Xerorchestra - Instrumentale / Masterizări
Re: Xerorchestra - Instrumentale / Masterizări
Cred ca s-au facut 5 ani+ de cand m-am apucat de "meseria asta"...si n-am avut niciodata "bunul simt" sa zic ca stiu sa mixez/masterizez...sau sa ma intitulez producator(cum vad ca se poarta nowadayz). Si nu ca sa ma dau smecher dupaia, ci ca sa fiu intai multumit calitativ de mine. Daca voi sunteti multumiti muzical de voi cu sempal sner toba cinel, inseamna ca va lucreaza nu tocmai corect self-esteemul. E bine sa ai atitudine d'asta "P.R." cand ai si background in spate si esti si ok dpdv calitativ. Din ce aud, nu exista asa ceva la voi. Eu unul ma simt ofensat de un asemenea post si va rog, reveniti in...ceva timp. Toate bune!
Echipa dumneavoastra este formata din ??
Da raspunsuri de bun simt baiatul/baietii , clar este ca mai au de demonstrat destule dar au un inceput bun,si au tot dreptul de a se aut-considera cum vor ei daca ai incredere poti realiza multe,in ce program lucrati instrumentalele?
ti se par de bun simt? mie mi se par false, hai coae sa vorbim mai bagabonteste ca nimeni nu isi alege cuvintele asa in viata reala
E limbaj standar diplomatic se face la facultatea de stiinte politice ,da ai dreptate orice e politica e fals,nu mi se pare de bun simt cum o ard alti cu mame cu freaza cu pisatu cu astea,NskY wrote:ti se par de bun simt? mie mi se par false, hai coae sa vorbim mai bagabonteste ca nimeni nu isi alege cuvintele asa in viata reala
imi cer scuze atunci.. de acum o voi arde cu mame fara freza.
Probabil ai glumit, dar eu o s-o iau la modul serios.NskY wrote:s`a auzit si in nord ca esti pe treaba ca vinzi beaturi ca astea si au zis sa iti ia toti clientii daca tot e vorbaMegiddo wrote:de ce vindeti beaturile asa ieftin?
In Romania? Pana acum am facut 25 de lei din vanzarea negativelor. In 'afara', prefer sa nu mentionez.
Eu ma p!shhhhh pe romania din punctul asta de vedere, toti vor 'arta la mocangeala', de la ascultatori la MC si producatori (deci eu de 3 ori mai mult).
Decat sa ma pis pe munca mea de 5 ani incoace, mai bine vand la altii sau deloc (sau dau celor care chiar merita moca, adica cei pt care am cel mai al dracu' respect).
On topic:
Vad ca va merge bine treaba deja. Atunci va sugerez cu tarie sa puneti si voi preturile la nivelul pietei, pana si ale mele sunt sub nivelul pietei, de ale voastre ce sa mai zic.
Nu ma indoiesc ca faceti treaba buna (ce am ascultat in 2 minute suna destul de bine), de aceea va indemn cu mai multa tarie PRETURILE PIETEI (romanesti cel putin). Nu de alta, dar nu merita 'romanii' sa le dai ceva bun pe nimic. Nu numai ca o s-o considere ca fiind ceva absolut normal, ba chiar vor vrea moca, sa ii stergi la cur ca ei sunt X Y si Zorro, si asa mai departe.
NU MERITA.
/rant off
Ba eu nu inteleg de ce sariti toti in sus...de parca va fura voua mancarea din farfurie. De parca totu se intampla la un nivel atat de pro si ati ajuns sa vorbiti de pretul pietei si alte cele.Din ce am ascultat suna destul de bine,si daca au ales sa le vanda la pretu asta cu atat mai bine.ce e rau in asta?De ce nu vorbiti de multi care cer de 5 ori mai mult,fara nici un fel de exagerare,pe un sample si niste tobe si apoi hai sa vorbim de pretul pietei si ca romanii is de kkt ca nu apreciaza "arta".Si oricum sunt convins ca in felu asta vor vinde mult mai mult decat multi care au atitudini de genu.Fara nici un fel de suparare pt nimeni,vorbeam la modu general.Bafta in continuare
poate-mi bag pula-n ma-ta, oricare ai fi tu
am piese cu artisti la care tinzi tu sa faci un feat, fraer mic ce esti
am piese cu artisti la care tinzi tu sa faci un feat, fraer mic ce esti
preturile pietei sunt intre 10 si 40 de dolari pe lease, de la 100 in sus (pana la 500, 1000, mai mult pe exclusiv). e normal sa faci reduceri cand ia omu mai mult, dar nu sa ajungi cu un beat la pretul unui bax de hartie igienica.
nu e normal nici sa ceri de 5 ori mai mult, asta in cazul unui lease. dar pe la noi nici macar nu se stie ce e aia lease si exclusive. li se pare normal sa le dai un negativ exclusiv, pe trackuri, toate cele pe bani de doua 'burgar'.
