Lasă vrăjeala, toate gusturile se discută". Aici parcă mă citezi.

07. Trecut de miezul nopții ft. Kontra si Ioana [prod. Bizar] - Nu ştiu ce să zic despre piesa asta. Îmi place instrumentalul pentru că e simplu, îmi plac versurile că-s simple şi e bine că e totul simplu, că piesa pur şi simplu induce o stare de bine. 9/10
08. R-Evolutie ft. Dj Undoo [prod. ILLusionist] - Asta cred că-i piesa în jurul căreia a fost construit albumul, pare cea mai ambiţioasă ca mesaj şi versuri. Nişte chestii religioase pe-acolo, dar e partea frumoasă a religiei, I can get behind this. Nu mai zic de instrumental, că-i clar. 10/10
09. Imnul României mute II [prod. Bizar] - Ca şi la partea I, îmi plac conceptul şi sound-ul piesei. Sunt de acord cu vreo 80% din ce spui, inclusiv cu partea cu religia şi rolul ei în societate. Evident, unde m-ai pierdut a fost la partea cu naţionalismul, dar nu-i bai, fiecare cu părerea lui, că pari echilibrat în opinii (până la marinar, dar ăla-i pe ducă. Nu ştiu cine mă mai plăteşte să postez pe topicul de politică după aia.

10. Niciodată n-am sa uit [prod. ILLusionist] - Nostalgia overload din nou. Bună piesa. 9/10
11. Vulturi ft. ViKloth si Dj Undoo [prod. ILLusionist] - Nu sunt sigur dacă Vikloth a fost ironic la faza că "românii sunt mai daci decât oricine", dar aşa se înţelege şi aşa sper.

12. Spune-i ft. Saca [prod. ILLusionist] - Parcă un pic prea sentimental-siropoasă piesa. În general eşti foarte atent cu dozarea sentimentalismului, dar pe piesa asta e cam prea dus spre patetic (în sensul din DEX, nu cel din limba engleză) - 6/10
13. Albastru ft. Ioana [prod. Bizar] - deloc nu-mi place refrenul. Şi piesa nu e pe gustul meu. 6/10
14. Ultima strigare [prod. ILLusionist] - Foarte tare scrisă piesa, vers cu vers luată. 10/10
15. Mai stai [prod. Bizar] - This doesn't do it for me. Nu ştiu, parcă nu zice nimic piesa. 6/10
16. Prezent / Echilibru ft. Fleascu, Hannibal si OBLX si MP13 [prod. Hannibal] - Bunicică piesa. Mi-au plăcut şi MCii invitaţi. 8/10
Albumul este de nota 8, după standardele mele. Ar fi fost de 9 dacă ar mai fi oferit mai multă varietate. Ştiu c-am zis că nostalgia e punctul forte, dar parcă prea e apăsată pedala aia pe mai toate piesele. E un album de stare şi de stări, mi-a plăcut. Bravo.