"Alone Again - Samples of boredom" by Achtern Styg

Linkuri catre melodiile voastre, albume free, productii, etc. Site-uri cu profil hip-hop

Moderators: dan, DiNO, NskY

Post Reply
AchternStyg
tanar

"Alone Again - Samples of boredom" by Achtern Styg

Post by AchternStyg »

Salut la toata lumea. Noul meu album, Alone Again - Samples of Boredom, e finalizat.
Albumul evolueaza in jurul conceptului de sampling, in stil hip-hop/lounge cu influente
jazz/electronica/break beat, mashup si freestyle.
Puteti sa-l ascultati online pe http://www.myspace.com/AchternStyg sau
sa-l dati jos la http://www.mediafire.com/?yuwgwqogknn .

La realizarea albumului au contribuit substantial I Gura K Kuru (http://www.myspace.com/IGuraKKuru)
si Arnaud Koetsier. Cover-ul e creatia lui Exile. Many thanks!

Image
greuceanu
:lol:
Location: la 22 grade 33' longitudine estica si 44 grade 38' latitudine nordica

Post by greuceanu »

asta merge la alte genuri
Image
Nerub
'tall ass punk'

Post by Nerub »

e chiar tare. bravo
Rainbows And Lsd
dimineata verific forumu

Post by Rainbows And Lsd »

deci da.

treaba suna fantastic
anyhow, the wine goes down good and
as long as there's enough of that
maybe we can make a comeback on the next piece
of paper.
NewEntry
fratele meu tu esti baiat

Post by NewEntry »

e ok materialu
AchternStyg
tanar

Mersi de comentarii

Post by AchternStyg »

Mersi celor care au scris. Da, stiu ca nu e chiar hip hop genul asta, dar nu se potriveste in nici o categorie foarte bine. Sunt cateva piese hip hop pe album, dar in olandeza :)
Gecko
rapperu vostru preferat

Post by Gecko »

mi se pare ceva foarte smecher... bv nota 20... in sfarsit aud si eu ceva bun
FOUS TA CAGOULE!!!
sunrah
.

Post by sunrah »

sampling/ingfluente? daca faceai un simplu mix/mash-up cu numele originale si tot ce trebuie (ca asta e practic) ieseai mai bine din toata treaba asta.
AchternStyg wrote:the album is a compilation
you just never know when you're living in a golden age.
AchternStyg
tanar

Post by AchternStyg »

Sun|Rah wrote:sampling/ingfluente? daca faceai un simplu mix/mash-up cu numele originale si tot ce trebuie (ca asta e practic) ieseai mai bine din toata treaba asta.
Hi. Nu, Nu e un mix tape, astea sunt piese originale:) 95% din sunete sunt create cu instrumente si inregistrate live de mine, nu furate de pe discuri. E o compilatie a proiectelor mele, am zis in descriere, nu a unor cantece faimoase. Daca cauti sample-urile mentionate pe cover, in afara de Could you be loved, a lui Bob, restul sunt doar voci din acappella. Anyway, daca-ti suna a mixtape, inseamna ca am facut treaba buna la mastering:)
sunrah
.

Post by sunrah »

AchternStyg wrote:
Sun|Rah wrote:sampling/ingfluente? daca faceai un simplu mix/mash-up cu numele originale si tot ce trebuie (ca asta e practic) ieseai mai bine din toata treaba asta.
Hi. Nu, Nu e un mix tape, astea sunt piese originale:) 95% din sunete sunt create cu instrumente si inregistrate live de mine, nu furate de pe discuri. E o compilatie a proiectelor mele, am zis in descriere, nu a unor cantece faimoase. Daca cauti sample-urile mentionate pe cover, in afara de Could you be loved, a lui Bob, restul sunt doar voci din acappella. Anyway, daca-ti suna a mixtape, inseamna ca am facut treaba buna la mastering:)
ma bucur sa aud ca-s trase de tine, dar in acelasi timp, piesele din player nu-mi lasa impresia ca stii ca construiesti o piesa. e prea curat ca instrumental (si formulele alea, come on, prea basic, de aceea si puteam sa jur ca e totul samplat) si incarcat cu vocals de tot soiul pentru a balansa. dunno, not enough. keep going, tho. bila alba cu scofield la friends :) lup batran. p.s.: daca ai pus "credits" pe coperta, posteaza sa vad si eu ce-ai samplat.
you just never know when you're living in a golden age.
AchternStyg
tanar

pentru Sun Rah

Post by AchternStyg »

Ce-am samplat de la altii e amintit pe coperta de spate, copertile sunt incluse in download. Probabil ai ascultat doar online. Cand zic sampling, ma refer nu numai la ce fur de pe discuri, dar si la sampling de bas sau synth cantate de mine, de cateva secunde, la care apoi fac loop, sau un sampling de tobe pe care-l modific.
Piesa 8 , I listen, de exemplu, e contruita de la zero: tobele sunt facute manual ( cu mouse-ul, sunet cu sunet ! :)) , synth-urile si bassul le-am facut eu pe Microkorg si Reason, vocea e a unei amice olandeze si a mea, pe refren, chitara cantata de alt prieten, si tot asa. Doar vreo 2 sample-uri de voce de vreo 2 sec. fiecare sunt 'furate'

Piesa 7, A Summer Afternoon, are sample-uri de orchestra si trompeta din Summer Time, versiunea Ella Fitzgerald, o sa le recunosti. Bassul si chitara sunt trase live, vocea principala, rapperul olandez, e tras live, scratchurile sunt trase live. Tobele le-am facut din one shots cu drum machines in Ableton Live, batute pe un MPD. Tot proiectul e lucrat in Ableton, si are in jur de 30 de layer-uri.

Si cam asa sunt facute toate piesele.

Oricum, intentia mea nu era sa fac intrumentale pentru MC's ci un album lounge cu influente hip hop, de sine statator. Daca nu-ti place, asta e, albumul nu-l mai refac ;)
Post Reply