daca nu le convine 'clientilor', s-o ia pe calea soundclick-ului, dar nu la ciordit, cum fac multi, la free download, sunt atatia care le dau la free download (personal use, bineinteles), si nu-s beaturi de o toba si un sample. (exemplu: Anno Domini)
poate de la o vreme te mai saturi de 'repari' care iti apar in lista de mess, cateva linguseli, apoi 'ma ajuti si pe mine cu un beat', 'am auzit un beat de-al tau ce m-a rupt, am si scris pe el, daca ai putea sa mi-l dai... iti dau credit...' etc.
n-ai beaturi? free download, cumpara, sau fa-ti. eu mi-am facut, si incetul cu incetul am ajuns la un anumit nivel, cea mai mare parte fara sa ma invete x si y cum se face.
nu e normal nici sa ceri de 5 ori mai mult, asta in cazul unui lease. dar pe la noi nici macar nu se stie ce e aia lease si exclusive. li se pare normal sa le dai un negativ exclusiv, pe trackuri, toate cele pe bani de doua 'burgar'.
daca nu le convine 'clientilor', s-o ia pe calea soundclick-ului, dar nu la ciordit, cum fac multi, la free download, sunt atatia care le dau la free download (personal use, bineinteles), si nu-s beaturi de o toba si un sample. (exemplu: Anno Domini)
poate de la o vreme te mai saturi de 'repari' care iti apar in lista de mess, cateva linguseli, apoi 'ma ajuti si pe mine cu un beat', 'am auzit un beat de-al tau ce m-a rupt, am si scris pe el, daca ai putea sa mi-l dai... iti dau credit...' etc.
n-ai beaturi? free download, cumpara, sau fa-ti. eu mi-am facut, si incetul cu incetul am ajuns la un anumit nivel, cea mai mare parte fara sa ma invete x si y cum se face.
daca voi faceti treaba asta sa castigati bani, nu prea ati ales bine! mai sunt si oameni care merita un beat 2 moca daca iti place cum baga da sa nu vorbim acum in termeni gen lease sau exclusiv ca nu suntem in state iar in preturi bagi doar atunci cand ai studio profi si faci beaturile ca la carte (strict parerea mea)
nu facem treaba asta sa castigam bani, facem treaba asta sa castigam, fie bani, fie satisfactie. eu dau cu placere beaturi moca celor care consider eu ca le merita (gen oameni pe care-i am in MP3 player mai mult decat o singura data). dar fata de cei care nu-s nici straluciti, nici nu-i cunosc, nici n-am vreo datorie dintr-o viata anterioara, n-am nicio obligatie, cu atat mai putin cu cat nici macar satisfactie ca am contribuit la dezvoltarea muzicii bune, pentru ei am un pret.
cat despre preturi, tre' sa fie la un nivel. cand iti cumperi o clapa, un calculator, un MPC, niste casti, o paine, orice nu iti zice nimeni "a, esti din romania? atunci ti le dau pe mai nimic".
bineinteles, nu poti nici cere 20$ pe un beat care nu face nici cat o ceapa degerata.
cat despre preturi, tre' sa fie la un nivel. cand iti cumperi o clapa, un calculator, un MPC, niste casti, o paine, orice nu iti zice nimeni "a, esti din romania? atunci ti le dau pe mai nimic".
bineinteles, nu poti nici cere 20$ pe un beat care nu face nici cat o ceapa degerata.
Nu vreau sa te superi pe mine dar un MC in Romania are o medie de varsta de genul 23 de ani sa zicem la 23 de ani nu ai cum sa produci atatia bani incat sa iti permiti sa arunci 40-100 pe beaturi.Megiddo wrote:preturile pietei sunt intre 10 si 40 de dolari pe lease, de la 100 in sus (pana la 500, 1000, mai mult pe exclusiv). e normal sa faci reduceri cand ia omu mai mult, dar nu sa ajungi cu un beat la pretul unui bax de hartie igienica.
De ce sa ma supar? Ai zis-o civilizat, si ai dreptate.
Dar asta nu e un motiv s-o arda cu figuri de genul mie mi-e cel mai greu in viata asta deci tre sa imi dai tot pe gratis.
Nu ai bani sa cumperi? Iti faci tu, si cu asta basta.
PS: Un om serios, corect si profesionist (numele e irelevant) cere 50 Euro + pe mix si master, sa va faceti o idee.
Dar asta nu e un motiv s-o arda cu figuri de genul mie mi-e cel mai greu in viata asta deci tre sa imi dai tot pe gratis.
Nu ai bani sa cumperi? Iti faci tu, si cu asta basta.
PS: Un om serios, corect si profesionist (numele e irelevant) cere 50 Euro + pe mix si master, sa va faceti o idee.