Most influential MC!

Discutii despre hip hop-ul de-afara

Moderators: .etalosed, greuceanu

Most influential MC?

Biggie
11
9%
Chuck D
5
4%
Nas
17
14%
TuPac
28
24%
Rakim
29
25%
Krs-One
28
24%

Total votes: 118

Chill Will
the funky man

Post by Chill Will »

word up kaiser...esti super inteligent...m-ai lasat :o :shock:

Def Sqad , Eric Shermon ...Master P...PACE!!!

E GRAV! :|
http://listen.radionomy.com/classic-rap.m3u Classic Rap radio 24/7 - 101% dopeness
kaiser sosze
tanar

Post by kaiser sosze »

[quote="Hillfiguz"]word up kaiser...esti super inteligent...m-ai lasat :o :shock:

Def Sqad , Eric Shermon ...Master P...PACE!!!

Gusturile nu se discuta/ REVIN CU INTREBAREA: PT.CINE? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

E GRAV! :|[/quote]
Aparentele te pot insela
dan
Pop

Post by dan »

nu se referea la gusturi... se referea la faptul ca o arzi aiurea si prin ceea ce ai scris ai aratat cat de bine iti stapanesti gusturile .... e grav...

am ales Rakim, primul cu un contract de 1 mil $ el probabil a avut cel mai mare impact asupra altor mc-ii!!! daca ar fi sa aleg pe cel cu cel mai mare impact asupra publicului larg, as alege 2Pac, iar preferatul meu din lista e Nas !!! :)
kaiser sosze
tanar

Post by kaiser sosze »

Niciodata nu am sa mai.............
iunie, iulie, ................
I DON'T UNDERSTEND?
-ma fut pe cei influenteaza pe altii!!!!!!!!! :butch2:
Aparentele te pot insela
dan
Pop

Post by dan »

hai sa te luminez un pic...
kaiser sosze wrote:GANGSTAR
se scrie Gang Starr/ GangStarr o trupa legendara formata din DJ Premier (Primo) & Guru / G.U.R.U. (Gifted Unlimited Rhymes Universal)
kaiser sosze wrote:Def Sqad , Eric Shermon
in primul rand e Def Squad!!!! (Erick Sermon, Redman, Keith Murray...)

in al doilea rand e Erick Sermon aka E-Dub care impreuna cu Parrish Smith aka PMD formeaza o alta trupa lengendara EPMD!!!!! dupa ce s-au certat Erick si-a infiintat Def Squad iar Parrish Hit Squad....

sunt deacord cu tine ca mai sunt si alti care ar fi trebuit sa intre pe lista!!! dar in nici un caz nu se poate spune despre cei de pe lista ca nu au ce cauta acolo!!!!!

Ice-T, The DOC, NWA (Ice Cube, MC Ren, Dr. Dre, Eazy-E & DJ Yella), Above The Law (Big Hutch aka Cold 187um / K.M.G the Illustrator / Total K-Oss /Go Mack) ... sunt taticii pe coasta de vest

in sud avem alt super grup!!! Geto Boys (Scarface / Willie D / Bushwick Bill) da.. la mijlocul anilor '90 a inceput sa iasa mult in evidenta Master P cu ai lui No Limit Solders!!!! tot in sud e si Jermaine Dupri aka JD cu So So Def-ul lui!!!

stii mai captain tzubasa cum e treaba... am mai spus si o repet... cu cat cineva stie mai putin despre un lucru, cu atat are impresia ca cunoaste mai multe si cu atat parerea lui e mai greu de schimbat... :wink:
kaiser sosze
tanar

Post by kaiser sosze »

stii mai captain tzubasa cum e treaba... am mai spus si o repet... cu cat cineva stie mai putin despre un lucru, cu atat are impresia ca cunoaste mai multe si cu atat parerea lui e mai greu de schimbat...Poate ai dreptae, dar pe de alta parte POATE NU?
Oricum mult'am pt. remind(def squad).
-sunt deacord cu tine ca mai sunt si alti care ar fi trebuit sa intre pe lista!!! dar in nici un caz nu se poate spune despre cei de pe lista ca nu au ce cauta acolo!!!!! -nu spune nimeni k nu au c cauta, da vreau o lista mai mare.
-STILL ma fut pe cei influenteaza pe altii!!!!!!!!!
Aparentele te pot insela
sunrah
.

Re: Most influential MC!

