Raperii autohtoni aka marii cunoscatori in ale muzicii

Discutii despre hip hop-ul de-afara

Moderators: .etalosed, greuceanu

Gyno
un domn / doamna

Raperii autohtoni aka marii cunoscatori in ale muzicii

Post by Gyno »

Ba ma uit pe aici , si nu prea vad lume care sa asculte MUZICA . Se dau cunoscatori in HH Romanesc da sunt gushteri la ce muzica asculta . Am observat o mare asemanare intre mai toti membrii acestui forum , toata lumea asculta hh strain , artisti care nu sunt in mainstream si care nu reprezinta nimic afara , fiind ascultati doar de oameni care vor sa para ALTFEL . Si partea a 2-a , stiu si ei de oamenii din mainstream care fac bani din muzica cu galeata , aka 50 cent , g-unit etc.

Pai bai baieti , voi nu ati asculat niciodata muzica ? Cum cornu cerbului sa te dai mare cunoscator de muzica HH cand nu ai bagat urechea la veteranul Spice 1 , la Frost , la Mc Eiht , la CPT Most Wanted crew , Domino , South Central Cartel , Above The law , Big Hutch din ATL , Daz Dillinger , un Mc Ren , Rappin 4 Tay , Too $hort , Cash Money , etc.
Daca va mai zic de Michael Jackson ma injurati... da ce sa stiti voi ce e aia MUZICA.

MUZICA pentru voi e linia aia melodica care suna urat , are versuri ALTFEL si e ascultata de putina lume ca sa para ALTFEl , astfel ascunzand-si personalitatea ( pe care nu prea o au... ) si sa para HH.

Exact aceeasi treaba sta si la partea vestimentara la acesti oameni ( voi ) , numa` cei care asculta sunetele astea inteligibile pot sa-si agate 5 lanturi la pantaloni , sa ii lase in vine de parca ar avea pampers , sa isi puna 1 caciula , 3 durage si o sapca pe cap , si sa mai apara si cu un ghiozdan in spate in care isi cara chilotii pe toata saptamana. Exact asta e imaginea voastra. Mai sunt si astia mai mari din aria voastra , care vor sa para shmekeri si ei , REPARI adica , da daca le dai o flegma pe spate incep sa planga ca le-ai murdarit tzoala... da-o dreacu de treaba , apucati-va de alt sport !

Hai ca va las , poate bagati la cap ceva ( unii ) si mai va schimbati ( mentalitatea si vestimentatia ) sau nu va schimbati , si treceti la alte fapte ( iesiti la 5 dimineata afara , o dati in ritualuri andargraund ...
I was never scared to die, fuck you the world is mine
cafteala
official QB murderer

Post by cafteala »

Image
Jove
adevarat sa mor de nu

Re: Raperii autohtoni aka marii cunoscatori in ale muzicii

Post by Jove »

Gyno wrote:Ba ma uit pe aici , si nu prea vad lume care sa asculte MUZICA . Se dau cunoscatori in HH Romanesc da sunt gushteri la ce muzica asculta . Am observat o mare asemanare intre mai toti membrii acestui forum , toata lumea asculta hh strain , artisti care nu sunt in mainstream si care nu reprezinta nimic afara , fiind ascultati doar de oameni care vor sa para ALTFEL . Si partea a 2-a , stiu si ei de oamenii din mainstream care fac bani din muzica cu galeata , aka 50 cent , g-unit etc.

Pai bai baieti , voi nu ati asculat niciodata muzica ? Cum cornu cerbului sa te dai mare cunoscator de muzica HH cand nu ai bagat urechea la veteranul Spice 1 , la Frost , la Mc Eiht , la CPT Most Wanted crew , Domino , South Central Cartel , Above The law , Big Hutch din ATL , Daz Dillinger , un Mc Ren , Rappin 4 Tay , Too $hort , Cash Money , etc.
Daca va mai zic de Michael Jackson ma injurati... da ce sa stiti voi ce e aia MUZICA.

