Nane - De Ale Mele (2008)

Linkuri catre melodiile voastre, albume free, productii, etc. Site-uri cu profil hip-hop

Moderators: dan, DiNO, NskY

Post Reply
Simbad
dimineata verific forumu

Post by Simbad »

Lecart wrote:Pai nu cautam sa te contrazic, te-am facut atent ca te folosesti prea des de repere gen ghettouri, strada, state etc. cand compari Bucurestiul cu provincia
Mai, totusi rap-ul e o treaba de oras. Daca traiesti in mediul rural (si nu iesi decat in excursie de acolo), s-ar putea ca rap-ul tau sa fie facut din ce auzi pe net/CD-uri, mai degraba decat pe vreo realitate cunoscuta tie. Adica, mai pe romaneste, sa iti lipseasca autenticitatea.

Elementele astea (coltu strazii, blocuri cu 10 etaje supraaglomerate, realitate cruda gen aurolaci, intalniri nocturne cu smenari in pasajul de la Universitate sau in vreun gang de bloc, etc) te calesc si te fac sa STII despre ce e vorba cand dai despre strada. Ele formeaza creuzetul autenticitatii in hip-hop-ul de la noi si de pretutindeni. Pen'ca hip-hop-ul a aparut pe strada si inca isi face veacul pe-acolo.

Desigur, ce canta (de exemplu) Yawn si Spooke se poate face la fel de bine (daca nu chiar mai bine) la Radauti ca la Bucuresti.
Dar rap-ul asta pe care il iubim 90% din userii acestui forum e ala influentat de strada, nu rapul ultraliric sau SF, care place unor segmente limitate din marea masa de rapperi.
RACLA, Parazitii, Da Hood, Getto Dacii (iata provincia), M&G sunt oameni care s-au izbit de multe ori cu blunt reality.
Lecart wrote:sau la povestea cu VEST-EST (care, crede-ma, si pentru cunoscatori nu e intr-atat de elocventa incat sa se inteleaga usor ca vbesti de underground-vs-mainstream <-- mai bine-i spui asa, ca te pricepe tot romanu'). Atat ca nu mi se par argumente (prea) solide.
EST - VEST nu e mainstream - underground.
Atat Estul cat si Vestul au reprezentanti de seama in mainstream si underground.
Faptul ca eu am folosit (intre ghilimele) termenul de underground este pentru ca multi tineri rapperi de azi cred (ERONAT) ca underground-ul e un stil. Ei asociaza EST-ul cu underground, probabil ca li se pare mai smecher termenul.

EST-ul = EPMD, Eric B & Rakim, Public Enemy, Nas, Mobb Deep, Keith Murray etc
VEST-ul = Ice Cube si restul exNWA-ului, Ice T, 2 Pac si restul gangsterimii, 50 Cent.

Toate trupele de mai sus sunt foarte mainstream (mai ales PE, care sunt cei responsabili pentru dimensiunea planetara a rap-ului de azi).
Hipocrisy is the greatest luxury!
NskY
#

Post by NskY »

vorba cantecului "muzica voastra de strada, miroase a trotuar" :lol:

si acestea fiind spuse putem reveni la discutii despre nane...
Werther
Sturm und Drang

Post by Werther »

Simbad wrote:
EST-ul = EPMD, Eric B & Rakim, Public Enemy, Nas, Mobb Deep, Keith Murray etc
VEST-ul = Ice Cube si restul exNWA-ului, Ice T, 2 Pac si restul gangsterimii, 50 Cent.

Toate trupele de mai sus sunt foarte mainstream (mai ales PE, care sunt cei responsabili pentru dimensiunea planetara a rap-ului de azi).
Mai zi o data cu 50 Cent asta ... ca e greu cu el.
megga
kapnobatai
Location: im so high u couldnt reach me with a fuckin antenna...

Post by megga »

mai bine zi-ne tu ceva...ceva tare
O.I.P. Sanziana aka SanzEeK (05.12.1988 - 03.12.2009)
Werther
Sturm und Drang

Post by Werther »

nu frate atat ca 50 cent e din new york ... canta despre new york ... atata tot .. o simpla observatie banala
megga
kapnobatai

Post by megga »

pai si era greu daca postai asta...
Simbad
dimineata verific forumu

Post by Simbad »

Stefan P wrote:nu frate atat ca 50 cent e din new york ... canta despre new york ... atata tot .. o simpla observatie banala
nu are nicio treaba VEST-ul tematic cu VEST-ul geografic. Sau mai bine zis "nu MAI are nicio treaba".

La inceput Vestul era vest si estul est (adica la finalul anilor 80 si inceputul anilor 90). Cum am spus si mai sus (acu vreo 2 topicuri) in prezent sunt multe trupe din centru sau est care canta vest, adica gansta sau playa in linii mari. Si invers.

Dicotomizarea asta a preluat si a pastrat termenii de vest si est pentru a ne orienta mai usor intre marile stiluri de hip-hop.
Hipocrisy is the greatest luxury!
Black Sheep
TheRapist

Post by Black Sheep »

Simbad wrote: La inceput Vestul era vest si estul est (adica la finalul anilor 80 si inceputul anilor 90).
Si tu asculti hipap din 2005 de cand ai auzit de 2pac de pe ten28 :)
Image
.etalosed
agent orange

Post by .etalosed »

prost mai esti ba oaie
Black Sheep
TheRapist

Post by Black Sheep »

Probabil sunt prost ! Dar cand ii vad pe unii ...k "le stiu pe toate" :|

PS: nu am jignit pe nimeni , deci muie, nici tu nu ma jignii !
Image
iemsy
Decanul

Post by iemsy »

ba voi nu auziti ca gigi becali mai are doar 2 mil de euro in banca?anu trecut avea vreo 250 ,da cica are 80 mil de euro imprumutati,ce drq ba nimic nu stiti
http://soundcloud.com/arinix
Mallone
Niciodata un nimeni

Post by Mallone »

Black Sheep wrote:Probabil sunt prost ! Dar cand ii vad pe unii ...k "le stiu pe toate" :|

PS: nu am jignit pe nimeni , deci m***, nici tu nu ma jignii !
in Simbad chiar nu ti-ai gasit persoana potrivita sa vorbesti la modul asta.
Te rog verifica topicul "istoria rap-ului romanesc" si ai sa vezi ce vreau sa spun.
Viața e complexă și are multe aspecte.
Mertz1.
a.k.a. MeRmE

Post by Mertz1. »

ce caterinca...in dex la mixtape sa fie linku` de youtube la piesa aia :lol:
zoonoua
megga
kapnobatai

Post by megga »

Black Sheep wrote:
Simbad wrote: La inceput Vestul era vest si estul est (adica la finalul anilor 80 si inceputul anilor 90).
Si tu asculti hipap din 2005 de cand ai auzit de 2pac de pe ten28 :)
fututimortimatidecopil simbad are mai multi ani de scoala de cat ai tu de viata...
Black Sheep
TheRapist

Post by Black Sheep »

:lol: copil zici ? bine coae ...acuma stiu ... nu ma mai iau de tovarasa voastra ! ;)
Image
Post Reply