romaNecredinciosul - Turnul de veghe (2015)

Discutii despre hip hop-ul romanesc in general

Moderators: dan, DiNO

CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

romaNecredinciosul - Turnul de veghe (2015)

Post by CreativeEgo »

A apărut, bre!

Playlist YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8SIxtsB ... X9I9QKlK3e

Revin cu comentarii :)
oamenii dinozauri care inca asculta hepatita aia de rap care te adoarme
aghiuta
Scrib si orator

Re: romaNecredinciosul - Turnul de veghe (2015)

Post by aghiuta »

Bai Ego, tu esti stay-at-home dad, sau cum dreacu gasesti atata timp sa asculti si sa digeri cantitatea asta imensa de muzica? Eu abia reusesc sa ascult unu-doua albume cap-coada pe zi, si se tot strang si se aduna si nu termin cu ele niciodata. Slow down, damn it...
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

La muncă, bre. :lol:

Și oricum, nu ascult atât de mult, mai ales muzică românească... :(
dragos23
rapperu vostru preferat

Post by dragos23 »

L-am ascultat.Rupe!
Sceptik
un domn / doamna

Post by Sceptik »

da, CreativeEgo, de aia toata lumea de pe forum zice ca nu prea asculta hip hop romanesc si sectiunea de hip hop strain e moarta. (nu ma refer in principal la tine, dar majoritatea au tendinta asta ca ei nu prea asculta hip hop romanesc).
greuceanu
:lol:
Location: la 22 grade 33' longitudine estica si 44 grade 38' latitudine nordica

Post by greuceanu »

blana rau albumu, imi place mult soundul.
Image
Boka
"TaTy"

Post by Boka »

e tare!
NskY
#

Post by NskY »

am ascultat cateva piese si suna blana! sunt convins ca sunt tari toate dar n-am apucat sa-l verific cum trebuie. (ascult ff mult hh strain si nu prea am cand :lol: )
Djony
dimineata verific forumu

Post by Djony »

Ba,nu stiu,puteti sa ma injurati,dar eu nu pot sa ascult nicio piesa cand il aud pe ala cu accentul lui...
Si eu am prieteni moldoveni,dar nu au accentul chiar asa :)))
Asta e strict parerea mea. Nu inseamna ca am dreptate,poate omu` e chiar tare si albumul lui rupe,doar ca mie nu imi place. Vad ca si pe youtube are cam multe dislike-uri
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

@Sceptik
Eu (sper) că ascult tot ce apare în hip-hopul românesc, chiar şi de la artişti care nu-mi plac de nicio culoare, ca Underman sau Paraziţii sau pula-mea-nu-mai-ştiu-Arssura-MarkeOne-categoria-aia-de-dubioşi, în speranţa că o să găsesc măcar o piesă bună... Dar pentru că peisajul internaţional e mult mai bogat, tind să ascult mai mult hip-hop de afară, aşa că nu prea reascult ceea ce am auzit o dată (cu excepţii, evident, albumele bune şi foarte bune le ascult cât de mult pot) şi uneori ratez piese beton care mi s-au părut nu-ştiu-cum la prima haudiţie. Asta voiam să spun. :)

Dar ră revenim la romaN, că am fost în concediu săptămâna trecută şi nu am apucat să ascult ca lumea albumul:

01. Turnul - beton. Soundul e clar de la prima notă. Mişto rău şi cut-urile de final. 9/10
02. Nu doar pentru preşedinte - bijuterie de piesă, i-am mai dat play o dată când s-a terminat. "Rapartistu de la înălţime c-alpinistu'... " 10/10
03. N.H.B. - nu mă încântă Frezzu. Strofa lui romaN e cam tare, în schimb. 7/10
04. Cuvântul - mă încântă beatul, cum cade MC-ul apăsat pe tobe şi dublajele old-school... Tare piesa. 9/10
05. Bat la uşă - plină de quotables piesa. Dar beatul nu mă mişcă (sunetul ăla de fundal mă zgârie rău pe timpan...) şi Moflea nici atât. 6/10
06. Dau cu respect - asta nu-mi place. Old-school înţeleg, dar asta sună a parodie de old-school... - 4/10
07. Se spune - ei, aşa da. SunetSacru pică perfect pe beat, în special ultimul MC, cel de după Tesla (nu-i ştiu după voce decât pe Egris şi Tesla, pardon my ignorance :( ), şi-s clar în acelaşi film cu romaN. Mişto piesa. 8/10
08. Supraetajat - asta am remarcat-o încă de la MIC Check, place mult la mine. Ca versuri şi conţinut, cea mai bună piesă de până acum. 10/10
09. Soare răsai! - rupe BocaSeca. rupe şi romaN, dar... nu aşa de tare. Îmi plac şi beaturile. :) 8/10
10. Nu o pierde - aşa şi aşa... nu-mi place "refrenul". 6/10
11. Ce ai de gând să faci - tare asta. Bine şi Groparul. 8/10
12. Din oricare oraş - nu pot să explic de ce, dar piesa asta m-a rupt în toate felurile. :bow: Şi mai bun Cumicu aici decât pe orice piesă de pe albumul recent. Poate pentru că se aude în sfârşit clar, fute-m-aş pe ele de înregistrări de căcat... 10/10
13. Prin sistem - nu-mi place Prizonierul. Şi piesa e ştearsă, de la beat la conţinut. 5/10
14. Ceva şi de sus - bunăăăăă piesă (bună, Ego!), beat de dat din cap, mai relaxat decât restul albumului. 9/10
15. Ca în film - aaa... cred că la un moment dat încep să devină repetitive piesele de genul ăsta, chiar dacă-s tari când le auzi separat, prin emisiuni radio sau printre piese mai "colorate". Da tot e bine că am ajuns în punctul ăsta abia la penultima piesă. :lol: Da, revenind, piesa e nici aşa, nici altminteri. 6/10
16. De veghe - Da, tare. Versuri foarte mişto, bună de final. 8/10

Overall, cam de nota 8/10 după mine. Cred că albumul are un target foarte mic şi bine delimitat, nu o să fie pe gustul oricui. Zice bine romaN pe-o piesă, sună ca-n 95... Şi ăsta nu e un lucru rău, dar cred că putea să mai varieze soundul un pic, că devine obositor spre final.

@Djony
Nu ştiu ce prieteni moldoveni ai tu, dar accentul lui romaN e chiar foarte blând faţă de alţii... Iar accentele, în general, mi se par foarte tari în muzică, sunt un element de varietate. Şi-s prea puţin utilizate, că toţi vor să pară mai bucureşteni decât bucureştenii. :( Eu abia aştept, de exemplu, albumul lui meşter Ciurar cu Ceilalţi (Bihor meets Bucovina). :bow:
Dani
Mitică

Post by Dani »

d-asta il astept mereu pe ego cu review-urile astea.
Bun, bun. Si mie mi-a placut albumul overall. Soare rasai mi-a ramas in cap pentru ca BocaSeca rupe si l-am descoperit destul de recent, acum 1-2 ani. :bow:
shadowzzz
Majestate ninja

Post by shadowzzz »

@ego: Gluby

Imi place mult albumu, towah powah!
I have an approximate knowledge of many things.
CreativeEgo
Arhistrateg nebiruitul

Post by CreativeEgo »

James Carter
Mugiwara

Post by James Carter »

Pfaaai, rupere! :mrgreen:
pra pra
creTzu
aka Cascarino sau Nelu

Post by creTzu »

e foarte dubios LA HIPHOP sa zici de accent cand TOTI rapperi clasici straini au accentele lor mult mai pronuntate decat cele romanesti.
Post Reply