MUZICA pentru voi e linia aia melodica care suna urat , are versuri ALTFEL si e ascultata de putina lume ca sa para ALTFEl , astfel ascunzand-si personalitatea ( pe care nu prea o au... ) si sa para HH.

Exact aceeasi treaba sta si la partea vestimentara la acesti oameni ( voi ) , numa` cei care asculta sunetele astea inteligibile pot sa-si agate 5 lanturi la pantaloni , sa ii lase in vine de parca ar avea pampers , sa isi puna 1 caciula , 3 durage si o sapca pe cap , si sa mai apara si cu un ghiozdan in spate in care isi cara chilotii pe toata saptamana. Exact asta e imaginea voastra. Mai sunt si astia mai mari din aria voastra , care vor sa para shmekeri si ei , REPARI adica , da daca le dai o flegma pe spate incep sa planga ca le-ai murdarit tzoala... da-o dreacu de treaba , apucati-va de alt sport !

Hai ca va las , poate bagati la cap ceva ( unii ) si mai va schimbati ( mentalitatea si vestimentatia ) sau nu va schimbati , si treceti la alte fapte ( iesiti la 5 dimineata afara , o dati in ritualuri andargraund ...
70% ai dreptate....dar consider ca puteai sa-ti spui o parere si fara sa jignesti :D
Image
Stas
Tactical Genius

Post by Stas »

are dreptate.
da
Don Ice D.i.A
adevarat sa mor de nu

Post by Don Ice D.i.A »

Subiectu' e de cacat dar exemplele date sunt excelente
Daniel-San
Splashinator

Post by Daniel-San »

Dog Da Hustler wrote:gyno, ai revenit tata?
lol asta vroiam sa spun shi eu...Gyno strikes again baby 8)

welcome back...ne-ai lipsit :D

p.s. : sincer...am bagat la cap si o sa "mai ma schimb" ...postul tau mi-a schimbat conceptia asupra andargraundului...multumescu-ti tie
Image
Image
nZa
oblomovian

Post by nZa »

edit
Last edited by nZa on Wed May 06, 2009 6:41 pm, edited 1 time in total.
you lack the minerals and vitamins, irons and the niacin
sunrah
.

Post by sunrah »

wai! una la mana, pentru a avea o cultura in ale hip hop'ului, nu cred ca e necesar a-i fi ascultat pe cei enumerati de tine: Domino, Rappin 4 Tay , Too $hort , Cash Money.

doi la mana, nu vad ce cauta topicul asta aici. daca doresti, poti sa-l redeschizi la alte discutii.
Last edited by sunrah on Thu Sep 07, 2006 6:05 am, edited 1 time in total.
you just never know when you're living in a golden age.
Bazooka Joe
trendy guy

Post by Bazooka Joe »

Gyno wrote:Ba ma uit pe aici , si nu prea vad lume care sa asculte MUZICA . Se dau cunoscatori in HH Romanesc da sunt gushteri la ce muzica asculta . Am observat o mare asemanare intre mai toti membrii acestui forum , toata lumea asculta hh strain , artisti care nu sunt in mainstream si care nu reprezinta nimic afara , fiind ascultati doar de oameni care vor sa para ALTFEL . Si partea a 2-a , stiu si ei de oamenii din mainstream care fac bani din muzica cu galeata , aka 50 cent , g-unit etc.

am o singura intrebare ... in mare parte afirmatiile sunt adevarate dar de ce ai dat doar exemple de west-costeri? nu exista mainstream si de partea cealalta? adica un mobb deep, un notorious, puffy combs, nas, jay-z, mop, onyx si multe alte nume care sunt la fel de relevante
e adevarat multi de pe aici asculta doar independenti asta pentru ca majoritatea sunt pustani si au inceput sa asculte rap odata cu aparitia netului ... si au avut totul la discretie ...
si sincer pe net la momentul actual e mult mai usor sa gasesti un album al unor independenti decat sa zicem un rappin 4 tay ca tot ai amintit de ei ... oamenii nu au apucat perioada cu casetele cand faceai rost de un album nou odata pe luna si ascultati pana iti venea rau ...
nu trebuie blamati pentru asta, sau tratati de sus ... sau injurati ... trebuie sa li se explice niste treburi ... desigur daca sunt retardati se poate sari peste etapele astea :)
de curiozitate tu cati ani ai?
muie copos
nZa
oblomovian