Post by sunrah »

kaiser sosze wrote:stii mai captain tzubasa cum e treaba... am mai spus si o repet... cu cat cineva stie mai putin despre un lucru, cu atat are impresia ca cunoaste mai multe si cu atat parerea lui e mai greu de schimbat...Poate ai dreptae, dar pe de alta parte POATE NU?
Oricum mult'am pt. remind(def squad).
-sunt deacord cu tine ca mai sunt si alti care ar fi trebuit sa intre pe lista!!! dar in nici un caz nu se poate spune despre cei de pe lista ca nu au ce cauta acolo!!!!! -nu spune nimeni k nu au c cauta, da vreau o lista mai mare.
-STILL ma fut pe cei influenteaza pe altii!!!!!!!!!
=>
Sun|Rah wrote:Golden era baby! Acesta nu este un simplu top gen "best mc". Am incadrat aici cateva nume care mi se par mie esentiale pentru acea perioada, bineinteles ca ar mai fi raperi precum Gza, Kool G Rap sau Big Daddy Kane, dar vreau sa ne focusam doar asupra lor. Doresc sa vad multa critica, dar o critica argumentata zdravan, fiindca vorbim despre artisti zdraveni si nu ne-am permite s-o facem altfel, iar daca va expuneti consideratia va rog sa o faceti in acelasi mod. Well.. I'm interrupted by the doorbell!... Rakim "made emceeing a sacred art of poetic writing and colorful imagery, the most successful early users of vocally scratched hooks using sampled vocals; influeces: RedMan, EPMD, Eminem, Nas, OutKast, Blackalicious, J-Live, Tupac..
Daca nu te poti rezuma la clasificarea facuta de mine macar nu te contrazice a proasta, vei fi lovit peste nas.
Merci frumos, kaiser.
you just never know when you're living in a golden age.
Chill Will
the funky man

Post by Chill Will »

=))
http://listen.radionomy.com/classic-rap.m3u Classic Rap radio 24/7 - 101% dopeness
brain killer
rapperu vostru preferat

Post by brain killer »

prea putini mc's
Things fall down. People look up. And when it rains, it pours.
Phatman
un domn / doamna

Post by Phatman »

Rakim clar.
Image
Image
Image
Jove
adevarat sa mor de nu

Post by Jove »

Dupa parerea mea Tupac Shakur e cel mai influentabil MC tocmai pentru ceea ce a facut in timpul vietii sale dar si dupa moartea sa. Sa dovedit a fi un profet...o voce a unei intregi rase, o voce care iti facea pielea de gaina atunci cand il ascultai....o privire de inger si cuvinte scoase din inima..nu-l interesa moartea pentru ca stia ca va muri...presimtea acest lucru..insa mereu vroia ca inainte sa moara sa lase adanc in sufletele oamenilor invatamintele sale....a dat hip hop-ului piese ca Dear Mama, Keep Ya Head Up si altele tocmai pentru a arata ca nu e rusine sa-ti exprimi sentimentele prin hip hop...Hip Hop nu inseamna numai o joaca de cuvinte..violenta...lauda..sau petrecere...Hip Hop-ul este o arta care trebuie respectata si trebuie inteleasa....nu e nimic rau in a-ti asterne sentimentele pe o foaie de hartie ca mai apoi sa le lasi unui alt copil care va creste cu ajutorul tau si le va da mai departe. Tupac Shakur va ramane in istoria rap-ului ca cel mai bun...nu era un liricist grozav..dar felul in care comunica cu lumea...te face acums a versi o lacrima cand te gandesti ce suflet a plecat dintre noi. A aparat comunitatea negrilor fata de noi...de cei albi...a reusit sa opreasca in proportie de 70 % dupa moartea sa violentele dintre negrii....a adus pacea...Tupac Shakur sigur va ramane un idol in special pentru poporul negru. Si asta trebuie cu totii sa reucnoasteti....Tupac Shakur este o legenda inca....vie. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. :bow: :bow: :bow: :oops: :cry:
Image
Velociraptor
tanar

Post by Velociraptor »

ATENTIE, ACEST MESAJ ESTE INTERZIS!!! PERSOANELOR CARE NU AU CITIT CARTI DE COLORAT .

da... misto thread
parerea mea:

destul de buna intrebarea Pt. cine ?

