Interviu Liry in exclusivitate pentru hiphopdinromania.blogspot.com
Tamara: Buna, Liry! Merci pentru interviu.
Liry: Cu bucurie! Oricand!
Tamara: Cand ai inceput sa canti si ce te-a determinat s-o faci?
poza Liry: In 2006. Un imbold launtric, nu cu mult diferit de al altor ascultatori de rap cu vanitati de MCs...
Tamara: Ce stil ai adoptat?
Liry: Hm, sa vedem: un pic de VeritaSaga, ceva CTC/Cedry2kăiala, nimic prea serios, cat sa ard etapele, sa recuperez... (rad). Stilul meu: lirism (poezie), un pic de teatru (scenariul unei piese), feminitate si joaca.
Tamara: Ce te inspira cand scrii?
Liry: Concretul in care sunt bagata pana in gat. Orice nimic poate fi o sursa de inspiratie daca nu te obisnuiesti prea repede cu toate lucrurile marunte ale lumii asteia.
Tamara: Cu cine ai colaborat pana in prezent?
Liry: Cu Edith Piaf pe “Capcana laica” !Lasand gluma la o parte, am colaborat cu: trupa CritiC, Loyal, DexStar , Reiki, Cosy, Gani - in ordine cronologica.
Tamara: Pe ce materiale ai aparut pana acum?
Liry: 2008 - compilatia “Celula 3”, “The martial arts master” - DexStaR .
Tamara: “Pledoarie pentru suflet” e primul tau album pe care l-ai lansat gratuit pe net in 2008, ce altceva ne poti spune despre acest album, cata munca si sacrificii se ascund in spatele lui?
Poza 26 Liry: “Pledoarie pentru suflet” a insemnat 65% umilinta si descurajari: prea multa “filosofeala”, “prea multa tristete”, “esti feminina, hip-hop-ul e mai masculin asa...”, “esti prea underground”, “tu in loc sa inveti pentru bac, te ocupi de zgomotul asta si umbli bleambura prin bodegi.. ba cu repetitii, ba cu nu stiu ce concerte”. Ei, s-a putut! Chiar daca tata se impotrivea (bine intentionat - doar aveam de trecut bacul! ), chiar daca nu prea au fost bani (m-am folosit de fondul clasei si de alocatie sa acopar cheltuielile de drum: Piatra Neamt-Bucuresti si inapoi, cat si inregistratul). Dar la naiba! A meritat! Hip-hop-ul e unul dintre cele mai bune lucruri care mi se intampla!
Tamara: Unde ai concertat pana acum si ce relatie ai cu fanii?
Liry: Piatra-Neamt, Targu Neamt, Sibiu si Cluj. Fani? Unde, unde? (Razand) Sigur le pot face fata! J
Tamara: Cum isi petrece Liry timpul liber?
Liry: De cand am venit la facultate, in Bucuresti, n-am prea avut timp liber, dar e unul dintre luxurile pe care mi le fur...fie visand aiurea, fie citind/compunand, fie plimbandu-ma cu vreun prieten prin Cismigiu/Titan, fie “in trecere” , pe la vreun concert de hip-hop, fie pufaind cate o tigara (de dragul contemplarii fumului) , la o berica/un Corrido mic, seara, intr-un decor fonic de jazz/swing/muzica de indieni.
Tamara: Care e punctul maxim atins de tine de cand ti-ai inceput cariera?
Liry: Cariera suna cam hiperbolic... . Nu cred ca am atins inca punctul maxim.
Tamara: Cum vezi hip-hop-ul din Romania?
Liry: Cred ca sufar de hipermetropie! Hip-Hop-ul actual din Romania e in ceata pentru mine. Ce-i drept, asta nu ma impiedica sa-i simt duhoarea...de transpiratie, de la sfortarile pe care le face sa reintre in preferintele publicului larg...la buzunare... .
Tamara: Ai idoli printre artistii nostri sau cei straini?
Liry: Am avut idoli, pana nu demult... . Multi chiar! Pana sa-mi dau seama ca toti “marii” MCi se constipa la fel... . Gata cu statul la fundul altora! Cum as mai putea visa sa ajung un MC divin admitand alti zei pe langa mine?
Tamara: Cat e de greu sa te afirmi ca artista in lumea muzicii?
Poza 12 Liry: E destul de greu, mai cu seama cand, pe langa prejudecatile uzuale, mi se pun in carca tot felul de speculatii, cand altcineva isi face reclama pe spinarea mea incat se ajunge la tambalau pe forum-uri si raspunsuri depreciative la adresa mea in interviuri (Leasa). Dar “greul” asta nu cred ca il depaseste pe cel al MC-ului de rand... .
Tamara: Momentan lucrezi la ceva nou?
Liry: Da, dar abia m-am apucat de noul album. Imi va lua ceva timp! “Din andrele” se va numi, daca va ramane acesta titlul sau. Cu siguranta va fi muuult peste celalalt si plin de asteptari indraznete.
Tamara: Ai un mesaj pentru cei care citesc interviul?
Liry: O berica/un suculet? Fii cu ochii/urechile si cu banii pe albumul/albumele mele si fac eu cinste!
Tamara: Iti doresc numai bine si succes in continuare!
Liry: Iar eu tie o gura de aur! Mult succes si voua!
http://www.myspace.com/lirylove4hh
interviul il mai gasesti si aici:
http://hiphopdinromania.blogspot.com/20 ... entru.html
http://www.hiphopdeacolo.com/news.php?item.994.3
http://uzr.ro/interviu/interviu-liry/