Post by nZa »

edit
Bazooka Joe
trendy guy

Post by Bazooka Joe »

Sculex wrote:si ce sa inteleg... dak nu asculti mainstream... nu esti "cool"??? :roll: ... fiecare asculta ce vrea.... si cei place
daca nu asculti si blamezi esti ... nu zic cum
muie copos
nZa
oblomovian

Post by nZa »

edit
Gyno
un domn / doamna

Post by Gyno »

Citesc replicile de pe acest thread, si pot saspun ca m-ati surprins placut in mare parte. Sunt totusi si oameni cu cap,si se vede asta cand e cazu`.

Pt Kombat ,

Am 20 ani , si ascult "la greu " de 8 ani . Insa cand am fost mai mic ( 6-8 ani ) am avut ocazia sa stau cu generatia de pustani ( cei drept de 14-16 ani , la vremea aceea ) care bagau la greu Mc Hammer , Vanilla Ice , East 17 ( pe timpurile cand erau mai mult rap ) , si mi-a placut , apoi am avut o perioada de tranzitie in muzica ( perioada 9 - 11-12 ani ) cand am ascultat mai tot ce imi placea , pana am ajuns la rapu autohton ( care l-am "inceput" cu La Familia , Bug , Il-egal ) si am ajuns foarte repede la 2Pac , Biggy , Perioada de lansare a lu Em si altii. Apoi , am avut norocul ( il pot considera asa , eu ) si ocazia sa stau de la o varsta frageda langa oameni care ascultau West la greu , si aici ma refer la mentoru meu , Giovanni de la Il-egal , el mi-a pus prima caseta ATL in mana , primee albume SCC , chiar si albume East - NAS , M. Deep , dar mi-a placut mai mult aria cealalta ( West ) si am ramas aici , si m-am documentat mai mult pe aceasta tema , cititnd , ascultand muzica si adunand totul felul de informatii ( am un Biblioraft plin cu articole din 97-2002 , peste 300 pagini cu informatii,luate de prin ziare,reviste adunate si cam 7-80 postere tot din acea perioada ) + cateva casete video care le-am primit la 14 ani cu emisiunile Yo de la MTV din perioada 95-96 cand se dadeau la noi .
Pot sa spun,legat de asta,ca mi-au fact copilaria frumoasa. Am totul pastrat intact,nu am fost genu care sa imprumut casetele ( cand cerea cineva,ii ceream caseta blank sa ii trag ce vrea, si am si acm o clectie de peste 50 casete HH Romanesc de perioada 95-2000 intacte ). Acum am o colectie de albume ( Mp3 ) de cam 500 titluri , 80 % fiind West Coast , si sincer ,din 2002 pana in prezent , in aceatsa "colectie" nu am adaugat decat maxim 20 albume... prefer sa ascult muzica care mi-a ramas la suflet,din vremea aia... decat ce e nou.. si aici ma refer la WEST in primu` rand.

Repet,in incheiere, am ramas placut surprins. Poate in curand se schimba mentalitatea HH din Romania , si , dc nu , si de peste hotare.

Pace la toti.
nZa
oblomovian

Post by nZa »

edit
Gyno
un domn / doamna

Post by Gyno »

Au fost pur si simplu niste exemple ( am mentionat unele din numele care m-au facut pe mine sa iubesc aceasta muzica ) , cei care trebuiau sa intealaga au inteles. Las la aprecierea ta daca esti sau nu ce am/ai afirmat.
Post Reply