daca e vorba de evolutia ulterioara a hiphop-ului clar si indiscutabil Rakim, pana la el rimele erau relativ simple Ra a fost primul care a dat altfel la microfon influentand pe toti care au urmat in mod pozitiv.(my favourite rapper used to sing check check out my melody, 50 e o exceptie)

daca e vorba de influenta personala, pt. mine e Eminem. dupa ce l-am ascultat am ramas pe bucata asta cu hiphopu. cu toate ca e cam POP zilele astea pe unele piese da bine. spre deosebire de marea majoritate a forumului mie nu mi-e rusine sa recunosc ca in '94 nu ascultam Illmatic ci ma uitam la desene animate, faceam schimb de surprize SUA94 si mancam CukuRuku (now that's gangsta). asa ca asta cu de cati ani asculti nu mi se pare relevanta

Biggie
e unul dintre emsii preferati, cel mai regretat, insa are prea putin material comparativ cu altii si nici nu a adus lucruri noi (cu toate astea la flow si storytelling da lectii) pt. a putea fi considerat MOST Influential (poate pt. JayZ)

Chuck D
stiu ca e juma din Public Enemy un nume f. mare in state, recunosc ca nu prea am ascultat (He Got Game e preferata) asa ca evit sa-mi dau cu parerea.

Nas
cel mai tare rapper pt. urechile mele, nu vreau sa scriu 7 pagini despre el (name a rapper that I ain't influenced e de pe Ether nu cum zicea altcineva pe aici ca ar fi de pe You're the man) insa nu il pot credita ca fiind cel mai influent si U.B.R. imi da dreptate, nu zic insa ca nu l-a influentat pe domnu' Shakur.

2PAC
cel mai cunoscut artist hiphop (50 si Em sunt hip pop) a influentat o droaie de mc insa nu neaparat intr-un mod pozitiv, e adev. ca avea piese cu mesaj, insa piesele cele mai de succes sunt fara: How do You want it, Cali Love (cine nu recunoaste ca imaginea de thug a lui era umflata si ca moartea sa are legatura cu popularitatea lui e deja fanatic si ar trebui sa spere in continuare ca e la plaja in Cuba).multi au incercat sa-l copie unii au reusit (50cent) altii mai putin (Ja Rule)
intr-un numar din revista XXL unul din tovarsii lui Pac din Outlawz care a participat la inregistrari recunostea in Making Of-ul albumului 7th Day Theory ca piesa Me n My Bitch e influentata de piesa I Gave You Power THE END

Rakim
cu siguranta cel mai respectat nume din hiphop, cu toate ca albumele solo nu s-au bucurat de un mare succes (pe buna dreptate fiindca nu au fost extraordinare) pe el il consider cel mai influent deoarece a schimbat lirica din rap pt. totdeauna, dupa el venind un val exceptional de emsii (Nas,Pac,Big,Jay,Wu etc.).

KRS-One
nici pe el nu prea l-am ascultat , e cu siguranta o legenda a hiphopului, beef-ul cu Nelly
nu e un punct forte, dar intr-un top 20 al celor mai influenti probabil ca si-ar gasi locul.

Acum eu am votat Rakim insa persoana cea mai influenta din lumea hiphop (care este si mc) e Andre "No One Can Do It Better" Young pentru: NWA,Da Chronic,Snoop,Death Row,Eminem,2001,50cent.
+ a lucrat cu aproape toate numele cu impact urias cu exceptia lui BIG.

PS: ma cam plictisesc si d-aia
:?
exeprime
tanar

Post by exeprime »

Rakim. A schimbat hiphop-ul pentru totdeauna, si nu cred ca am auzit vreun MC contemporan sa-i conteste contributia la dezvoltarea muzicii hiphop...
Meursault
confuz

Post by Meursault »

Jove wrote:Dupa parerea mea Tupac Shakur e cel mai influentabil MC
dude... influentabil inseamna care poate fi influentat usor :)
Kaen Shine
Shiftee

Post by Kaen Shine »

Velociraptor wrote:KRS-One
nici pe el nu prea l-am ascultat , e cu siguranta o legenda a hiphopului, beef-ul cu Nelly
nu e un punct forte
scz ca risc sa se devieze, dar n-am inteles faza cu 'nu e un punct forte'. Eu sper ca o zici in sensul ca nu trebuia sa isi puna mintea cu leocoplastul, asa cum nu-ti pui mintea cu oricepustan care gaseste de cuviinta sa conteste un maestru. hm?
See this rap thing is all about the the bragadoccio
I check my rearview, emcees ain't gettin closer
Post Reply